31.12.12

Η Γερμανία εξάγει …. παππούδες και γιαγιάδες.


Όλοι γνωρίζουμε τα στερεότυπα που κυκλοφορούν για τους Γερμανούς, και που τους θέλουν μεθοδικούς, ορθολογιστές, οργανωτικούς, και… σπαγγοραμένους.

 
Μη ξεχνάμε πως πρώτοι αυτοί λάνσαραν την αγορά καρπουζιού, ανά … φέτα.

Και να μη ξεχνάμε την λιτότητα που έχουν επιβάλλει σε όλους μας, αφού εμείς είμαστε «σπάταλοι και άσωτοι», κι εκείνοι «ενάρετοι και οικονόμοι».
Με αποτέλεσμα να ωρύεται καθημερινά ο Τράγκας περί γερμανικού προτεκτοράτου κλπ.
Οι Γερμανοί όμως το παρακάνουν με την «μεθοδική» τσιγκουνιά τους.
Δείτε τι ανακάλυψε η βρετανική Guardian:
Όπως εξάγουν αυτοκίνητα, μηχανήματα, και άλλα προϊόντα, έτσι εξάγουν και … παππούδες!
Επειδή λοιπόν το κόστος φροντίδας για τους ηλικιωμένους της Γερμανίας συνεχώς αυξάνεται, ενώ παράλληλα πέφτει  το επίπεδο υπηρεσιών, πολλοί Γερμανοί γλιτώνουν έξοδα περίθαλψης εξάγοντας τους γέρους συγγενείς τους στο εξωτερικό!
Τους στέλνουν δηλαδή σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας, φροντίδας, κλπ σε χώρες κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης.
Υπολογίζεται ότι 7.146 τέτοιοι ηλικιωμένοι βρίσκονται ήδη στην Ουγγαρία, άλλες 3.000 στη Τσεχία, και περισσότεροι από 600 στη Σλοβακία.
Υπάρχει επίσης και ένας άγνωστος αριθμός που έχει καταλήξει στην Ουκρανία, στην Ισπανία, και στην Ελλάδα, ακόμη και σε χώρες πιο μακρινές όπως είναι η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες.
Το κόστος της φροντίδας των ηλικιωμένων παππούδων και γιαγιάδων κοστίζει πολύ πιο φτηνά σε αυτές τις χώρες απ’ ότι στην Γερμανία, ενώ η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θεωρείται και είναι  ανώτερη της αντίστοιχης γερμανικής.
Έτσι, οι Γερμανοί κερδίζουν χρήματα, αλλά οι ακτιβιστές της κοινωνικής πρόνοιας στην χώρα τους διαμαρτύρονται έντονα.
Όπως λένε, αυτή η πρακτική είναι απάνθρωπη!
Μάλιστα, η επικεφαλής της γερμανικής Εταιρίας Πασχόντων από Alzheimer, καταγγέλλει ότι οι γέροι ασθενείς (με άνοια) στέλνονται στο εξωτερικό με το σκεπτικό ότι έτσι κι’ αλλιώς  δεν θα καταλάβουν την διαφορά!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου