10.7.18

Η πρόεδρος του Λιγουριστάν…


Ο Πίπης, η Κοκό και οι συμπολίτες με την σαλιάρα…

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε πολλοί συμπολίτες πόσταραν στα μέσα της κοινωνικής της δικτύωσης κάποιες φωτογραφίες της προέδρου της Δημοκρατίας της Κροατίας με μπικίνι και την συνέκριναν με τον πρόεδρο Πίπη, τον Πάκη τον Παυλόπουλο. Το αποτέλεσμα όλων των συγκρίσεων ήταν υπέρ της Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς η οποία κρίθηκε καταλληλότερη για το προεδρικό αξίωμα από τον παρατρεχάμενο του Καραμανλή με μοναδικό κριτήριο το ότι φορούσε μπικίνι και είχε τεράστιο (αν και εμφανώς ψεύτικο) στήθος.





Θα ήθελα να γράψω για το πόσο άδικο είναι αυτό το συμπέρασμα για τον Πάκη, ειδικά από τη στιγμή που κανείς μας (δυστυχώς) δεν τον έχει δει με μπικίνι, αλλά δεν θα το κάνω. Γιατί αυτό που μου φαίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον από την αδικία σε βάρος του Έλληνα Προέδρου είναι το κριτήριο των συμπολιτών, σύφωνα με το οποίο κάποιος είναι κατάλληλος για ένα πολιτικό αξίωμα επειδή είναι σέξι…


Είμαστε μια ωραία παρέα…


Έγινε κι αυτό! Προχτές έπαιξα ρακέτες με συριζαίο. Φίλος από παλιά, δεν μπορείς ν’ αρνηθείς.
Τον προειδοποίησα όμως πως αν ανοίξει πολιτική συζήτηση, θα τον σημαδεύω με τα μπαλάκια στο κεφάλι μπας και λειτουργήσει ξανά ο εγκέφαλος.




Στο τέλος πρότεινα επανάληψη του παιχνιδιού όταν με το καλό το κόμμα του γυρίσει πάλι στο 4%.
-Είσαι τρελός; μου λέει. Έχουμε κι άλλη τετραετία στην εξουσία. Και θα κάνουμε πραγματικότητα όσα τη πρώτη μας ξέφυγαν στο τσακ.
Έλεγχο δικαιοσύνης, κλείσιμο καναλιών, πλήρη έλεγχο στα ΜΜΕ, κουκούλες παντού και φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων. Θα κυβερνάμε για 20 χρόνια! 
Ο Ερντογάν, ο Μαδούρο κι ο Πούτιν, μου λέει, μ’ αυτό τον τρόπο παίρνουν πάνω από 50% στις εκλογές. Λαούς περιορισμένης αντίληψης κυβερνούν κι αυτοί…


Το «προσφυγικό», η εγκληματικότητα, και το ζοφερό μας μέλλον…


Τα μάθατε; Επτά Ινδοί, οπλισμένοι με μαχαίρια τύπου γκούρκα, εισέβαλλαν σε δικαστήριο της Χαλκίδας εν ώρα δίκης.
Στο εδώλιο κάθονταν άλλο μπουμπούκι από την Ινδία, τη χώρα του διαλογισμού, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη οπλοχρησία… αδικήματα, που αν τα είχε κάνει στη χώρα του σήμερα θα ήταν ξεχασμένος από καιρό.




Δεν ξέρω αν όλοι  οι παραπάνω βρίσκονται νόμιμα στη χώρα ή είναι από εκείνους τους δυστυχισμένους «πρόσφυγες πολέμου», που τους υποδέχονται οι επαγγελματίες αλληλέγγυοι στα νησιά μας με χορούς, πρώτα κεράσματα, και … φορτιστές. Όπως και να ’ναι όμως, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στη χώρα μας, και προς τα πού πάμε...