24.10.19

Μην εξαγριώνετε την Κοινωνία!


Θα το πω όσο πιο ήρεμα γίνεται:
Παρακαλώ μην αφήνετε να βρίζουν, ούτε να εξαγριώνουν την κοινωνία. Γιατί θα το βρούμε όλοι μπροστά μας! Πρωτίστως, μην εξαγριώνετε τις τοπικές κοινωνίες!
·       Όπως έγινε με τους κατοίκους του χωριού Βρασνά από την περιοχή Βόλβης στη Μακεδονία, που εξεγέρθηκαν, γιατί τους μετέφεραν 380 «παράνομα εισελθόντες» αλλοδαπούς.
Και οι κάτοικοι τους έδιωξαν! (Το υπουργείου τους έστειλε μετά σε παραθεριστικά χωριά της Εύβοιας…)
Και τώρα διάφοροι βρίζουν τους κατοίκους των Βρασνών ως «κομπλεξικούς Ελληναράδες», «ρατσιστές» και «φασίστες»…
Αλλά δεν μας τα είπαν όλα...





Ξέχασαν να πουν ότι στα Βρασνά, ένα χωριό με 150 μόνιμους κατοίκους το χειμώνα (και τετραπλάσιους το καλοκαίρι) πήγαν πέρσι τέτοια εποχή περίπου 1000 παράνομοι αλλοδαποί!
Χίλιοι παράνομοι αλλοδαποί, στο χωριό των 150 κατοίκων...
Κι από αυτούς τους 1000 είχαν ξεμείνει ως το καλοκαίρι 300! Και τώρα που χειμώνιασε ξανά, τους πάνε άλλους 380 παράνομους αλλοδαπούς.
Υπενθυμίζω: Σε ένα χωριό που έχει μόνιμους κατοίκους 150!
Αυτή είναι η…. «αναλογική κατανομή»;

Οι Μεταρρυθμίσεις προϋποθέτουν ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ!


Να θυμάστε:
Αν θέλουμε να αλλάξει το κράτος,
·       να γίνει ευέλικτο,
·       επιτελικό,
·       να μην ταλαιπωρεί τον πολίτη,
·       να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του,
·       να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον,
·       αν αληθινά τα θέλουμε όλα αυτά, πρέπει να συγκρουστούμε με όλα εκείνα
·       τα συμφέροντα,
·       τα «κυκλώματα»,
·       τις κλίκες και τις μαφίες – του δημόσιου και του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα -  που ΔΕΝ θέλουν με τίποτε τις μεταρρυθμίσεις!





Γιατί τα συμφέροντα αυτά υπάρχουν και επιβιώνουν από την παρασιτική γραφειοκρατία, από τα προνόμια που νέμονται τα κλειστά επαγγέλματα κι από τα «κλειστά» συστήματα αναθέσεων σε πάσης φύσεως – συνήθως διακομματικούς - «ημετέρους»…


Ερντογάν: Απομονωμένος έξω, παντοδύναμος μέσα…


Όταν τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να χτυπούν στη Τουρκία, πριν από δυο εβδομάδες, είδαμε ένα σύντομο κύμα αντιδράσεων να σχηματίζεται.
Στο τουίτερ, το hashtag #savaşahayır, δηλαδή «όχι στον πόλεμο», διαδόθηκε αστραπιαία, κυρίως από μέλη της κουρδικής μειονότητας, καθώς και διανοούμενους, που τρόμαξαν με το ενδεχόμενο μιας νέας αιματοχυσίας σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει πλημμυρίσει από αίμα.




Πολλοί απ’ όσους διαφωνούν με τον πόλεμο δεν ζουν πια στη Τουρκία, όπου η διαφωνία είναι κάτι το επικίνδυνο.
Όλες όμως αυτές οι φωνές πνίγηκαν καθώς ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τις επιχειρήσεις στη βορειοανατολική  Συρία, μια από τις ελάχιστες περιοχές που έμειναν ανέπαφες σε 8 χρόνια πολέμου που μετέτρεψε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε ερείπια...