14.11.15

Ο δεκάλογος του αγανακτισμένου…



1. Κάθε φορά που λιγοστεύουνε οι συντάξεις στα γερόντια των 80 χρονών, σκέψου πόσοι είχανε πάρει σύνταξη στα 40 ή στα 50.




2. Κάθε φορά που σου αυξάνουνε τους φόρους, σκέψου ότι η ορθόδοξη εκκλησία είναι ενωμένη με το κράτος και γι’ αυτό επιδοτείται και προστατεύεται προνομιακά μ’ εκατό χιλιάδες τρόπους, ενώ οι παπάδες και δημόσιοι υπάλληλοι έχουνε γίνει και οι μισθοί τους δεν αγγίχτηκαν στο ελάχιστο – άσε που ο κ. Φίλης προσέλαβε μόλις προχτές 178 ακόμα ρασοφόρους.


 
3. Κάθε φορά που βλέπεις τα ποσοστά των ανέργων του ιδιωτικού τομέα να ανεβαίνουνε, σκέψου ότι το πολιτικό σύστημα διαθέτει ΛΑΡΚΟ και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ΕΛΒΟ και ΕΡΤ και Υπουργείο Οικονομικών (νέες καθαρίστριες) και δικαστήρια (παλιές καθαρίστριες) κι άλλα ανάλογα ευαγή ιδρύματα για να βολεύει τους δικούς του.
4. Κάθε φορά που χτυπάς τις πόρτες μία μία στις διάφορες επιχειρήσεις να βρεις δουλειά, σκέψου ότι ο κ. Βερναρδάκης έστειλε μόλις τώρα εγκύκλιο μήπως και μάθει πόσες και ποιες είναι οι επιχειρήσεις του κράτους και τα Νομικά του Πρόσωπα (και Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, παρακαλώ), μήπως και μάθει πόσοι απασχολούνται εκεί και πόσα λεφτά παίρνουνε για να (μη) δουλεύουνε. (Γουστόζικη λεπτομέρεια: Στην εγκύκλιο προβλέπεται τι να κάνουνε και όσες επιχειρήσεις έχουνε μόνο Διοικητικό Συμβούλιο και όχι προσωπικό)



5. Κάθε φορά που ανεβαίνουνε οι ασφαλιστικές σου εισφορές, σου έρχονται νέες έκτακτες εισφορές κ.λπ. κ.λπ., σκέψου ότι το Δημόσιο επιδοτεί με πολλά εκ. €  τα ασφαλιστικά ταμεία διάφορων πελατειακών του φίλων (ΔΕΗ κλπ).
6. Κάθε φορά που σου κόβουνε το μισθό ή το δώρο, σκέψου ότι μερικοί προνομιούχοι κλάδοι παίρνουν «τρελούς» εισαγωγικούς μισθούς (ΕΛΠΕ, Υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδας, ΕΫΔΑΠ κ.λπ. κ.λπ.) και/ή μέχρι και 18 μισθούς το χρόνο, με εφάπαξ μέχρι και 550.000 €  (υπάλληλοι της Βουλής…)
7. Κάθε φορά που ελπίζεις σε μια αύξηση μισθού, σκέψου ότι τα στελέχη των παραπάνω οργανισμών παίρνουν σ’ ένα χρόνο όσα δεν θα βγάλεις ποτέ σε 10 ζωές (κ. Στάθης Τσοτσορός των ΕΛΠΕ € 280.000 από την τωρινή κυβέρνηση, αρχές Ιουλίου 2015, κι ας το λιγοστέψανε κάπως μετά τη γενική κατακραυγη)
8. Κάθε φορά που ένα παιδί σου φεύγει στο εξωτερικό να βρει την τύχη του από ανάγκη, σκέψου ότι τα παιδιά των προνομιούχων της πελατειακής νομενκλατούρας φεύγουν από επιλογή, ώστε, γυρνώντας αργότερα, να κάτσουν πάνω σε σένα και στα δικά σου παιδιά.
9. Κάθε φορά που στριμώχνεσαι στο λεωφορείο/τρόλεϊ/μετρό, σκέψου ότι οι υπουργοί κι οι βουλευτές και τα στελέχη του πολιτικοοικονομικού συστήματος δεν ξέρουν τι θα πει αυτό, ή αν το είχανε μάθει ποτέ, το έχουνε ξεχάσει. Αρκούν € 8.000/μήνα για αυτό – ο ελάχιστος μισθός τους.
10. Κάθε φορά που για όλα τα παραπάνω χρεώνεσαι εσύ, συνέχισε να πιστεύεις ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός, ο φιλελευθερισμός, η τρόικα, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι Εβραίοι, οι Τούρκοι, οι Γερμανοί, οι «Σκοπιανοί», οι Αλβανοί, οι μασόνοι, οι εξωγήινοι, οι περιπτεράδες και οι κατασκευαστές ποπ κορν.

Δημήτρης Φύσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου