20.5.15

Tumhein dillagi bhool...

Nusrat Fateh Ali Khan



Εδώ καράβια χάνονται…



Αυτή η παράταξη της Ν.Δ, διεκδικεί επάξια τον τίτλο της αυτοκαταστροφικής παράταξης. 
Έγιναν εκλογές και έχασε η Ν.Δ. Γνωστόν; μάλιστα... 




'Όπως ήτο λογικό, ξεκίνησε μια περίοδος εσωστρέφειας. Πάντα μετά από μια ήττα ακολουθεί.. 
Φυσικά άρχισε και η αμφισβήτηση του Προέδρου, διότι ως γνωστόν "η ήττα είναι ορφανή"...



Βοήθειά μας…



Άκουγα σήμερα το πρωί τον Λεουτσάκο του Σύριζα να μιλάει στο ραδιόφωνο, και αναθεμάτισα την ώρα και τη στιγμή που σε κάποια φάση στο παρελθόν επέλεξα να ζήσω στην Ελλάδα.




Μια Ελλάδα που εν έτει 2015 πέτυχε, με  λαϊκή εντολή παρακαλώ, να τη κυβερνάνε κάποια άτομα, που αν είχα περίπτερο δεν θα τους προσλάμβανα ούτε για νυχτοφύλακες μερικής απασχόλησης…

To Catch-22 της Κυβέρνησης


Ήταν το 1961 όταν ο Joseph Heller δημιούργησε τον όρο Catch-22 στο ομώνυμο μυθιστόρημά του για να περιγράψει τους απίθανους γραφειοκρατικούς περιορισμούς που αντιμετώπιζαν οι στρατιώτες του B’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν δεν εκσυγχρονιστούμε θα παραμείνουμε ραγιάδες και καραγκιόζηδες…



Η Σώτη Τριανταφύλλου, είναι μια επιτυχημένη συγγραφέας αλλά και ιστορικός.
Το ‘Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης’, τα ‘Κινέζικα κουτιά’, το ‘Εργοστάσιο Μολυβιών‘ και ‘Ο χρόνος πάλι’ είναι μερικά από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία της. Μια αιρετική φωνή που διακρίνεται για τις ελεύθερες και τολμηρές απόψεις της. Τα γραπτά της πάντοτε προκαλούν συζητήσεις, θέτουν ερωτήματα αλλά και αφυπνίζουν.



Η μαγεία στο λόγο της Σώτης Τριανταφύλλου είναι ότι αποπνέεται από έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής, που αν τον ακολουθήσεις θα έχεις την τύχη να ταξιδέψεις σε ανοιχτούς ορίζοντες, σε κρυφά μονοπάτια του μυαλού και η πορεία σου θα καταδεικνύει τι σημαίνει να είσαι ‘ελεύθερος άνθρωπος’.
Στην συνέντευξη που ακολουθεί απαντά σε ερωτήματα για την αριστερά, την παιδεία, την μουσική, τις συναντήσεις, τα ταξίδια, τις αναμνήσεις, την ανάγνωση, τις επιλογές αλλά και για το νόημα της ύπαρξης. Απολαύστε την.

To τέλος του Ελληνικού Όχλου…



Η «διαπραγμάτευση» και ο «έντιμος συμβιβασμός» έχουν πλέον φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Εκτός από την οικονομία, όμως, πολλοί άλλοι τομείς παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης. Παιδεία, Δημόσια Τάξη, μεταναστευτική πολιτική, όλα πάνε κατά διαόλου με μια «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση που σε πολλά θυμίζει περισσότερο καθεστώς λαϊκής Δεξιάς (για να μην πούμε κάτι βαρύτερο).




Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Ίσως όμως προκύψει και κάτι θετικό από όλα αυτά.
Ίσως ζήσουμε επιτέλους την τελική ήττα του Ελληνικού Όχλου…

Το Μεγάλο Φίλτρο…



Υπάρχει μία περίπτωση ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης να είναι ένα από τα πιο έξυπνα όντα του σύμπαντος.
Η υποψήφια της κυβέρνησης για τη θέση αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ Φωτεινή Αθανασοπούλου, αυτή που πιστεύει ότι μας ψεκάζουν και ότι μερικά από τα κουνούπια δεν είναι κουνούπια αλλά κάμερες των αμερικάνων που μας κατασκοπεύουν;



Ένα από τα διαυγέστερα πνεύματα που υπάρχουν στην πλάση.
Είναι πολύ πιθανό.
Και, εδώ που τα λέμε, είναι και ευχής έργον. Μακάρι να ισχύει.
Πρέπει να το ελπίζουμε με σθένος. Γιατί η εναλλακτική εκδοχή είναι πιο τρομαχτική από έναν καρδιολόγο που λέει στην τηλεόραση ότι το AIDS κολλάει από το σάλιο...


Η δημοσκόπηση, ο Τσίπρας και η «Χρυσή Αυγή»…



Τρία ανησυχητικά κατά τη γνώμη μου συμπεράσματα βγαίνουν από την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που βγήκε χθες στη δημοσιότητα.




Το πρώτο ανησυχητικό συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση.
Δεν έχω κρύψει τη συμπάθειά μου στο πρόσωπό του Τσίπρα αλλά η καλή λειτουργία της δημοκρατίας προϋποθέτει όχι μόνο μια καλή κυβέρνηση αλλά και μια εξίσου καλή αντιπολίτευση...