15.4.14

Mother...

John Lennon!



Κοινωνικοπολιτικό πείραμα...



Ναι, αυτός ο πολλά βαρύς και όχι τίτλος αναφέρεται στην υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
Και ενώ κατανοώ, και εν πολλοίς συμφωνώ με τον ακόμη «ιδεαλιστή» φίλο Strange ως προς την απογοήτευσή του αναφορικά με την αξιακή διάσταση του θέματος, ο ρεαλιστής μέσα μου δεν ντρέπεται να χειροκροτήσει τον τακτικισμό αυτής της προεκλογικής κίνησης.




 Άλλωστε, σε πόλεμο με τοξικά όπλα (βλέπε λαϊκίστικος συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορείς να πας με μπουκέτο από άνθη.
Χρειάζεσαι κι εσύ τα πυρηνικά σου.
Βέβαια, ο προβληματισμός που με ιντριγκάρει περισσότερο έχει να κάνει, όχι με την ψήφο στον Ζαγοράκη, αλλά με την αποδοκιμασία αυτής…

Τα σούργελα μας έγιναν συνήθεια…



Είναι η μοίρα μας αφημένη σε χέρια δεξιοτεχνών και ανθρώπων με στοιχειώδη επάρκεια γλώσσας, σκέψης και ικανοτήτων έργου;
Όχι βέβαια.
Τα σούργελα αξιώνουν της κοινής μας μοίρας το κουβάλημα.
Και όσο αυτά την αξιώνουν, τόσο εμείς ενδίδουμε στον τραγικό κύκλο της γένεσης και της φθοράς τους.



Από φόβο;
Από οργή;
Από άγνοια για τις αυριανές συνέπειες;
Από εκείνο το περίεργο και χρόνια τώρα ανεκτόπιστο συναίσθημα πως οι γελωτοποιοί μας αρμόζουν και πως μόνο αυτοί μπορούν να διαχειριστούν τις τύχες μας;


Βασίλης Κανούσης για … Σίγουρα Βήματα!



Αυτός είναι ο καλός φίλος του ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΥ, και έμπειρος δημοσιογράφος Βασίλης Κανούσης, που βάζει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στη Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, και Εκάλη, στον συνδυασμό του Νίκου Γ. Χιωτάκη «ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ»




Και πέραν της σφραγίδας έγκρισης που έχει από πλευράς της ομάδας του ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΥ, ο Βασίλης υπόσχεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις του Νίκου Χιωτάκη, ο οποίος, όπως είπε, «η δημαρχία του θα στηριχθεί στις ισχυρές βάσεις όλων όσων έγιναν μέχρι σήμερα, θα είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα και στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου

Το άσυλο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση: Μια έννοια παρεξηγημένη


Πριν λίγο καιρό, κατά την καθημερινή αναδρομή μου στον ημερήσιο τύπο, η προσοχή μου στράφηκε σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της "Καθημερινής" το οποίο αναφερόταν στην κατάληψη μιας αίθουσας της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ από μια μικρή ομάδα αναρχοαυτόνομων.
Ο σκοπός αυτών;
Μετέτρεψαν τη σύγχρονα εξοπλισμένη με τεχνολογικά μέσα αίθουσα διδασκαλίας σε αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο, με το επιχείρημα ότι ο καφές στο κυλικείο της σχολής είναι ακριβός!
Τα έσοδα του εγχειρήματος αυτού,θα διατίθεντο για την ενίσχυση του αγώνα των "συντρόφων" στις Σκουριές όπως ανέφεραν οι καταληψίες.

Ευρωψηφοδέλτιο Νέας Δημοκρατίας 2014


Παρουσιάστηκε το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Και αφήνοντας τις βάσιμες αντιρρήσεις πολλών φίλων για κάποια ονόματα να αναλυθούν στο άρθρο που θα ανεβάσω το απόγευμα, απλά θέλω να το χαρώ!

Δημόσιο…



Το παρακάτω «άρθρο» το βρήκα τυχαία σε προφίλ «τζημερικής» φίλης μου στο facebook, και επειδή μου άρεσε το αναδημοσιεύω αυτούσιο.



Όποιος νομίζει ότι αυτό το δημόσιο μπορεί να διορθωθεί, πλανάται πλάνη οικτρά.
Είναι ένα συνονθύλευμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, φτιαγμένο για να διαλύει κάθε διάθεση δραστηριοποίησης στον ιδιωτικό τομέα.
Ένα πλέγμα αντικρουόμενων νόμων μπλοκάρει τις σχέσεις των πολιτών με το κράτος.
Μπορεί κάτι να διορθωθεί πρόσκαιρα, αλλά το τέρας θα βρει τον τρόπο στην επόμενη στροφή να το μπλοκάρει…

Το αυτόχθον της ελληνικής γλώσσας και η ιστορική απάτη…



«Είχε πλείστους τρόπους να θωπεύει την ακοήν
και να γοητεύει τα πνεύματα». (ΟΜΗΡΟΣ)



Από τους αρχαιοτάτους εκείνους χρόνους, οι Έλληνες διηρημένοι σε διάφορες πολιτείες, διαμορφώνουν πρώτα την γλώσσα των.
Από τις διαλέκτους των διαφόρων Ελληνικών φύλων, εγεννήθη η Εθνική γλώσσα των Ελλήνων και η κοινότης θρησκείας και γλώσσας εδημιούργησαν το Έθνος των Ελλήνων με τον λαμπρόν πολιτισμό.



Καύσιμο από θαλασσινό νερό;



Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ θα μπορεί να ανεφοδιάζεται σε καύσιμα από την ίδια τη θάλασσα!



Κι αυτό χάρη σε κάποιους ερευνητές επιστήμονες οι οποίοι βρήκαν τον τρόπο να μετατρέπουν το θαλασσινό νερό σε καύσιμο τζετ κινητήρων…