1.12.13

Τι μου έμαθε ο Μπουκόφσκι…




Διαβάζοντας πρόσφατα το Ham On Rye του Τσαρλς Μπουκόφσκι («Τοστ Ζαμπόν» στα ελληνικά) φυσικά το λάτρεψα. Μπουκόφσκι είναι, δε νομίζω πως χρειάζεται να εξηγήσω κάτι παραπάνω.
Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα βιβλία που διαβάζω, σε ένα χρόνο το πολύ θα έξω ξεχάσει τα πάντα από αυτό το βιβλίο.



Τα πάντα, εκτός από ένα – και είναι αυτό το ένα τελικά που κάνει ένα βιβλίο ξεχωριστό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο, από το οποίο μετά από μερικούς μήνες το πολύ-πολύ να θυμόμουν το όνομα του συγγραφέα ή το σχέδιο στο εξώφυλλο.


Ένα περίεργο φαινόμενο στους ουρανούς μας!



Την 21η Αυγούστου του 2008, και περίπου κατά τις 9 το απόβραδο, συνέβη κάτι συνταρακτικό που θα το θυμούνται για πάντα οι πολλοί αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.



Τι συνέβη?
Γιατί μας το απέκρυψαν;
Διαβάστε...


Το ξεβόλεμα των μαϊντανών…




Το καταλαβαίνω ότι είναι ξεβόλεμα. 
Κάνουν ωραία και καλά τις τηλεοπτικές τους εκπομπές σε μεγάλους σταθμούς, δίνουν συνεντεύξεις, έχουν πρόβες για τα ριάλιτι χορού.
Είναι τεράστιο ξεβόλεμα να πρέπει να κανονίσουν τα χρωστούμενά τους, και μάλιστα να κρατούνται κιόλας είτε για λίγο ή για περισσότερο. 



Ο Κωστόπουλος φάνηκε πιο μεγαλόψυχος για την σύλληψή του, δεν γκρίνιαξε και τόσο, ευτυχώς, παρ' όλα αυτά νιώθει τρομερά αδικημένος, γιατί λέει αυτός χρωστούσε σε ιδιώτη, κι ο ιδιώτης πέρασε το χρέος στο δημόσιο - και είχαμε μια σκασίλα μεγάλη για το ποιος έπρεπε να πάρει τα λεφτά.
Το θέμα είναι ότι ο πρώην εκδότης έπρεπε να τα δώσει, αντί να το παίζει αδικημένος.

Το μάθημα της ιστορίας και η κρίση.



Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και σε μία περίοδο που όλα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, παραποιούνται γεγονότα και αλλοιώνονται θέσεις και απόψεις, η διδασκαλία της ιστορίας της χώρας μας και όχι μόνο ανατίθεται σε αναρμόδιους, γεγονός που βάζει σε σκέψεις τους «ψυλλιασμένους».



Σύμφωνα λοιπόν, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το μάθημα της ιστορίας δεν θα διδάσκεται πλέον μόνο από Φιλολόγους και Ιστορικούς αλλά και από Κοινωνιολόγους, Νομικούς και καθηγητές Ξένων γλωσσών.
Συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο από τους φιλολόγους και σε δεύτερη ανάθεση από θεολόγους, κοινωνιολόγους και νομικούς.

Ζητείται … εθελόντρια καμαριέρα!



Πρωτοφανείς αγγελίες που προβλέπουν την αμοιβή εργαζομένων σε φαγητό και στέγη αντί χρημάτων αναρτώνται ολοένα και πιο συχνά στο Διαδίκτυο.
Για «πλήρη εκμετάλλευση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» κάνει λόγο στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.



Σημείο των καιρών; Η αγγελία που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Χρυσής Ευκαιρίας και προκάλεσε χθες σάλο στα κοινωνικά δίκτυα, γράφει λακωνικά: «ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ζητείται από ξενοδοχείο για εθελοντική εργασία, παρέχεται διαμονή - διατροφή, τηλ....».
«Αρχισε η ανάπτυξη» σχολίασε κάποιος, «γίναμε ανταγωνιστικοί ή έχει κι άλλο;» άλλος, «ζητούνται σκλάβοι», «εργασιακές σχέσεις 2014».



Θεσσαλονίκη: ΤΟ μπάχαλο…



Κατ αρχάς οι διαπιστώσεις…
ΙΚΕΑ- Αριστοτέλους με το 3άρι, πρωινή ώρα πηγαίνοντας στη δουλειά.
Δεν θα σχολιάσω διόλου, διότι σεμνύνομαι και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κακά λόγια, για τα όσα συμβαίνουν μέχρι την είσοδό μας, στο Δήμο Θεσσαλονίκης.



Πρώτη στάση «Περιφερειακό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης».
Με αυτήν την άθλια ονομασία , νομίζουν ότι καλύπτουν την αίγλη της Βίλας Αλατίνι.
Και συνεχίζω, από δω και κάτω…
 

Σήμερα, η «νέα» νέα παραλία!



Σήμερα,  1η Δεκεμβρίου 2013 παραδίδεται στους κατοίκους της πόλης, η ανακαινισμένη Νέα Παραλία της πόλης.
Παρότι η προσπάθεια δεν θυμίζει την υπέροχη παραλιακή της Βαρκελώνης, όπου οι άνθρωποι περπατούν και κολυμπούν στη θάλασσα, εντούτοις η αλλαγή είναι εντυπωσιακή.




Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου Ανδρέας Κουράκης, υπογράμμισε ότι, "το έργο παραδίδεται εμπρόθεσμα και αυτό το γεγονός αποτελεί από μόνο του μια είδηση".