21.9.18

Feels Like We Only Go Backwards...

Tame Impala





Άρχισαν να αφομοιώνονται…


Στην Χίο οι οδηγοί λεωφορείων καλούνται καθημερινά να μεταφέρουν εκατοντάδες μετανάστες από την ΒΙ.ΑΛ. στην Σούδα και στον Βροντάδο.
Πρόσφατα στην ΒΙ.ΑΛ. επικράτησε ένταση, καθώς, σύμφωνα όπως διατείνεται η διοίκηση του ΚΤΕΛ, ο οδηγός του λεωφορείου αρνήθηκε να επιβιβάσει μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών από αυτόν που άντεχε το όχημα με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων.





Ωστόσο, σύμφωνα με τον οδηγό Νίκο Βαγιανό, ο οποίος μίλησε στο Politischios.gr, «το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένα από τα πολλά που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά, στο γκρι λεωφορείο των μεταναστών που εκτελεί το δρομολόγιο ΒΙ.ΑΛ. – Σούδα- Βροντάδος. Αποκαλύπτωντας την αλήθεια που, επιμελώς θέλησε να καλύψει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου»…


Που πήγαν όλοι οι συριζαίοι;


Πριν από το 2015 τους έβλεπα συνεχώς μπροστά μου. Φίλοι, συγγενείς, δήλωναν με περηφάνια ότι θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Τον τελευταίο καιρό τους έχω «χάσει». Ο ένας έχει πάψει να ασχολείται με την πολιτική, ο άλλος θα ψηφίσει κάτι άλλο, ο τρίτος με βλέπει και αλλάζει πεζοδρόμιο. Ψάχνω να βρω αυτό το 20% που βλέπουν οι δημοσκοπήσεις και δεν το συναντώ.





Είκοσι τοις εκατό, είκοσι δύο, δεν είναι και αμελητέα ποσότητα! Δεν μπορεί, κάπου θα βρίσκονται ή θα κρύβονται. Μία πιθανότητα είναι πράγματι να κρύβονται από… αλλόφυλους. Να μην εκδηλώνονται, δηλαδή, ενώπιον… μη φιλικών δυνάμεων. Να μιλάνε μόνο μεταξύ τους, όπως συμβαίνει με τα μέλη των μυστικιστικών ομάδων…


Ενας Καψώχας τους αξίζει…


Ποιος είναι αυτός ο Πανούτσο, βρε παιδιά; Κακός άνθρωπος. Εισήγαγε τον εθνικισμό στον ιταλικό φασισμό. Ο οποίος ιταλικός φασισμός, ως γνωστόν, υπήρξε πρότυπο φιλελεύθερης οικονομίας.
Τι είναι η φιλελεύθερη οικονομία; Είναι μια οικονομία που ασχολείται κατά 99% με τους ιδιώτες και μόλις 1% με τον «άνθρωπο». Διότι, ως γνωστόν, ο ιδιώτης δεν είναι άνθρωπος, κάτι ανάμεσα σε κήτος και τετράποδο είναι.





Και ο κ. Καψώχας, ο οποίος φέρει την πνευματική ιδιοκτησία των ως άνω συλλογισμών, μας εξήγησε ότι δεν μιλάει ούτε «ταξικά» ούτε «κοινωνικά», μιλάει «ρεαλιστικά». Τουλάχιστον μέχρι εκεί του κόβει…