18.1.14

Οι 7 νάνοι στο ss Cyrenia...

Θάνος Μικρούτσικος σε ποίηση Καββαδία...



Οι νύχτες της Θεσσαλονίκης…



Η Θεσσαλονίκη έχει τη φήμη ότι ξενυχτάει.
Η ιστορία ξεκίνησε από το πανεπιστήμιο, που «τροφοδοτεί» την πόλη με δεκάδες χιλιάδες νέους που ζουν τη «φοιτητική ζωή», άρα κοιμούνται περισσότερο την ημέρα και κυκλοφορούν τις «μικρές ώρες».



Επίσης, οι εκθεσιακές και συνεδριακές εκδηλώσεις φέρνουν στην πόλη κόσμο, που αναζητά και τη διασκέδαση.
Τη δεκαετία του 1990, μάλιστα, κάποιοι επέμεναν ότι είναι η πιο ζωντανή και φωτισμένη ευρωπαϊκή πόλη μετά τα μεσάνυχτα, μαζί με τη Βαρκελώνη.


Καλουπατζής – Αεροπόρος!



Απολαυστικότατος Θάνος Τζήμερος....
S.A.

-Μήτσο, κατέβα γρήγορα από τη σκαλωσιά!
- Σύντροφε καθοδηγητή, δυο δοκάρια έχω να καλουπώσω και τελείωσα.
- Όχι, κατέβα αυτή τη στιγμή και τρέχα στην Τανάγρα! Θα σε πάει ο Θανάσης με το αγροτικό. Πότιζε τα μαρούλια αλλά τον ειδοποίησα κι έρχεται!
- Μας την πέσαν οι αστοί Τούρκοι; Έρχομαι σύντροφε! Θα τους δώσουμε ένα καλό μάθημα τους υπηρέτες του πολυεθνικού κεφαλαίου!



Όπως καταλαβαίνετε, βρισκόμαστε στην εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, έχει ήδη μετασχηματίσει σε σοσιαλιστική την ελληνική κοινωνία και η συνιστώσα του, “Κομμουνιστική Τάση”, έχει υλοποιήσει το μεγαλόπνοο πρόγραμμά της που προβλέπει μεταξύ άλλων “την κατάργηση του στρατού και την αντικατάστασή του από σώματα ενόπλων εργατών” (sic)…

Η παγκοσμιοποίηση, και οι συνέπειές της σε βάθος χρόνου.



«Την επόμενη δεκαετία, η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ετήσιους ρυθμούς 4,6%»
Willem Buiter and Ebrahim Rahbari
«Την επόμενη δεκαετία η ΕΕ θα υποχωρήσει στα επίπεδα του 1960 και θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 1%, ενώ οι ΗΠΑ με 2,5%, εκτός εάν...»
Ευρωπαϊκή Επιτροπή




Υπάρχει μια σχολή Ιστορίας που ονομάζεται Παγκόσμια Ιστορία (Global History) ή, καλύτερα, Συγκριτική Παγκόσμια Ιστορία, με βασικό πόλο το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.
Τους τελευταίους μήνες, όσοι ενδιαφέρθηκαν, μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις παραδόσεις του καθηγητή Αντελμαν στην ψηφιακή πλατφόρμα Coursera, που πρώτη άνοιξε τον δρόμο της νέας ψηφιακής διάδοσης των γνώσεων.
Οι παραδόσεις ανέλυσαν την Ιστορία από το 1300 μ.Χ. μέχρι σήμερα.

Θεσσαλονίκη: Ο παράδεισος των φοιτητών…

Πώς να μην την ερωτευτείς;
Μια πόλη που σφύζει από ζωή όλο το εικοσιτετράωρο.
Με τον Βαρδάρη της, με τον Θερμαϊκό της, με τη νέα παραλία της που ομορφαίνει, με τον λευκό της Πύργο, που παλαιότερα λεγόταν "κόκκινος" μιας και ήταν βουτηγμένος στο αίμα.
Με τα ηλιοβασιλέματα της, τους ξαφνικούς βαρδάρηδες.



Θεσσαλονίκη, η τελειότερη φοιτητούπολη.
"Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ", η πόλη που είναι τα πάντα γιατί έχει τα πάντα.
Ο πεζόδρομος της Ικτίνου με τις κουλτουριάρικες καφετέριες, η Ροτόντα με τα φοιτητικά κρασάδικα, η καμάρα για τους βιαστικούς που θέλουν καφέ στο χέρι.
Τα μπαράκια της παραλιακής, τα όμορφα γραφικά στενά της Άνω Πόλης.
Τα κάστρα για ρομαντικά ραντεβού με θέα όλη την πόλη, ο πύργος του ΟΤΕ για καφέδες με θέα το επιβλητικό δημαρχείο και το Θερμαϊκό…

Μια διαστημική ηλεκτρική σκούπα!



Το διάστημα είναι γεμάτο από σκουπίδια.
Και πολλά από αυτά επικίνδυνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η ποσότητα των διαστημικών απορριμμάτων είναι τόσο μεγάλη, που έχει χαθεί ο οποιοσδήποτε έλεγχος!



Τώρα όμως έρχεται η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας, και αποφασίζει να κάνει κάτι, προτείνοντας μια ριζοσπαστική λύση στο πρόβλημα.