14.11.15

Θα αφήσουμε να νικήσουν οι ισλαμοφασίστες;



Οι ισλαμοφασίστες πανηγύριζαν όλο το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αίμα που έρεε στο Παρίσι. Σοκ και δέος σε όλη την Ευρώπη. Ο κόσμος μας από σήμερα δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που αφήσαμε χτες. Η Ευρώπη του διαφωτισμού θα δοκιμαστεί...




Το πολιτισμικό χάος που μας χωρίζει από τους πιστούς του Ισλαμικού Κράτους είναι χαοτικό. Μέχρι χτες το αποδεχόμασταν στο πλαίσιο μιας ανοχής για κάθε τι διαφορετικό. Η Ευρώπη είναι ο αγαπημένος προορισμός πολλών κατατρεγμένων σε όλο τον κόσμο επειδή ακριβώς επιδεικνύει αυτή την ανοχή. Θα την έχει και σήμερα; Πολύ φοβόμαστε πως όχι. Αν κάτι κατάφεραν οι τρομοκράτες ήταν ακριβώς αυτό, να κάνουν καθεστώς το μίσος σε μία Ήπειρο που πίστευε ότι όλα αυτά τα έχει αφήσει στο παρελθόν…


O υπουργός που απειλούσε με τους τζιχαντιστές τους ευρωπαίους εταίρους…



Ο υπουργός Άμυνας που απειλούσε να ανοίξει τα σύνορα για να γεμίσει η Ευρώπη τζιχαντιστές θα συζητήσει, από αύριο, με τους ευρωπαίους ομολόγους του τον συντονισμό των κρατών για κοινή δράση κατά του ισλαμοφασισμού;




O Πάνος Καμμένος είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ένα μηνα μετά τη δολοφονική επίθεση τζιχαντιστών κατά του CharlieHebdoκαι ίγο μετά την υπουργοποίησή του, στις 8 Μαρτίου 2015, και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών (και τότε), Νίκος Κοτζιάς, αλληθώριζε προς τη Ρωσία, ο Πάνος Καμμένος απηύθυνε στους ευρωπαίους εταίρους, από το βήμα του εθνικού συμβουλίου του κόμματός του, των ΑΝΕΛ, την εξής απειλή: αν οι εταίροι-πιστωτές προσπαθήσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα, είπε, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναστείλει τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος «στο Βερολίνο».

Τρόμος πάνω απ την Ευρώπη…



Η ISIS ανέλαβε τελικά την ευθύνη για την χθεσινοβραδινή σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι με μια ανακοίνωση, η οποία σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές μοιάζει γνήσια.




Η ανακοίνωσε ανέβηκε στο διαδίκτυο στα αραβικά και στα γαλλικά, και χαιρετίζει τα «θαύματα» που έφεραν σε πέρας «οκτώ αδέρφια μας φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά και αυτόματα όπλα» στο Παρίσι, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «η πρωτεύουσα της αποστροφής» και «βδέλυγμα», σύμφωνα με το BBC.


Η αριστερά πέθανε, ζήτω η αριστερά…



Ο Μαρξ εξέφρασε με μοναδικό τρόπο τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της εποχής του και πρότεινε σκληρές λύσεις για την ισομερή κατανομή του πλούτου. Η θεωρία του, στηριγμένη στα δεδομένα της εποχής του (τέλη 19ου αιώνα), απέτυχε να λάβει υπόψη την εξέλιξη της κοινωνίας, τις επόμενες δεκαετίες, και τις ραγδαίες αλλαγές που θα ακολουθούσαν. Μη έχοντας το προφητικό ταλέντο του Γέροντα Παϊσίου, η πραγματικότητα, ήρθε να καταλύσει τη θεωρία του.




Ο Μαρξ, δεν κατάφερε να προβλέψει τις εξελίξεις που ακολούθησαν τη Βιομηχανική επανάσταση. Δεν έλαβε καθόλου υπόψη την επιχειρηματικότητα, τον ανταγωνισμό και κυρίως την παγκοσμιοποίηση. Τα «γουρουνάκια» της φάρμας του Όργουελ, δεν περίμεναν να γίνουν τα απαραίτητα «πειράματα στο εργαστήριο», βιάστηκαν, με αποτέλεσμα, υιοθετώντας τη θεωρία του, να οδηγήσουν τις χώρες τους σε αδιέξοδο, χειρότερο ίσως από εκείνο που νόμιζαν πως θα οδηγήσει ο καπιταλισμός…

Οι πολιτικές συνέπειες των επιθέσεων στο Παρίσι…



Οι χθεσινοβραδινές επιθέσεις σίγουρα θα προκαλέσουν πολιτικές αναταράξεις. Συνέβησαν πέντε μόλις μέρες πριν το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Γαλλίας Charles de Gaulle είναι προγραμματισμένο  να σαλπάρει προς τον Περσικό Κόλπο προκειμένου να συμμετάσχει στην πολεμική δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.




Η Γαλλία πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αν τελικά αποκαλυφθεί ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις προέρχονται από τις περιοχές όπου δρα η ISIS, τότε η Γαλλία μάλλον θα εντατικοποιήσει την συμμετοχή της στον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης στην Συρία και στο Ιράκ, σε μια περίοδο που το πεδίο μάχης ειδικά στη Συρία είναι πολυπληθές και ιδιαίτερα σύνθετο…

«Αγρίεψε» ο Ολάντ!



Όπως όλα δείχνουν τα πάντα αλλάζουν στην Ευρώπη.
Η χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών στο Παρίσι, που άφησε πίσω εκατόμβες νεκρών και τραυματιών σηματοδοτεί το νέο μέλλον της ΕΕ.



Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε, μεταξύ άλλων,  χθες τα μεσάνυχτα:
«Την ώρα που σας μιλάω, στην περιοχή του Παρισιού λαμβάνουν χώρα τρομοκρατικές επιθέσεις άνευ προηγουμένου. Δεκάδες πολίτες έχουν σκοτωθεί, και πολλοί είναι οι τραυματίες. Μιλάμε για φρίκη….

Ο δεκάλογος του αγανακτισμένου…



1. Κάθε φορά που λιγοστεύουνε οι συντάξεις στα γερόντια των 80 χρονών, σκέψου πόσοι είχανε πάρει σύνταξη στα 40 ή στα 50.




2. Κάθε φορά που σου αυξάνουνε τους φόρους, σκέψου ότι η ορθόδοξη εκκλησία είναι ενωμένη με το κράτος και γι’ αυτό επιδοτείται και προστατεύεται προνομιακά μ’ εκατό χιλιάδες τρόπους, ενώ οι παπάδες και δημόσιοι υπάλληλοι έχουνε γίνει και οι μισθοί τους δεν αγγίχτηκαν στο ελάχιστο – άσε που ο κ. Φίλης προσέλαβε μόλις προχτές 178 ακόμα ρασοφόρους.