14.2.15

Το επερχόμενο δράμα του Αλέξη!



Τα δεδομένα (κατ εμέ) έχουν ως εξής: Χρεοκοπήσαμε για πολλούς και διάφορους λόγους, και ήρθε το μνημόνιο να μας δώσει ανάσα ζωής, μπας και διατηρηθούμε στον «πολιτισμένο» κόσμο και δεν γίνουμε Αλβανία των 70’ς.




Αυτό όμως δεν άρεσε στη μεγάλη πλειονότητα των συνελλήνων μας, οι οποίοι άλλοι από άγνοια, άλλοι από υστεροβουλία και ιδιοτέλεια, έριξαν όλο το φταίξιμο στους ξένους δανειστές (εταίρους), σε πολλά σημεία όχι άδικα, και φούσκωσαν τις τάξεις των αντιμνημονιακών κομμάτων ή και μορφωμάτων, που χάιδεψαν τα αφτιά τους.
Να μη ξεχνάμε πως από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους, η φοροαποφυγή θεωρείται το μεγαλύτερο κατόρθωμα, και ο φοροφυγάς μάγκας και καπάτσος.
Έτσι, φυσικό και επόμενο ήταν ο Σαμαράς και η συγκυβέρνησή του να πληρώσουν το μάρμαρο…



Εξ ου  και ένα κόμμα του 3%, αποτελούμενο από 12 ή 13 συνιστώσες, που εκπροσωπούν την κάθε παλαβομάρα, μέσα σε ελάχιστα χρόνια να γίνει κυβέρνηση.
Ή μια παντελώς άγνωστη γραφική και ημιμαθής καραδεξιά κοπελιά από την επαρχία, που πρωτοεξελέγη το 2012, σήμερα, τρία μόλις χρόνια μετά,  να είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες πολιτικές φυσιογνωμίες, και να εκπροσωπεί σε πάνελ και αλλού την… αριστερή κυβέρνηση! Και τα κόμματα να σφάζονται στη ποδιά της για να την πάρουν μεταγραφή.
Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στο να έχουμε συγκυβέρνηση αποτελούμενη από κάθε καρυδιάς καρύδι… από Μαοϊκούς, Τροτσκιστές, επιτήδειους  πρώην Πασόκους, ψεκασμένους, δραχμολάγνους, λαθρολάγνους, ρατσιστές, κλπ κλπ.
Στη πιο δύσκολη περίοδο της νεότερης ιστορίας μας, όπου η άβυσσος απέχει από τη σωτηρία όσο ένα κασκόλ μπέρμπερι του Μπαρουφάκη.
Πριν από τις εκλογές όλοι γνωρίζαμε λίγο πολύ ότι σε περίπτωση νίκης του Σύριζα, τα ενδεχόμενα ήταν δυο: Ή τηρεί όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις και πάμε κατά διάολου, ή κάνει την απαραίτητη κωλοτούμπα, και τουλάχιστον σώζεται η χώρα.
Μέχρι στιγμής, παρά τις υποσχέσεις για ζουρνάδες και νταούλια, παρά τα τραγούδια του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ τη νύχτα των εκλογών, παρά τις ψευτομαγκιές στον Ντάισεμπλουμ, και παρά τους λεονταρισμούς, όλα δείχνουν πως οι συριζαίοι επέλεξαν τη κωλοτούμπα.
Και πως όχι μόνο δεν υπήρχε πλαν Α, πλαν Β, κλπ, αλλά ούτε καν μια προσυμφωνημένη πρόταση σχέδιο με την οποία να αντιμετωπίσουν τους τεχνοκράτες και τους βλοσυρούς πολιτικούς της Ευρώπης. Στους οποίους πήγανε σαν ρεμπετ ασκέρ, χωρίς νούμερα, αριθμούς, και διαγράμματα, αλλά ως γνήσιοι επαναστάτες,  τους μιλήσανε με τη καρδιά, και μάλιστα  χωρίς γραβάτες
Τους οποίους «τοκογλύφους» παρεμπιπτόντως, έγλειψε πατόκορφα ο αντισυμβατικός Μπαρουφάκης, αλλά στα καθ ημάς ΜΜΕ ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Η κωλοτούμπα άλλωστε είναι σύμφυτη με την ελληνική «δημοσιογραφία».
Συγκεκριμένα, στο δια ταύτα, οι οικονομικοί εγκέφαλοι του Αλέξη φάγανε πόρτα από παντού… ακόμη και από τη Κύπρο, ακόμη και από τους Ποντέμος, οι οποίοι έμμεσα δήλωσαν ότι αυτοί είναι σοβαροί, και πολιτεύονται σε μια χώρα πολύ πιο σοβαρή και πιο σημαντική από την Ελλάδα του Αλέξη, που να θυμόμαστε ότι ακόμη και στα ντουζένια της απλά εκπροσωπούσε το 2% περίπου του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ.
Τρίχες κατσαρές και ασήμαντες δηλαδή, άσχετα αν τα χιλιάδες Καγιέν στους δρόμους (αγορασμένα με 72 άτοκες δόσεις) μας έδιναν τη ψευδαίσθηση ότι ζούμε στο … Λεβερκούζεν.
Έτσι, η συνέχεια θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα.
Αν συνεχίσει να ισχύει η κωλοτούμπα, παραμένουμε στο ευρώ, και συνεχίζουμε από την αρχή ένα νέο μνημόνιο, βαφτισμένο όπως θέλουν οι συριζαίοι, με τον λαό αρχικά να τους χειροκροτεί μανιωδώς. Άσχετα αν θα είναι ακόμη πιο σκληρό και πιο μακροπρόθεσμο από αυτό που είχαμε. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για το σεληνιασμένο πόπολο.
Αν όχι, τότε όλοι μαζί πάμε για την βουτιά στο κενό, και όποιος επιβιώσει.
Σε περίπτωση τώρα που ισχύσει το πρώτο ενδεχόμενο, και που το εύχομαι ολόκαρδα, ο Αλέξης θα έχει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό.
Τα χρήματα για γέφυρες κλπ οι ξένοι τα δίνουν υπό προϋποθέσεις. Να γίνουν σοβαρές τομές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
Αλλιώς, όπως λένε ξεκάθαρα, αν θέλετε επανάσταση…υπάρχει και η δραχμή…
Οπότε, μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός των διαπραγματεύσεων για το μνημόνιο, μόλις κοπάσει ο αρχικός ενθουσιασμός για την Πρώτη Φορά Αριστερά, και μόλις ο μελανιασμένος κόσμος ξαναβρεθεί ενώπιος ενωπίω με την σκληρή καθημερινότητα,  ο Αλέξης και η τρελοπαρέα του θα βρεθούν προ εκπλήξεων.




Διότι οι από κάτω θα αρχίσουν επιτέλους να ζητάνε τα υπεσχημένα: Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, εφάπαξ,  κατάργηση φόρων, κατάργηση διοδίων, προσλήψεις στο δημόσιο, άνοιγμα των συνόρων, κατάργηση των ΜΑΤ, αφοπλισμό της ΕΛ ΑΣ, απαγόρευση απολύσεων, 751 ευρώ βασικό μισθό, δωρεάν ρεύμα, κρατικοποιήσεις, επανίδρυση της Ολυμπιακής (χα χα), κλπ κλπ, όλα αυτά δηλαδή πάνω στα οποία πάτησε ο Αλέξης για να ζήσει το όνειρο της πρωθυπουργίας…
Ναι αλλά… πρώτον δεν μπορεί να τα κάνει διότι δεν θα υπάρχουν χρήματα, και δεύτερον αν πει να τα κάνει θα βρει απέναντί  του τους δανειστές που αντί για φύκια και μεταξωτές κορδέλες, θέλουν είπαμε μεταρρυθμίσεις.
Αν παρόλα αυτά, επιλέξει σωφροσύνη, και πάρει πίσω τις υποσχέσεις μπαρμπούτσαλα, τότε θα βρει αντιμέτωπους  τους πούρους αριστερούς του κόμματος (βλ. Λαφαζάνη και σια) αλλά και τον απρόβλεπτο Ελληναρά Πάνο Καμένο, που ήδη έχει θέσει κόκκινες γραμμές σε ζητήματα όπως π.χ. η ιθαγένεια.
Χώρια οι δημόσιοι υπάλληλοι με τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές τους, που περιμένουν πως και πώς να απασφαλίσουν, περιμένοντας αυξήσεις, χώρια οι χίλιες δυο συντεχνίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που μόλις τελειώσει ο μήνας του μέλιτος θα βγουν στα κάγκελα, με ή χωρίς τη Ζωζώκα και τον  Τσε Ντουντούκα της.
Εν ολίγοις προβλέπεται ο κακός χαμός.
Με τον Αλέξη να αντιμετωπίζει μια lose lose κατάσταση. Ένα ανείπωτο δράμα.
Και τον Μπαρουφάκη να κυνηγιέται στους δρόμους (αν μείνει Ελλάδα), μόλις περάσει η περίοδος χάριτος, εκπνεύσει η πανταχόθεν ασυλία του, τελειώσει η Μπαρουφιάδα, και οι μπαρουφίτσες και μπαρουθείτσες συνειδητοποιήσουν ότι ο βασιλιάς τους ήταν γυμνός…
Θα ζήσουμε σε ενδιαφέροντες καιρούς… δεν λέω.

Strange Attractor

13 σχόλια:

  1. ΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ποιο";"Γίνετε"; Σοβαρα; Μάθε πρώτα να γράφεις Ελληνικά και μετά πες μας τις φιλοσοφίες σου. Μου φαίνεται πως βρίσκεσαι ήδη στον απολίτιστο/αγράμματο κόσμο.

      Διαγραφή
  2. ποιημα. ως συνηθως ο στρειντ ατρακτορ ζωγραφιζει την πραγματικοτητα με πινελιες μαεστρου. οι συριζαιοι και οι πασοκτσηδες που γινανε συριζαιοι θα πρεπει να απομνιμονευσουν αυτο το αρθρο ποιημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ !!! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ??? ΟΧΙ !!! Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΕΣ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΛΑΛΑΖΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ !!!! ΟΠΟΤΕ ΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι αριστεροί ήταν ο ιδεολογικός αρχηγός του λαϊκισμού. Άυτών που όταν δίνονταν π.χ. μια αύξηση 50 ευρώ το μήνα έλεγαν "τι είναι αυτό, σιγά, ενάμιση ευρώ την ημέρα" - χωρίς να αναρωτιούνται αν αντέχει η οικονομία μας μια τέτοια αύξηση. Και πολύ άνετα έλεγε π.χ. το ΚΚΕ "1400 ευρώ κατώτατο μισθό". Σιγά ρε! Γιατί τόσο λίγο! Κάντο δυο χιλιάρικα να είσαι μέσα. Δεν μου φτάνουν εμένα 1400!

      Κάθε φορά που λέγαμε οι νουνεχείς "που θα βρεθούν τα χρήματα για τόσες παροχές" η μόνιμη απάντηση των αριστερών ήταν "να πληρώσουν οι πλούσιοι"! Λες και άφησε η αριστερά να υπάρχουν πραγματικοί πλούσιοι στην Ελλάδα! Τους εξολόθρευσε η σοσιαλμανία των '70 και '80, διακριτικά υποστηριζόμενη από τον δόλο των απανταχού εισαγωγέων ξένων προϊόντων! Σε μια οικονομία όπου 35 δις ευρώ πήγαιναν σε μισθούς και συντάξεις και 5 δις ευρώ σε δημόσια έργα, το "μαζί τα φάγαμε" αναφερόταν όχι τόσο σε πέντε-δέκα μεγαλοεργολάβους και προμηθευτές, όσο στον κομματικό στρατό που καλόμαθε με συντάξεις στα 35 ή στα 40 ή στα 45, για είκοσι χρόνια δουλειά ή και λιγότερο. Το 2005 μου έλεγε συγγενής του δημόσιου τομέα "εάν βγω τώρα στη σύνταξη θα πάρω μεγαλύτερη σύνταξη από τον τωρινό μισθό μου". Βγήκα από τα ρούχα μου. "Δηλαδή θέλεις να σε πληρώνουμε περισσότερο από όσο δούλευες για τριάντα-σαράντα χρόνια επειδή δούλεψες τριάντα χρόνια;" "Κουράστηκα" ήταν η απάντησή του. Και η σύνταξη θα ήταν... 3.000 ευρώ καθαρά! Επειδή "κουράσηκε" ο άνθρωπος, να τον ξεκουράσουμε, να του δώσουμε ένα τριχίλιαρο για να κάθεται για την υπόλοιπη ζωή του. Και μιλούμε για έναν απλό εργαζόμενο, ούτε μεγαλοστέλεχος ούτε τίποτα!

      Αυτό το φαγοπότι όλης της κοινωνίας που έτρωγε τις σάρκες της είχε ιδεολογικό αρχηγό και κατεύθυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ή Συνασπισμό όπως τον έλεγαν παλιά, το ΚΚΕ και τις λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις". Ο λαός είχε πάντα δίκιο, κάθε διεκδίκηση ήταν σωστή, η κυβέρνηση που δεν έδινε όσα της ζητούσαν ήταν κακή και οι πολιτικές εξελίξεις καθοριζόταν ανάλογα με το ποιος κατάφερνε να δώσει τα περισσότερα. Έτσι κυριάρχησε το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004. Γι' αυτό πασοκοποιήθηκε μέχρι και η ΝΔ του Καραμανλή και συνέχισε την πολιτική αλόγιστων παροχών. Γι' αυτό δεν μπορέσαμε ποτέ να φτάσουμε τη μείωση των ελλειμμάτων μέχρι τέλους.

      Για όλα αυτά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ναι! Και ό,τι εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τώρα με την Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνησή του θα πληρώσει για όλα. Η χώρα θα χρεωκοπήσει στα χέρια του και ο λαός θα κατηγορήσει για αυτό, τελικά, αυτόν ακριβώς που φταίει περισσότερο από όλους για την χρεωκοπία: Την αριστερά!

      Με τις υγείες σας! Εμάς, την υπόλοιπη Ελλάδα, θα μας περιμένει μετά την χρεωκοπία ένα καλύτερο αύριο, διότι θα καταλάβουμε γιατί θα έχει έρθει η χρεωκοπία. Εσείς μετά θα καταλήξετε εκεί που πάντοτε έπρεπε να ήσασταν: Στο περιθώριο. Να τελειώνουμε με την ιδεολογική σαπίλα, επιτέλους!

      Διαγραφή
    2. Ακόμα περιμένω να σωθώ. Αλλά όπως λέει και ο ανώνυμος, "με τις υγείες σας"! Κι ευτυχώς που υπάρχουν μια google και ένα facebook, που δεν μπορείτε να λογοκρίνετε και να τρομοκρατείτε. Νύχτα θα φύγουν οι καραγκιόζηδές σας, και πρώτοι εσείς θα λιθοβολείτε. Διότι, όπως λέει και σε άλλο άρθρο, "τα θέλαμε και τα πάθαμε" και θα το συνειδητοποιήσετε πάρα πολύ σύντομα. Κι αν δε σου αρέσουν αυτά που γράφει ο κύριος, δρόμο, πηγαινε να βρεις κανά άλλο ΣΥΡΙΖΑΙο, γιατί πρέπει όντως να, βρείτε ο ένας τον άλλον, γι'αυτά που σας περιμένουν.

      Διαγραφή
  4. ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ Η ΠΑΠΑΡΟΓΡΑΦΟΣ? ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑ , ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ, ΠΟΙΟ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙ ΕΣΥ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ?ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ Η ΑΠΛΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΠΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ? ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΚΑΙ Κ....ΣΕ ΜΑΣ ΤΑ A.....ΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιά μου ΛΥΣΣΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!! Χάσαμε την κουτάλα????? Χάσαμε το αέναο φαγοπότι?????
    Ε ρε γέλια που έχουμε να κάνουμε με τους γελοίους καθεστηκυίους που είχαν μάθει να ζούν με ότι άρπαζαν απο τους πολιτικάντες τους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν ενα κειμενο ειναι τοσο εμπαθες δεν πρεπει να του δινει σημασια κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να δώσουν στη νέα κυβέρνηση την ευκαιρία να αποδείξει τον εαυτό της – κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο - και μετά ν’ ανοίξουν τις μπουρδομηχανές τους;
    ΝΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου θυμίζεις τη Σαρρή. Τη ρωτούσαν βασικά πράγματα, τί σημαίνει πχ. Σύνταγμα. Και έλεγε "τώρα δεν ξέρω, άμα βγω όμως βουλευτίνα θα τα μάθω"! Και γελούσαμε, που περίμενε η μαντάμ να γίνει βουλευτίνα για να μάθει τα αυτονόητα. Όταν σε παίρνουνε τηλ. για δουλειά, πριν σε προσλάβουν σε ρωτάνε, "μπορείς ή δεν μπορείς να την κάνεις τη δουλειά"; Εσύ τί απαντάς; "Άμα με προσλάβεις θα μάθω";; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι κύριοι... περιμένουν να... ανακαλύψουν τον εαυτό τους με τα λεφτά μας, διότι πληρώνονται από εμάς αδρά για να μας δουλεύουν. Εσύ κάτσε περίμενε.

      Διαγραφή