22.8.16

Συνελήφθη εκατομμυριούχος του facebook!



Η Ελλάδα είναι η χώρα των μαθητευόμενων μάγων. Η «μαγεία» αποτελεί το συστατικό της ιδεολογίας τους και όπως είναι φυσικό, τους προικίζει με μεταφυσικές ιδιότητες, όταν αναλαμβάνουν θέσεις εξουσίας. Εκτός αυτού, η «ελίτ» αυτή των «ανώτερων» Ελλήνων, που στην Πολιτεία του Πλάτωνα θα κατείχαν σίγουρα, δεσπόζουσα θέση, διαθέτει και ειδικές ικανότητες στη  ευρηματικότητα της διοίκησης.



Παλιότερα, πριν την μιντιακή  επανάσταση δεν είχαν τον τρόπο να μας αποκαλύπτουν τον τρόπο που κυβερνούσαν αλλά τώρα, δεν χάνουν ευκαιρία να πανηγυρίζουν τις πρωτότυπες ιδέες τους. Δεν έχω παρά να σας θυμίσω την αποφασιστικότητα όλων των πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης, όταν κέρδιζαν τις εκλογές και έκαναν τις πρώτες δηλώσεις. Για να καταλήξω, στις πιο πρόσφατες καταπληκτικές σκέψεις  του υπουργού Μάρδα, του υπουργού Παιδείας, Φίλη, του ΥΠΕΘΑ Καμμένου και οπωσδήποτε, του κλασικού «παντογνώστη αφηγητή» Τρύφωνα Αλεξιάδη!


Μην τους παίρνετε στα σοβαρά…



Ομολογώ ότι χάρη στη φασαρία που έγινε ανακάλυψα το κομμάτι που γράφτηκε στην Αυγή και που προκάλεσε το εξώδικο του Πύρρου Δήμα και ένα σωρό αντιδράσεις. Γράφτηκε Τετάρτη 10 Αυγούστου και για μέρες δεν το είχε διαβάσει κανείς – πράγμα που δεν αποτελεί τιμή για την εφημερίδα βέβαια.



Το πώς έφτασε να το διαβάσει ο Δήμας είναι παράξενο, όπως παράξενο είναι και γιατί αντέδρασε έτσι. Τον ξέρω λίγο τον Πύρρο: είναι άνθρωπος με χιούμορ. Το χιούμορ, βέβαια, είναι αρκετά προσωπική υπόθεση – νομίζω πως ούτε αυτός, ούτε και αρκετοί άλλοι, που αντέδρασαν αφού το διάβασαν δεν κατάλαβαν πως πρόκειται για ευθυμογράφημα…