25.3.15

Baby's on Fire...

Brian Eno
Κλαρίνα και τσάμικα αλά Καμένος…Από την κατάργηση των παρελάσεων ή έστω του μιλιταριστικού τους χαρακτήρα, ένα διαχρονικό και πάγιο αίτημα της αριστεράς, στο χαρτί του εθνοπατριωτισμού, τις χουντικής έμπνευσης φιέστες αγκαζέ με τον ακροδεξιό Καμμένο, και το απόλυτο κιτς.Πεντοζάλη στο εξωτερικό, τσάμικο στο εσωτερικό.
Παραθέτω όχι πολύ παλιές τοποθετήσεις κορυφαίων της ριζοσπαστικής αριστεράς και ερωτώ: Γιατί η ανακολουθία;
Γιατί η μεταστροφή;
Γιατί δεξιότεροι της δεξιάς;


Πατριωτισμός: Το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων…Γράφει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στο Antinews, ο Προφήτης:

Από τον πρωθυπουργό μέχρι κάθε μικρομεγάλο στέλεχος, οι ΣΥΡΙΖΑίοι «βομβαρδίζουν» καθημερινά τον δημόσιο διάλογο πώς, πλέον, ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος, γιατί η κυβέρνησή του επιτέλους διαπραγματεύεται.
Ακούστε λοιπόν, θλιβεροί επαίτες.Δεν διαπραγματευόσαστε. Απλά ζητάτε με θράσος δανεικά χωρίς όρους και χωρίς ελέγχους. Κοντολογίς, πλιάτσικο.
Αυτό μάθατε σαν τρόπο ζωής και καλοπέρασης τριάντα πέντε χρόνια και άλλη πραγματικότητα δεν γνωρίζετε.
Από αυτό εσείς και οι ακόλουθοί σας οικονομικά ευδοκίμησαν και κοινωνικά αναρριχήθηκαν.
Από πακτωλό αλλοδαπών χρημάτων που εισέρρεαν στη χώρα ανεξέλεγκτα και μοιραζόντουσαν αφειδώς στις συμμορίες της κομματικής σας πελατείας, όπως π.χ. οι Σκοταδόπουλοι…

Τι έγινε στις 25 Μαρτίου 1821; Τίποτα.Διαβάστε μια οποιαδήποτε ιστορία της Επανάστασης, ακόμα και μία από τις θεωρούμενες «συντηρητικές» (Τρικούπης, Κόκκινος, Εκδοτική Αθηνών κ.λπ.) ή ανατρέξτε σε απομνημονεύματα αγωνιστών.Θα δείτε πολύ εύκολα ότι:
Στις 24 του Φλεβάρη ξεκινάει η επανάσταση στη Μολδαβία και στη Βλαχία
Στις 16 του Μάρτη ο Νίκος Σολιώτης χτυπάει πρώτος τους Τούρκους στην Ελλάδα, στο Αγρίδι (κοντά στην Ακράτα)
Στις 17 του Μάρτη αποφασίζεται η εξέγερση στη Μάνη
Στις 21 του Μάρτη αρχίζει η εξέγερση στα Καλάβρυτα
Στις 21 του Μάρτη πετυχαίνει η επανάσταση στην Πάτρα
Στις 22 του Μάρτη ο Δυσσέας (sic) Αντρούτσος γράφει στους Γαλαξ(ε)ιδιώτες ένα περίφημο γράμμα παρακίνησης σε εξέγερση
Στις 23 του Μάρτη εδραιώνεται η επανάσταση στην Καλαμάτα κ.λπ., κ.λπ.


Ιστορική ημερομηνία!Σε ένα μέλλον που δεν το φαντάζομαι πολύ μακρινό, θα θυμόμαστε την 20ή Μαρτίου του σωτηρίου έτους 2015 ως ιστορική, λόγω του αποτελέσματος της συνάντησης του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα με το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το πλαίσιο αρχών, μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συμφωνία, κατέστησε και επισήμως την κυβέρνηση Τσίπρα διάδοχο της κυβέρνησης Σαμαρά.
Οχι ότι δεν είχαμε κανονική, δημοκρατικά εκλεγμένη, κυβέρνηση ώς τώρα.
Ομως, για να διακινδυνεύσω μια ιστορική αναλογία, ήταν όπως με τις χριστιανικές μοναρχίες του Μεσαίωνα επί ακμής της παπικής ισχύος: η διαδοχή στον θρόνο μπορεί να είχε την εσωτερική νομιμοποίηση, αλλά για τη διεθνή (τρόπος του λέγειν...) υπόστασή της είχε ανάγκη την έγκριση της Αγίας Εδρας…


Οι γενναίοι μας με κλαρίνα ορμούν!Καλοσιδερωμένες στολές, λεβέντικο παράστημα , πειθαρχημένος βηματισμός, θόρυβος ερπυστριοφόρων, βόμβος αεριωθουμένων , χείμαρρος χειροκροτημάτων. Μια παράσταση, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της , ακαριαίας γοητείας που μεταδίδει συγκίνηση και ερεθίζει τη οφειλόμενη μνήμη.

Πρώτη φορά Αριστερά και έτσι...


Με τη μπάντα να δίνει το τέμπο παιανίζοντας « περνάει ο Στρατός της Ελλάδος φρουρός, του κάθε της εχθρού ο σκληρός τιμωρός»...


Το κατάπυγον…Ως συνήθως, οι Έλληνες -εφευρέτες της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, της ιατρικής, των μαθηματικών, και τόσων άλλων θεμελιωδών χαρακτηριστικών του πολιτισμού μας- ήταν μπροστά από τους υπόλοιπους από εμάς.
Όταν o Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε (ή δεν) έδειξε το μεσαίο δάχτυλο προς την «μεταφορική» κατεύθυνση της Γερμανίας, στη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Ζάγκρεμπ το 2013, χρησιμοποίησε (ή δεν χρησιμοποίησε) μια χειρονομία γνωστή στους αρχαίους Έλληνες, το κατάπυγον…


Και γιατί χρειάστηκαν δυο μήνες;Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
 «Δεν ζήτησα από την κυρία Μέρκελ να μας πληρώσει μισθούς και συντάξεις στην Ελλάδα», είπε μάλλον ενοχλημένος από την ερώτηση του δημοσιογράφου ο Αλέξης Τσίπρας.
Δίκιο έχει, το είχε ζητήσει άλλωστε έμμεσα λίγες ημέρες πριν με την επιστολή του.Δεν πήγε γι' αυτό ο πρωθυπουργός στην Μέρκελ.
Απ' ό,τι φάνηκε από τις δηλώσεις του τουλάχιστον, πήγε για να ζητήσει μια αλλαγή της οικονομικής συνταγής που εφαρμόζεται στη χώρα μας.
Αυτό περί αλλαγής του μείγματος πολιτικής δηλαδή, όπως το περιέγραψε. Αυτό είναι το ζητούμενο…


Χρόνια Πολλά!