31.12.12

Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει σοβαρά.


Όσο η Αμερική πλησιάζει στο χείλος του «δημοσιονομικού γκρεμού», τόσο παγώνουν οι αγορές. Αμερικανικές και παγκόσμιες συγχρόνως.


Μπορούν οι Αμερικάνοι πολιτικοί των δυο κυρίαρχων κομμάτων να τα βρουν μεταξύ τους, έτσι ώστε να αποφύγουν τον «όλεθρο»;

Η απάντηση από πλευράς των παγκόσμιων επενδυτών είναι ένα ηχηρό Όχι!
Η αβεβαιότητα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, σε σχέση με τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, καθώς και με το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας, οδήγησαν σήμερα τις ασιατικές αγορές στο ναδίρ, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται και για τις ευρωπαϊκές.
Και όλα αυτά την ώρα που οι Αμερικανοί μιλάνε για νέα αδιέξοδα όσον αφορά στις διακομματικές τους συνεννοήσεις.
Αν επέλθει ο δημοσιονομικός γκρεμός, τότε σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο Lycean Holding, ο συνδυασμός αυξημένων φόρων και περικοπών δαπανών θα ρίξει την Αμερική σε πλήρη ύφεση, και θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Η αντίδραση των αγορών αναμένεται να είναι εξαιρετικά αρνητική, και κάτι τέτοιο θα δυσκολέψει πάρα πολύ την αμερικανική κυβέρνηση στο να επαναφέρει την τάξη στα δημοσιονομικά της ζητήματα.
Τα ελλείμματα θα συνεχίσουν να διογκώνονται, και καμιά πρόσκαιρη λύση ή συμφωνία δεν θα μπορέσει να επαναφέρει την αξιοπιστία της οικονομίας, ή την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Η Αμερική κινδυνεύει.

Strange Attractor
(Associated Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου