28.5.18

Moonchild...

Rory Ghallagher






Τι έγινε ρε παιδιά; Δημοκρατία δεν έχουμε;


Αυτό που συνέβη σε εμάς μια με την εκλογή των συριζανέλ, και μια με την μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα του «αριστερού» Αλέξη μετά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, σε συνδυασμό με αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ιταλία, μου δίνουν μια καλή αφορμή να γράψω μερικά λόγια για την δημοκρατία, τον φιλελευθερισμό, τον Μπαρουφάκη, και άλλα πολλά.




Θα μου πείτε πως σε μια χώρα που μετά από τρία χρόνια συστηματικού κυβερνητικού σαμποτάζ της, το 20% των κατοίκων της συνεχίζει να στηρίζει δημοσκοπικά την λαοπρόβλητη συγκυβέρνηση, τι να λέμε;
Ή που ο μέσος 18άρης είναι λειτουργικά αναλφάβητος, και ο μέσος 30άρης δεν γνωρίζει τι σημαίνει «ερήμην»…
Ναι αλλά ψηφίζουν αμφότεροι… Τέλος πάντων.



Οι «κυρώσεις» του Ντόναλντ Τραμπ ρίχνουν τα αεροπλάνα!


Όταν συμβαίνουν αεροπορικά δυστυχήματα, η αναζήτηση της αιτίας από τους ειδικούς είναι ιδιαίτερα σύνθετη και δύσκολη υπόθεση, κι αυτό διότι υπάρχουν πάρα πολλοί αλληλοεμπλεκόμενοι παράγοντες που συντελούν στη καταστροφή.
Οι κυριότεροι είναι ο καιρός, η μηχανική βλάβη, και κυρίως το ανθρώπινο λάθος. Αυτά μας δείχνει η πολυετής εμπειρία που έχει αποκτηθεί στην διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων.




Υπάρχει όμως και ένας άλλος παράγοντας, όχι τόσο εμφανής. Ένας παράγοντας που έχει συντελέσει σε κάποιες αεροπορικές τραγωδίες φέτος. Κι αυτός είναι οι οικονομικές κυρώσεις…