28.1.14

The Killing of Georgie....

Rod Stewart...



Η νέα Θεσσαλονίκη!



Ή αλλιώς: Ποιος μας πιάνει;

Χαράς ευαγγέλια στη Θεσσαλονίκη!
Μπορεί μάλιστα, να αρχίσουν να χτυπάνε και οι καμπάνες.
Κι αυτό διότι, μετά τις 2.000 περίπου θέσεις εργασίας που θα μας εξασφαλίσει η Ryanair, μια ακόμη σπουδαία είδηση έρχεται για να ενθουσιάσει τους Θεσσαλονικείς.



Ξεκινάνε δρομολόγια τα περίφημα καραβάκια, που έχουμε να τα δούμε πάνω από 40 χρόνια, από τότε δηλαδή που η ΙΟΥΛΙΑ ξεκινούσε από τον Λευκό Πύργο, γεμάτη επίδοξους λουόμενους, και κατέληγε στην Αγία Τριάδα, με ενδιάμεσες στάσεις στην Περαία και στον Μπαξέ.
Και τα οποία ανέστειλαν την λειτουργία τους όταν καθιερώθηκαν τα ι.χ. αλλά και άρχισαν να κάνουν κουμάντο οι διάφορες συντεχνίες (βλ. ΚΤΕΛ, κλπ).

Η άμεση δημοκρατία…





Οι οπαδοί της άμεσης δημοκρατίας μάλλον θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι. Τουλάχιστον κάθε Κυριακή η χώρα ψηφίζει, ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, οργανώνει συνασπισμούς και συμμαχίες, δομεί και αποδομεί την Κεντροαριστερά, αλλάζει τη διάθεση του κ. Κουβέλη, επιτρέπει στη Χρυσή Αυγή να αισιοδοξεί και σε όλους τους υπόλοιπους να ανησυχούν.



Δεν έχει σημασία αν η ψήφος είναι τηλεφωνική ή με προσομοίωση κάλπης. Σημασία έχει ότι αυτοί οι χίλιοι ερωτηθέντες, διαφορετικοί ανάλογα με την εταιρεία και την Κυριακή, δίνουν τον σφυγμό της κοινής γνώμης και το συν πλην 1% ορίζει και τα τεκταινόμενα της πολιτικής μας ζωής.

Θαύμα!!!!!!!!!!



Αν και ο ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ είναι σοβαρό μπλογκ, και σπάνια καταφεύγει σε μη τεκμηριωμένες ειδήσεις ή εντυπωσιασμούς, εν τούτοις αυτό που συνέβη σήμερα, και που το διασταυρώσαμε από αρκετές πηγές  (χώρια η φωτογραφία) είναι συγκλονιστικό, άσχετα αν δεν θα δείτε τα μεγάλα και πουλημένα στην παγκοσμιοποίηση ΜΜΕ να το μεταδίδουν.



Μιλάμε για ένα μεταφυσικό συμβάν, που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ, την ώρα που το αμέριμνο αστυνομικό προσωπικό απολάμβανε τον καφέ και την μπουγάτσα του, χαλαρώνοντας…


Δεν πουλάει πια ο Νότης;



Ο Νότης Σφακιανάκης δεν περίμενε την οικονομική κρίση, ή τη Χρυσή Αυγή, για να μιλήσει κατά της παγκόσμιας νέας τάξης, υπέρ των 12 Θεών του Ολύμπου, κατά του μπασταρδέματος της ελληνικής φυλής από τους μετανάστες κ.λπ.



Ακόμα και «αντιδεξιός» είχε δηλώσει το 2001.
Δηλώσεις, οι οποίες ποτέ δεν επηρέασαν τις πωλήσεις των δίσκων του.
Ούτε όμως, τις ζωντανές εμφανίσεις του σε Αθήνα και επαρχία, εμφανίσεις από τις οποίες οι Έλληνες τραγουδιστές αποκομίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.
Τότε, ήταν απλά ένας «γραφικός» που πετάει καμιά «εξυπνάδα»…


Η μοτοσικλέτα του μέλλοντος;



Η τεχνολογία στα πάσης φύσεως οχήματα εξελίσσεται διαρκώς. 
Νέα, βελτιωμένα μοντέλα βγαίνουν διαρκώς αλλά η μεγάλη ανακάλυψη έγινε στον (πάλαι ποτέ) χώρο των δικύκλων.



Ο Κρις Χόφμαν δημιούργησε την πρωτότυπη RYNO, μια μοτοσικλέτα με μία μόνο ρόδα και χωρίς εξάτμιση. 
Ο δημιουργός πήρε την ιδέα από ένα βιντεοπαιχνίδι που έπαιζε η κόρη του πριν από 7 χρόνια και ξεκίνησε να δουλεύει το πρότζεκτ του.
 

Σχολικά βιβλία κάτω από τη βάση…



Επιμήκυνση του διδακτικού έτους και μείωση της διδακτέας ύλης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μελετάει το υπουργείο Παιδείας που ξεκινάει αξιολόγηση των διδακτικών βιβλίων με στόχο την αναζήτηση των προβλημάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία.




Πάντως πιθανότατα από την ερχόμενη χρονιά το διδακτικό έτος θα έχει περισσότερες ημέρες, καθώς όπως αναφέρουν πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου, τα μαθήματα θα ξεκινούν λίγες ημέρες νωρίτερα αλλά και θα τελειώνουν λίγες ημέρες αργότερα.
Όσον αφορά τον εκδοτικό «χάρτη» των διδακτικών βιβλίων το ρεπορτάζ του «Βήματος» αποκαλύπτει μια εικόνα προβληματική.