27.11.18

Ξεσηκώνονται για την Πατρίδα!


Δεν το συνηθίζω, αλλά επιτρέψτε μου μιαν εξαίρεση…
Διάβασα σήμερα (Τρίτη 27/11) στο liberal.gr ένα εξαίρετο άρθρο του Γ. Παπαδόπουλου-Τετράδη, με τίτλο: Φασίστες είστε εσείς, όχι οι μαθητές!
Και το απευθύνει ευθέως στο ΣΥΡΙΖΑ…
Που κατηγορεί τους μαθητές στη Βόρειο Ελλάδα (και όχι μόνο) που ξεσηκώνονται για το Μακεδονικό με καταλήψεις στα σχολεία τους…





Από καιρό παρακολουθώ την αρθρογραφία του με εκτίμηση (που μεγαλώνει συνεχώς). Αλλά αυτό το κείμενο το προσυπογράφω από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη. (Θα ήθελα να το είχα γράψει εγώ, για να πω τη μαύρη αλήθεια…)
Παραθέτω ένα εξαιρετικά σημαντικό (και καλογραμμένο) απόσπασμα:
«Όλοι αυτοί οι πρωτόγονοι μαρξιστές της συμφοράς, ως άλλοι νεάντερνταλ, έχουν προξενήσει τη μεγαλύτερη συμφορά στην κοινωνική και πολιτική δομή της κοινωνίας. Γιατί, η έννοια της πατρίδας και η αγάπη της πατρίδας είναι υπαρκτή σε κάθε έναν σε όλες τις χώρες. Είναι φυσικό καταφύγιο, φυσική σπηλιά, σαν την οικογένεια και τη γειτονιά…


Ατλαντίς...

Ξύλινα Σπαθιά





Καπερνάρος εναντίον…Fraport!


Στα δικαστήρια για προσβολή προσωπικότητας λόγω εξευτελιστικής συμπεριφοράς στο πρόσωπό του αλλά και άλλων επιβατών πάει τους υπευθύνους της εταιρίας FRAPORT που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ο γνωστός δικηγόρος και πρώην βουλευτής Βασ. Καπερνάρος.




O κ. Καπερνάρος προχώρησε στη μήνυση και θα καταθέσει, όπως αναφέρει, και αγωγές, θεωρώντας πως αποτελεί βάναυση προβολή της προσωπικότητας των επιβατών ότι τους ζητούν να βγάλουν τα παπούτσια τους για να ελεγχθούν, αντί η εταιρία να φροντίσει να προμηθευτεί (όπως έχει κάνει η αντίστοιχη Καναδική εταιρία που διαχειρίζεται το Ελ. Βενιζέλος) ειδικό μηχάνημα απεικόνισης πέλματος…


Επιστροφή στο 3%...


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο διαλύεται εις στα εξ ων συνετέθη. Αυτή τη στιγμή και όσο οδεύουμε προς τις εκλογές, όλα μοιάζουν να αποσυντίθεται και οι κομματικές οργανώσεις να μην διαθέτουν τα στοιχειώδη ερείσματα.
Τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων αποφεύγουν πια να εκτίθενται σε εκδηλώσεις και οι υπουργοί είναι πολύ προσεκτικοί, όταν καλούνται σε δημόσιες συναθροίσεις.


Εδώ με την Γιούλα Μπουρδόλη...


Οι αίθουσες και τα αμφιθέατρα είναι άδεια και η συμμετοχή των πρώην οπαδών κινείται μεταξύ γραφικών ή βολεμένων στο Δημόσιο.


Περί υποψήφιων δημάρχων…


Εδώ και κάμποσες μέρες αυτό που κυριαρχεί στα ΜΜΕ είναι οι επερχόμενες (λέμε τώρα) δημοτικές εκλογές, και κυρίως σενάρια επί σεναρίων για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι.
Λες και έχει καμιά σημασία…
Έπεσα προχθές πάνω σε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση, που μεταξύ άλλων ρωτούσε ποιος ήταν ο καλύτερος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης από το 1986 και μετά.





Έσπασα το κεφάλι μου να θυμηθώ κάτι θετικό, αλλά δεν μπόρεσα.
Τα μόνα που θυμήθηκα ήταν η θρυλική «τρύπα του Κούβελα», οι «γαλάζιοι πραίτορες» της δημοτικής αστυνομίας που σε έγραφαν με το παραμικρό (έπαιρναν και τις πινακίδες) αν ήσουν με μισή ρόδα πάνω σε πεζοδρόμιο, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια στις δεκάδες παρκαρισμένων επάνω στα πεζοδρόμια ΙΧ προς πώληση από επιτήδειους «μαντράδες», και τέλος η φυλάκιση του Παπαγεωργόπουλου για ατασθαλίες…
Από κει και πέρα τίποτα. Όλα πάνε κατά διαόλου. ΟΑΣΘ, μετρό, στάθμευση, τραπεζοκαθίσματα, κ.ο.κ.