26.2.16

Ballerina...

Van Morrison




Αλ Τσαντήρι ή χώρα;



Οι ώρες που περνά η χώρα είναι κυριολεκτικά δραματικές. Όταν η Ελλάδα μετατρέπεται σ ένα ατελείωτο χάος με πρόσφυγες και μετανάστες στους δρόμους, τότε οι ατομικές διεκδικήσεις απέναντι στον ασφαλιστικό νόμο φαντάζουν παιχνιδάκι, αν επικρατήσει φυσικά η κοινή λογική. Τσαντήρι κανονικό η χώρα ή Αλ Τσαντήρι, όπως τιτλοφορείται η εκπομπή του γελωτοποιού που υποστήριζε ότι συνεχίζει την παράδοση του Αριστοφάνη, τρομάρα του.



Όμως τα  επεισόδια με την Αυστριακή υπουργό ή τις υπόλοιπες χώρες καταδεικνύουν ότι, σε διπλωματικό επίπεδο η κατάσταση έχει ξεφύγει  και δεν υπάρχει η επικοινωνία δίχως κραυγές…


«Αριστερή δημιουργική λογιστική»…



«Τετραπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα»! Πανηγύριζε από την πρώτη σελίδα της η «Αυγή» την περασμένη Τρίτη. Ενεση αισιοδοξίας (τη λένε και πολιτική ντόπα) στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματι, την περασμένη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Γενάρη 2016, τονίζοντας στο σχετικό δελτίο Τύπου ότι «παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.077 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 367 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για πλεόνασμα 197 εκατ. ευρώ.



Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.193 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 443 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 307 εκατ. ευρώ».
Συμπέρασμα (για όσους αρκούνται απλώς να καταναλώνουν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις): τα δημόσια οικονομικά πάνε τόσο καλά που το πρωτογενές πλεόνασμα του Γενάρη υπετριπλασιάστηκε σε σχέση με το στόχο. Είναι όμως έτσι;


Η ΕΡΤ προβάλλει εκβιαστές;



Με τους εκβιαστές δεν βγάζεις εύκολα άκρη. Οι τύποι αυτοί δεν έχουν πολιτική ταυτότητα. Μπορεί να είναι τα πάντα και τίποτα, ανάλογα με το πώς εξελίσσονται οι εκβιασμοί τους.




Ετσι, μπορεί ο, συλληφθείς τις προάλλες για εκβιασμούς, εκδότης περιθωριακών εντύπων και ιστοσελίδων να ήταν παλιότερα «δεξιός» και εσχάτως να έγλειφε τους «αριστερούς», αλλά αυτά είναι συνήθη στον κόσμο των εκβιαστών. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η φιλοξενία που βρήκε ο τύπος αυτός στην κρατική τηλεόραση. Ενα βίντεο που κάνει σήμερα τον γύρο του  Διαδικτύου είναι αποκαλυπτικό.


Ο Τσίπρας έχει τελειώσει...



Ο βίος της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα έχει τελειώσει. Παραμένει στο Μαξίμου απλά και μόνο γιατί οι ίδιοι έχουν αργήσει να το αντιληφθούν και οι άλλοι δεν βλέπουν κάποια εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να την αντικαταστήσει.
Μια χώρα έχει κυβέρνηση όταν αυτή μπορεί και επηρεάζει τις εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι.




Τα σύνορα της χώρας είναι διάτρητα και το αποδεικνύει η απώλεια ελέγχου στο ποιος εισέρχεται σε αυτήν. Από την άλλη πλευρά, γειτονικές χώρες που μέχρι πρόσφατα επιβίωσαν χάρη στη γειτνίαση με την Ελλάδα, κλείνουν τα σύνορα η μία μετά την άλλη...


Το χειρότερο είναι ότι πιστεύουν πως έχουν δίκιο…



Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τη ζημιά που προκαλούν. Δεν παραδέχονται την ημιμάθεια και την φαυλότητά τους.




Δεν ανέχονται την κριτική, ακόμη και την πιο καλοπροαίρετη, τιμωρούν την αυτοκριτική που εκφράζεται από υπουργούς της δικής τους κυβέρνησης οι οποίοι αποπέμπονται μόλις τολμήσουν να αναφωνήσουν ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».
Επενδύουν κάθε ανόητη και αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πρωτοβουλία, με το θολό και ανούσιο, αντισυστημικό, επαναστατικό, δήθεν αριστερό, περίβλημα που τους δίνει το δικαίωμα να αυθαιρετούν...