3.3.15

Between the lines...

The Strange Attractors



Ανήμποροι... βλέπουν τη χώρα να βουλιάζει…



Τέτοια κατάντια για τη χώρα πράγματι δεν έχει ξαναγίνει.
Τέτοιο μπάχαλο από μια κυβέρνηση μόλις ενός μήνα, ίσως στην παγκόσμια ιστορία να μην έχει καταγραφεί.




Δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά, παίζουν με το μέλλον της χώρας και νομίζουν ότι κυβερνούν.
Τέτοιες αλληλοαναιρέσεις, τέτοιες αυτοδιαψεύσεις και τέτοιο χάος στο μυαλό κορυφαίων στελεχών δεν έχει προηγούμενο.
Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για παιχνίδι αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση: Τη σωτηρία της πατρίδας…



Τι σημαίνει δραχμή για την Ελλάδα...




Συνολικά 16 παραδείγματα που αποδεικνύουν γιατί η επιστροφή της Ελλάδος στην δραχμή θα ήταν αυτοκτονία:




Κατά καιρούς, πολιτικοί, οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες επιχειρηματολογούν αναφέροντας ορισμένα πλεονεκτήματα που θα είχε η Ελλάδα αν διέθετε εθνικό νόμισμα δηλαδή δραχμή και όχι υπερεθνικό νόμισμα δηλαδή ευρώ, αποφεύγοντας ωστόσο σκόπιμα ή από άγνοια να παρουσιάσουν τα τεράστια μειονεκτήματα μιας τέτοιας ιστορικά επιζήμιας απόφασης…



Στο μυαλό του Αλέξη...



«Ακριβώς όμως εκείνη η αυστηρή συγκράτηση της ψυχής που χαρακτηρίζει τον αφιερωμένο πολιτικό και τον διακρίνει από τον "επιφανειακά" ερεθισμένο και ερασιτέχνη πολιτευτή, είναι εφικτή μόνο μέσα από τον εθισμό της αποστάσεως με την πλήρη έννοια του όρου. Η "ισχύς" της πολιτικής "προσωπικότητας" σημαίνει πάνω απ΄ όλα την κατοχή αυτών των ιδιοτήτων του πάθους, της υπευθυνότητας και του μέτρου».
Max Weber (Politik als Beruf) Η πολιτική ως επάγγελμα




Η νέα κυβέρνηση, ήδη από την πρώτη της μέρα, κλήθηκε να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα πολύπλοκη κατάσταση, καθώς η χώρα βιώνει το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο μετά τον πόλεμο.
Ο πρώτος μήνας της διακυβέρνησης κατέδειξε κυρίως την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης αλλά και σε πολλά βασικά σημεία την απουσία αντικειμενικής επαφής με την πραγματικότητα…

Ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος της Ιταλίας!



Όλοι πήραν το μήνυμα, όταν πριν από λίγες μέρες ο μαυροντυμένος ηγέτης της ξενοφοβικής Λίγκας του Βορρά Matteo Salvini, μιλώντας σε πολυπληθή αντικυβερνητική, αντιευρωπαϊκή συγκέντρωση οπαδών του κινήματός του στη Piazza del Popolo, ζήτησε την ανατροπή του πρωθυπουργού Matteo Renzi.
Η πλατεία ήταν γεμάτη, με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να προέρχονται από το ακροδεξιό Casa Pound, που είναι κάτι ανάλογο με την ελληνική Χρυσή Αυγή.




Άλλοι κρατούσαν ρωσικές σημαίες, και άλλοι ασπρόμαυρα πορτραίτα του αγαπημένου τους φασίστα Benito Mussolini, οι μελανοχίτωνες του οποίου αποδείχθηκαν η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη σε ολόκληρη την ιταλική ιστορία.
Ανάμεσα στο πλήθος κυμάτιζαν και σημαίες με τον κελτικό μαύρο σταυρό, το παγκόσμιο σύμβολο του νεοναζισμού…


Άσματα Ηρωικά και Πένθιμα...



Είναι εντελώς άχαρος ο ρόλος όσων μπορούν σήμερα να ισχυριστούν ότι «σας τα είπαμε», ας προσέχατε και στο «παιγνίδι του δειλού» (chicken game) και στο εμφανές πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσε να υπάρξει ένας «έντιμος συμβιβασμός».
Άχαρος, διότι δεν επρόκειτο για κάποιες βαθυστόχαστες σοφίες αλλά για βασική ορθολογική άσκηση, γνώσης των ευρωπαϊκών κανόνων και εκτίμησης των συσχετισμών, θέματα επί των οποίων οι μαρξιστές-λενινιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε εξ ορισμού να είχαν εντρυφήσει με τη δέουσα προσοχή.



Φευ! Η καταστροφική για τη χώρα σύγκρουση απεφεύχθη μεν την τελευταία στιγμή αλλά με αντίτιμο μια επονείδιστη ήττα που κατ’ ευφημισμόν αποκαλέστηκε «έντιμος συμβιβασμός» από το «Υπουργείο Αλήθειας» της αριστο-δεξιού εθνολαϊκιστικού τερατουργήματος…

Το «ν» του Γιάνη…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Πήγα να γράψω την λέξη υπομονή στον υπολογιστή και μου βγήκε με δύο «ν». Υπομοννή. Κόκκινη υπογράμμιση.
Ήμουν σίγουρος πως την είχα γράψει σωστά.
Την ξαναγράφω – πάλι τα ίδια.




- Μα τι θέλει αυτό το δεύτερο «ν»; αναρωτήθηκα.
- Είμαι το εξόριστο «ν» του Γιάνη Βαρουφάκη, μου απάντησε.
Δεν είμαστε καλά, σκέφθηκα. Τώρα τα «ν» έχουν φωνή!
- Και τι γυρεύεις εδώ; Ρώτησα...



Και ο Σαρκοζί εναντίον του Τσίπρα!



Μπορεί να μην είναι στην κυβέρνηση της Γαλλίας, όμως η δημοτικότητά του βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα αυτών του Φρανσουά Ολάντ και έχει βάλει πλώρη για το Μέγαρο των Ιλισίων, επιχειρώντας την ολική του επαναφορά στα πολιτικά πράγματα της χώρας και της Ευρώπης.



Η σχέση του εξάλλου με την Άγκελα Μέρκελ είναι γνωστή…
Ο λόγος για τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του Αλέξη Τσίπρα…