31.12.12

Η "ντροπή" του Χόλυγουντ;


Ένας από τους πιο καλούς ηθοποιούς του αμερικανικού κινηματογράφου, που οι περισσότεροι τον μάθαμε όταν πρωτοέπαιξε δίπλα στον Σον Κόνερυ στην κλασική πλέον ταινία Το Όνομα του Ρόδου, είναι και ο Christian Slater.
Επί πάρα πολλά χρόνια, ο  Slater ήταν περιζήτητος, και το όνομά του αποτελούσε εγγύηση για εισπρακτικές επιτυχίες.
Αυτή η περίοδος όμως, φαίνεται να τελείωσε οριστικά...


Φέτος, ο  Slater έσπασε κάθε αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων με την ταινία τρόμου Playback, στην οποία υποδύεται έναν διεφθαρμένο αστυνομικό, η οποία όμως «πάτωσε» κυριολεκτικά.
Η συγκεκριμένη ταινία, που κόστισε σχεδόν $7 εκατομμύρια,  έπαιξε για μια μόνο εβδομάδα τον περασμένο Μάρτιο, σε μια μόνο αίθουσα της Αμερικής, αποφέροντας στα ταμεία της εταιρίας παραγωγής μόλις $264, κάτι που σημαίνει πως την είδαν συνολικά μόνο 33 κινηματογραφόφιλοι!
Το 2012 ήταν γενικά μια καλή χρονιά για τον κινηματογράφο, αλλά μια πολύ κακή χρονιά για ορισμένες ταινίες.
Πιο συγκεκριμένα, η παιδική ταινία Oogieloves: In The BIG Balloon Adventure θεωρείται πλέον ως η ταινία με τις λιγότερες εισπράξεις όλων των εποχών!
Μια άλλη, που πριμοδοτήθηκε αρκετά από τα ΜΜΕ, η ταινία Alex Cross του Tyler Perry, έβγαλε $10 εκατομμύρια λιγότερα από όσο στοίχισε για να γυριστεί.
Μια επίσης εισπρακτική πατάτα ήταν και η ταινία με θέμα το σέρφινγκ Chasing Maverics, με πρωταγωνιστή τον πολύ Gerard Butler, και η οποία απέφερε συνολικά μόλις $5 εκατομμύρια στους παραγωγούς της. Ποσό μηδαμινό για τα δεδομένα του Χόλυγουντ.
Σίγουρα ο Παπακαλιάτης θα αισθάνεται δικαιωμένος…
Όπως κάποτε η Βάνα Μπάρμπα, που επειδή είχε παίξει έναν μικρό (τριτεύοντα) ρόλο σε μια ιταλική παραγωγή, η οποία όμως κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας (αν θυμάμαι καλά) επί χρόνια έβγαινε και έλεγε πως η ίδια είναι βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός!!!!!


Strange Attractor
Huffington Post 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου