31.12.12

Ορθογράφος: Ένας μικρός απολογισμός!


Ο Ορθογράφος γεννήθηκε πριν από δυόμιση μόλις μήνες.
Και άρα, με τα δεδομένα του ελληνικού διαδικτύου, και των ελληνικών μπλόγκς, είναι ακόμη νιάναρο.

 
Στους δυόμιση όμως αυτούς μήνες, αρκετοί τον αγάπησαν, και τον παρακολουθούν, καθιστώντας τον μέρος της καθημερινότητάς τους, και κάνοντας όλους εμάς που τον διαχειριζόμαστε περήφανους.

Η Τουρκία μας στήνει παγίδα;


Η Ελλάδα έχει πικρή εμπειρία από την πρακτική που ακολουθεί η Τουρκία από τη δεκαετία του 1970 με τα ερευνητικά σκάφη, τα οποία αποτέλεσαν το κύριο εργαλείο προώθησης των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και εσχάτως -αλλά και στο μέλλον- στην Ανατολική Μεσόγειο.


Το «επιχειρησιακό δόγμα» της Τουρκίας ήταν απλό. Αφού πρώτα βολιδοσκοπούσε και έπαιρνε τη συγκατάθεση των ΗΠΑ, έβγαζε το ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο, προκαλούσε μια κρίση με την Ελλάδα, η οποία ανέτοιμη και ανίσχυρη πολιτικά -και όχι στρατιωτικά- να την αντιμετωπίσει, υποχωρούσε κάθε φορά, με την Τουρκία να προωθεί τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Όλοι μέσα!


Πριν από ένα περίπου χρόνο, και εν μέσω πλήρους κρίσης, με τον φόβο της χρεοκοπίας να κρέμεται πάνω από το κεφάλια μας,  είχα γράψει ένα σημείωμα, που προκάλεσε αντιδράσεις, και για το οποίο κατηγορήθηκα (ακόμη κι από γνωστούς μου) ως οπαδός του αστυνομικού κράτους!


Τι έλεγα λοιπόν τότε;

Ευχές για το 2013


Θα ξεκινήσω με μια κλασική ευχή, είθε το 2013 να είναι 10 φορές καλύτερο από το 2012 και 10 φορές χειρότερο από το 2014. Θα συνεχίσω με το ακόμα πιο κλισέ, αλλά τόσο σημαντικό, όλοι να έχουνε υγεία και αγάπη. Και τώρα στα πιο ζουμερά...

Η "ντροπή" του Χόλυγουντ;


Ένας από τους πιο καλούς ηθοποιούς του αμερικανικού κινηματογράφου, που οι περισσότεροι τον μάθαμε όταν πρωτοέπαιξε δίπλα στον Σον Κόνερυ στην κλασική πλέον ταινία Το Όνομα του Ρόδου, είναι και ο Christian Slater.
Επί πάρα πολλά χρόνια, ο  Slater ήταν περιζήτητος, και το όνομά του αποτελούσε εγγύηση για εισπρακτικές επιτυχίες.
Αυτή η περίοδος όμως, φαίνεται να τελείωσε οριστικά...


Τέλος εποχής για τους «κολλητούς».


Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με έναν τελειωμένο πρώην υπουργό - δεν είναι άλλωστε και γενναίο.

 
 Έπειτα, από τη στιγμή που βρίσκεται κατηγορούμενος, έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του χωρίς εμπόδια και η κριτική επί του προσώπου του, περιορίζει αυτό το δικαίωμα. Άρα ας τον αφήσουμε στο φυσικό δικαστή του, αν και αυτός δεν έκανε το ίδιο για τους άλλους στον καιρό της παντοδυναμίας του.

Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει σοβαρά.


Όσο η Αμερική πλησιάζει στο χείλος του «δημοσιονομικού γκρεμού», τόσο παγώνουν οι αγορές. Αμερικανικές και παγκόσμιες συγχρόνως.


Μπορούν οι Αμερικάνοι πολιτικοί των δυο κυρίαρχων κομμάτων να τα βρουν μεταξύ τους, έτσι ώστε να αποφύγουν τον «όλεθρο»;

Η Γερμανία εξάγει …. παππούδες και γιαγιάδες.


Όλοι γνωρίζουμε τα στερεότυπα που κυκλοφορούν για τους Γερμανούς, και που τους θέλουν μεθοδικούς, ορθολογιστές, οργανωτικούς, και… σπαγγοραμένους.

 
Μη ξεχνάμε πως πρώτοι αυτοί λάνσαραν την αγορά καρπουζιού, ανά … φέτα.

Και «κερατάδες» και δαρμένοι...


Οι εργαζόμενοι του Μετρό, της Βουλής όπως και πλείστων άλλων υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, βρήκαν ως επί το πλείστον  εργασία σαν πελάτες του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στη χρεοκοπία.


Θυμάστε τι έγινε τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του «καταλληλότερου» Καραμανλή, που το ΜΕΤΡΟ πέρασε από κέρδη σε ζημιές λόγω αύξησης των προσλήψεων με ψηφοθηρικά κριτήρια...