5.11.14

Who by Fire...

Leonard Cohen



Εκλογές εδώ και τώρα!



Έχουμε και λέμε: Η ευρύτερη περιοχή μας φλέγεται κυριολεκτικά, οι Τούρκοι έχουν χάσει τη μπάλα και προκαλούν ασύστολα, η οικονομική κρίση συνεχίζει να υφίσταται, η ανεργία το ίδιο, οι φόροι και τα χαράτσια πέφτουν σαν χαλάζι, και ο Σαμαράς τρέχει και δεν φτάνει, αφού του έλαχε η πρωθυπουργία σε αυτό το παντελώς δυσμενές εσωτερικό αλλά και διεθνές περιβάλλον.
Φωτιά στα μπατζάκια του δηλαδή.




Μάλιστα το σαββατοκύριακο αυτό θα ταξιδέψει στη Λευκωσία, και μετά στο Κάιρο, μπας και συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, και δώσει το μήνυμα που πρέπει σε αυτούς που πρέπει να το πάρουν.
Και καλά που στο πηδάλιο είναι αυτός, για να μη φοβάμαι (καθότι εκτός από ποταπός, είμαι και λιπόψυχος)…

Το μέλλον σχεδιάζεται στη Στυλίδα (από τον Γλέτσο)!



Τι ύπουλο πράγμα η αισιοδοξία και πόσο δύσκολο να την ξεριζώσεις από μέσα σου. Εγραφα στο χθεσινό σημείωμα μήπως τα σούρτα-φέρτα των αρχηγών στο Προεδρικό μπορούσαν να ερμηνευθούν ως ένδειξη ότι ο πολιτικός κόσμος μοιάζει να αντιλαμβάνεται, επιτέλους, ότι το μέγεθος των προβλημάτων επιβάλλει τον ειλικρινή διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.



Παρακολουθώντας όμως τη συνέχεια του θέματος την επομένη ημέρα, μέσα από τον σχολιασμό των πολιτικών στελεχών, κατάλαβα ότι έκανα λάθος: όχι, οι πολιτικοί δεν θέλουν τη συναίνεση, απλώς παριστάνουν ότι τη θέλουν, επειδή συμβαίνει να τη θέλει ο κόσμος…

Περιμένοντας τον … Διαφωτισμό.



Η ιστορία με τους λαθρεπιβάτες στην Ελλάδα δεν είναι τωρινή και δεν έχει να κάνει με την κρίση.




Για όσους παλιούς θυμούνται, όταν καταργήθηκε ο εισπράκτορας στα ΜΜΜ και μπήκε ένα κουτί δίπλα από τον οδηγό, το τι έπεφτε μέσα δεν λέγεται.
Από κουμπιά, παλιά νομίσματα, τσίγκινα αντικείμενα… της  πουτάνας γινόταν γενικώς.
Το δημόσιο αγαθό στην Ελλάδα θεωρείται περίπου κάτι σαν τσάμπα, ή και τράκα.
Ο κλεφτοπόλεμος άλλωστε είναι στο αίμα μας…

Ο έρωτας και τα λεφτά δεν κρύβονται, πρόεδρε!



Για να καταλάβεις τι συμβαίνει ή τι επιδιώκει ο καθένας παρακολούθησε τον κύκλο του χρήματος.
Από που ξεκινά το χρήμα ποιες διαδρομές κάνει και που καταλήγει.
Αν πρόκειται για πολιτικούς και κυβερνητικές πολιτικές από ποιον κόβουν, σε ποιον αναδιανέμουν και τι εν τω μεταξύ καταλήγει στις τσέπες των πολιτικών και των διαχειριστών γραφειοκρατών τους.



Ο κ. Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα μετά την επίσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τον κ. Στουρνάρα, μεταξύ άλλων μετά δήλωσε τα εξής:«Είναι εγκληματική η επιλογή για τη διάθεση των 11,5 δισ. που από την αρχή προορίζονταν για την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού...

Ήρθε το τέλος των πύργων ελέγχου στα αεροδρόμια;



Οι αρχές έδωσαν χτες το πράσινο φώς σε ένα μικρό αεροδρόμιο της Βόρειας Σουηδίας, προκειμένου να διεξάγει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας … εξ αποστάσεως!
Έτσι, αυτό θα είναι το πρώτο αεροδρόμιο στο κόσμο που θα ελέγχεται εκ του μακρόθεν.




Οι υπεύθυνοι δημιουργοί της νέας τεχνολογίας, η οποία δοκιμάζεται εδώ και τρία χρόνια, ελπίζουν πως το πείραμα αυτό θα αλλάξει άρδην τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, και θα επιτρέψει στα αεροδρόμια να μειώσουν δραστικά τα κόστη τους, συγκεντρώνοντας σε ένα μόνο μέρος όλες τις υπηρεσίες ελέγχου…

Η απάντηση της Περιστέρη στα χολερικά σχόλια…



Κατηγορηματική και αποστομωτική για τα «χολερικά» σχόλια ορισμένων που με εμπάθεια σπεύδουν να επικρίνουν τη μέθοδο ανασκαφής που ακολουθεί υπό την διεύθυνσή της η αρχαιολογική ομάδα στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, εμφανίζεται με γραπτή της δήλωση η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Κατερίνα Περιστέρη.



Εξηγεί βήμα-βήμα πώς γίνεται η ανασκαφή, πώς αφαιρείται το αμμώδες χώμα, γιατί χρησιμοποιείται φτυάρι ή σέσουλα κατά περίπτωση, ενώ «απολογείται» ακόμη και για την χρήση σκαρπέλου, όπως φάνηκε στα πλάνα του βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με αποτέλεσμα κάποιοι να κατηγορήσουν τους ανασκαφείς ότι μετέρχονται μεθόδους που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες φθορές στα μοναδικά ευρήματα…