16.2.13

Πάρε με μαζί σου....

Τα Ξύλινα  Σπαθιά στο Πάρε με μαζί σου....






Πως θα πεθάνουμε άραγε;


Οι μετεωρίτες που κτύπησαν χθες τη Ρωσία, αλλά και η χαμηλή πτήση του αστεροειδή 2012 DA14, ανάγκασαν πολλούς από εμάς να θυμηθούμε τη θνητότητά μας και να ξαναθέσουμε το αιώνιο ερώτημα: Πότε και πως θα πεθάνουμε άραγε;
Ευτυχώς, υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που μπορούν να μας προσφέρουν μια κάποια απάντηση.

Πρώτα απ όλα μπορούμε να χαλαρώσουμε, και να μην ανησυχούμε για τον συγκεκριμένο αστεροειδή, αφού οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί.
Από κει και πέρα, όσον αφορά στην θνητότητα μας, οι αστεροειδείς δεν αποτελούν κάποια σοβαρή στατιστική απειλή.
Σύμφωνα με το περιοδικό Economist, το αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας, και τις Εθνικές Ακαδημίες των ΗΠΑ, οι πιθανότητες που έχει κάποιος να πεθάνει από σύγκρουση αστεροειδή με τη γη είναι μία στις 74.817, 414!
Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ως προς αυτό.

Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι

Πρόσφατα περιήλθε στην αντίληψή μου η ιστορία ενός σημαντικότατου ανθρώπου, από αυτούς που προσέφεραν τα μάλα στην ανθρωπότητα, αλλά σπάνια η ιστορία τους αναδυκνείεται ανάμεσα στα σταρ σύστεμς και στους ιντερνετικούς παλιμπαιδισμούς. Αυτή είναι η ιστορία του James Harrison, του ανθρώπου "με το χρυσό χέρι".

Η ανάγκη για το "new deal" της Ελλάδας

Δεν μπορώ να μην ομολογήσω ότι ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικά τα στοιχειά για το 2012. 27% η ανεργία με αύξηση 7% σε ένα χρόνο και ύφεση 6,5% μέσα στη χρονιά. Δε χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο για να γίνει κατανοητή η τραγική κατάσταση της οικονομίας. Και αν αυτό συνδυαστεί με το τραγικό ψυχολογικό κλίμα και τις προσδοκίες για τα χειρότερα, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το ενδεχόμενο γενικευμένης κοινωνικής αναταραχής, στο οποίο πιστεύει το 53% (δημοσκόπηση της VPRC).

Η επιστροφή στον Έβρο

Επιστρέφοντας στην γη που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την πένα του, στις 11 Φεβρουαρίου 2013 ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για την παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου με τον τίτλο «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει», το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ και έχει ήδη λάβει θερμή υποδοχή από το αναγνωστικό κοινό.

Παραλήρημα Kissinger…


Δεν γνωρίζω αν η παρακάτω συνέντευξη που αναρτώ εδώ σε δική μου απόδοση είναι αληθινή ή όχι, ή αν ο Henry Kissinger πάσχει από γεροντική άνοια.
Υπάρχει πάντως ανεβασμένη σε διάφορα ξένα σάιτς, και για αυτό σας τη μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.


Σε μια άνευ προηγουμένου εκπληκτική παραδοχή του, ο Henry Kissinger αποκαλύπτει τι ακριβώς συμβαίνει στο κόσμο σήμερα, και πιο ειδικά στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας μαζί μας στο πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο 89χρονος πολιτικός ανοίγει τα χαρτιά του αναλύοντας την τρέχουσα διεθνή γεωπολιτική και οικονομική κατάσταση.


Ο Αλέξης: Σύντομα και σε μπρελόκ….


Δεν είναι λέων, αλλά με τους τρομακτικούς βρυχηθμούς του κόβει την ανάσα του Συστήματος.
Δεν είναι βόας, αλλά δια της επαναστατικής ρητορικής του σφίγγει θανατηφόρα το Κατεστημένο.
Δεν είναι κροταλίας, αλλά τα βαρβάτα λόγια του κροταλίζουν απειλητικά στα αυτιά των Εκμεταλλευτών του κόσμου τούτου.
Ποιος είναι; 


Μα ο νεαρός Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (του κόμματος «kinder-έκπληξη», αφού παίρνοντας ένα κόμμα κερδίζεις μερικές συνιστώσες δώρο), ο σύζυγος της Περιστέρας Πρόεδρος Αλέξης, που, άμα τη εμφανίσει, έκοψε – σύρριζα – τα γόνατα του Συστήματος (εντός και εκτός των τειχών).

Γίνε και συ βουλευτής… συμφέρει.


Τώρα που δεν υπάρχει το αγκάθι με τα ρουσφέτια των διορισμών και μπορείς λόγω κρίσης να ξεγλιστράς από κάθε ευθύνη να πραγματοποιείς ότι υπόσχεσαι γιατί να μην γίνεις και εσύ βουλευτής.
Μισθός μεγάλος. Σύνταξη και προνόμια.
Και ένας αστυνομικός δίπλα σου να κάνεις και την φιγούρα σου.


Αν θέλεις και πρόσθετα έσοδα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να σου τα εξασφαλίσουν. Αρκεί να κάνεις ερωτήσεις στην Βουλή που τους εξυπηρετούν.
Μα, θα μου πεις, στέκεται αυτό;
Στέκεται και παραστέκεται...
Γιατί στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις και να γίνεις ότι σου γουστάρει.
Αρκεί να μάθεις την τεχνική. 

Οι επίορκοι.


Το σίριαλ «Οι Επίορκοι», με παραγωγό την ελληνική Δημόσια Διοίκηση και σκηνοθέτη την ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει τέλος, δεν έχει καν αρχή.
Έχει, όμως, μια καραμπινάτη πλοκή!


Οι επίορκοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και περιμένουν να κριθούν από τα πειθαρχικά συμβούλια των οργανισμών.
Φευ! Οι περίπου 900 περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί είναι εδώ και καιρό παγωμένες.
 

Μόνο στην Ελλάδα: Ο κομμωτής που διοικούσε νοσοκομείο!


Αναδημοσιεύω μια ανάρτηση που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, και που αν δεν πρόκειται για μούφα (όπως π.χ. η ιστορία με το διδακτορικό του Άδωνη), τότε είναι τόσο χοντροκομμένα απαίσια που ... μάλλον είναι αλήθεια! Μιλάμε για ΤΗΝ μαϊμουδιά.

 
Πρόκειται για μια ιστορία που αναδεικνύει την (κομματική) αξιοκρατία στα δημόσια πράγματά μας, και που επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα πάντα: Αν έχετε παιδιά και ανησυχείτε για το μέλλον τους, μη τα στέλνετε σε φροντιστήρια και σε πανεπιστήμια.
Στείλτε τα σε κάποιο κόμμα, ως αφισοκολλητές, και που ξέρετε; Μέχρι και διοικητές νοσοκομείων ή οργανισμών μπορεί να γίνουν μια μέρα, με λίγη τύχη, και λίγο σπρώξιμο.
Αλλιώς, στην καλύτερη θα μείνουν άνεργοι.