9.6.15

Fear of Drowning...

British Sea Power





Τους δώσαμε μια χώρα να... παίζουν!



Γράφτηκε σε κάποιο σχόλιο στο διαδίκτυο, “τι σόι λογική είναι αυτή του Τσίπρα, την μια μέρα να ζητάει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν το σχέδιό του(“το μόνο ρεαλιστικό...”) στην διαπραγμάτευση, και... την άλλη να το αλλάζει ο ίδιος στέλνοντας ένα νέο στους “θεσμούς” για συζήτηση;”




Και κάπου αυτή η γκροτέσκα ειρωνεία, περιγράφει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο το... κυνήγι της ουράς μας στο οποίο επιδιδόμαστε, διαρκώς “ελπίζοντες” στο τέλος να γίνει το δικό μας...


Οι ερασιτέχνες και ο … Τάραμας!



Πριν από 15 χρόνια περίπου, ένας φίλος κατέβαινε με το τελεφερίκ από το καζίνο της Πάρνηθας κατά τις 3 το πρωί και δίπλα του βρίσκονταν δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας είχε κερδίσει το black jack αλλά και τα κομπλιμέντα του φίλου του. «Μπράβο ρε, τους έσκισες. Τους τα πήρες κανονικά».
Ο παιχταράς κοιτούσε με το χαμόγελο ανωτερότητας του νικητή.
«Ποιος είσαι, ρε;  Ο Τάραμας;».




Ο παιχταράς έσκασε ένα χαμόγελο ανωτερότητας και απάντησε: «Δηλαδή τι να μας πει ο Τάραμας;».
Η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους έγινε από μια παρέα στο τελεφερίκ, όπου ο ένας έψησε τον άλλον ότι ήταν Τάραμας - μέχρι να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλάβουν τι σημαίνει να παίζεις με επαγγελματίες...

Ο αδίστακτος εραστής της εξουσίας…



Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με εκείνον ο οποίος αφού σκότωσε τους γονείς του ζητούσε την επιείκεια του δικαστηρίου επειδή ήταν ορφανός.
Ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στις εκλογές και ανέκοψε την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.




Για το 2015 οι διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,9% , αύξηση που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη με την πιστωτική χαλάρωση, την πτώση της τιμής του πετρελαίου και την αστάθεια σε ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς.
Αντί για ανάπτυξη έχουμε επιστροφή στην ύφεση...

Μπατιρημένοι πολιτικάντηδες ετοιμάζουν το νέο μνημονιακό πακέτο



Εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση ή εκτέλεση με απαγχονισμό; Ενα «ήπιο» μνημονιακό πακέτο τώρα και τα υπόλοιπα στην πορεία ή ένα «σκληρό» μνημονιακό πακέτο από τώρα;
Αυτό είναι το ζήτημα που διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, με τον ίδιο τον Τσίπρα να διεξάγει πλέον τη διαπραγμάτευση.
Γύρω απ’ αυτό το ψευτοδίλημμα γίνεται όλο το πολιτικό παιχνίδι των τελευταίων ημερών, συσκοτίζοντας τα ζητήματα ουσίας.




Θα έπρεπε ο ελληνικός λαός να αισθάνεται ανακουφισμένος και ευτυχής στην ιδανική περίπτωση που γινόταν δεκτή από τους ιμπεριαλιστές δανειστές η 57σέλιδη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης;
Αυτή την πρόταση δεν την έχουμε δει, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, όμως η ίδια η κυβερνητική προπαγάνδα φρόντισε να διαρρεύσει μερικά στοιχεία της, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ελληνικού λαού για το νέο πλήγμα: αλλαγή του καθεστώτος ΦΠΑ, με στόχο να αντληθούν πρόσθετα έσοδα 1 δισ. ευρώ.


Μνημονιακά και αντιμνημονιακά ψέματα…



Ακούγοντάς τον κ. Βενιζέλο στην Βουλή είναι εύκολο να ξεχάσεις ότι ο ίδιος άνθρωπος πριν από λίγους μήνες είχε ως κόκκινη γραμμή την μη αλλαγή του επαίσχυντου συνδικαλιστικού νόμου.
Στην Ελλάδα ξεχνάμε πολύ εύκολα, γι΄αυτό μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί μας φλομώνουν στα ψέματα.



Το πρώτο μεγάλο ψέμα των μνημονιακών είναι ότι τα προηγούμενα 5 χρόνια έγινε η μεγάλη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, βάσει της μίας και μοναδικής εθνικής στρατηγικής που επαγγέλλεται ο κ. Βενιζέλος.
Εδώ ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποιεί ένα ρητορικό κόλπο συγχέοντας την μία και μοναδική πηγή χρηματοδότησης που είχε η Ελλάδα με το σχέδιο που τελικά εφαρμόστηκε…

Αλέξης: Ο μοιραίος Έλληνας;



Πολλοί θυμούνται τον πρωθυπουργό με κοτσίδα να παίρνει μέρος στους… αγώνες των μαθητών με τις καταλήψεις.
Άλλοι τον θυμούνται στην ΚΝΕ κι αργότερα στον Συνασπισμό να δίνει συνέντευξη σε κάποιο περιοδικό και να αφήνεται να τον δέσουν σε μια καρέκλα.
Ήταν ο εναλλακτικός πολιτικός ο οποίος μέσα σε 5-6 χρόνια έζησε ένα όνειρο που κάποιοι ούτε στον ύπνο τους δεν θα δουν ποτέ.




Για σκεφτείτε. Από ένας άγνωστος πρώην Κνίτης που πέρασε στον Συνασπισμό να γίνεται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας δεν είχε ούτε κουλτούρα πολιτική, ούτε γνώσεις, ούτε καν έναν κοσμοπολιτισμό, έναν τρόπο να βλέπει τα πράγματα διαφορετικά.
Τα φροντιστήρια που έκανε στην ΚΝΕ δεν βοήθησαν και πολύ, αντιθέτως κακό του έκαναν…

Οι αφελείς, οι πονηροί, οι συνεπείς…



Αυτήν τη βδομάδα συνέβη κάτι πολύ ελπιδοφόρο.
O φαντασιακός κόσμος μέσα στον οποίο ζούσε ο ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πραγματικό.
Στη χώρα του Ποτέ-Ποτέ ξαφνικά τα παιδιά άρχισαν να μεγαλώνουν απότομα και να συνειδητοποιούν αυτό που γνώριζαν όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους.




Σε αυτήν τη ζωή δεν υπάρχει κανένα σενάριο στο οποίο ένα μικρό κόμμα μιας μικρής χώρας θα γιγαντώσει, θα ξεσηκώσει τον λαό της να βγει στους δρόμους, αυτός ο πυρετός θα μεταδοθεί και στις γειτονικές χώρες, και όλοι οι λαοί του Νότου και μετά όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.
Και θα οδηγήσουν την Ένωση σε μία νέα πραγματικότητα, στην οποία η Ελλάδα θα αρχίσει να παίρνει χρήματα χωρίς καμία προϋπόθεση…