14.11.15

«Αγρίεψε» ο Ολάντ!



Όπως όλα δείχνουν τα πάντα αλλάζουν στην Ευρώπη.
Η χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών στο Παρίσι, που άφησε πίσω εκατόμβες νεκρών και τραυματιών σηματοδοτεί το νέο μέλλον της ΕΕ.



Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε, μεταξύ άλλων,  χθες τα μεσάνυχτα:
«Την ώρα που σας μιλάω, στην περιοχή του Παρισιού λαμβάνουν χώρα τρομοκρατικές επιθέσεις άνευ προηγουμένου. Δεκάδες πολίτες έχουν σκοτωθεί, και πολλοί είναι οι τραυματίες. Μιλάμε για φρίκη….


Με δική μου πρωτοβουλία αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας έτσι ώστε να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες και να καταστήσουμε ασφαλείς τις περιοχές όπου χτύπησαν.
Παράλληλα ζήτησα στρατιωτικές ενισχύσεις, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Παρίσι προκειμένου να διασφαλιστεί το ότι δεν θα συμβούν νέες επιθέσεις.
Κάλεσα επίσης έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.
Θα ληφθούν δυο αποφάσεις: Θα επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές θα αποκλειστούν, η κυκλοφορία ίσως απαγορευτεί, ενώ θα διεξάγονται έρευνες στην περιοχή του ευρύτερου Παρισιού (Ile de France). Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια.
Η δεύτερη απόφαση που πήραμε είναι να κλείσουν τα σύνορα. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι κανένας δεν θα εισέρχεται για να διαπράξει εγκλήματα, και πως όσοι διέπραξαν αυτά που είδαμε θα συλλαμβάνονται αν τυχόν αναχωρήσουν από την χώρα.
Ζούμε μια τρομερή δοκιμασία, για μια ακόμη φορά. Γνωρίζουμε από πού προέρχεται, ποιοι είναι οι εγκληματίες, και ποιοι είναι οι τρομοκράτες…»

S.A.


Σημ. Ο- Είναι μόλις η δεύτερη φορά από την εποχή του Β’ΠΠ που η Γαλλία κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου