8.10.12

Επανεκλογή για τον Chavez

Μια ακόμα κυβερνητική θητεία για τον Hugo Chavez επεφύλασσε η κάλπη της Κυριακής στη Βενεζουέλα, με 54%, έναντι 45% του αντιπάλου του, Henrique Capriles, με το 90% των ψήφων καταμετρημένο.

«Ευχαριστώ το Θεό! Σας ευχαριστώ όλους,» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο παραμένων Πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος θα ξεκινήσει την δεύτερη εξαετή του θητεία το Φλεβάρη του 2013.

Ο Capriles συνεχάρη τον αντίπαλό του και καθησύχασε τους οπαδούς του. «Έχουμε σπείρει πολλούς σπόρους σε όλη τη χώρα που θα αποδώσουν καρπούς,» εξήγγειλε στους οπαδούς του, μετά από μια ανατρεπτική μάχη με τεράστια ποσοστά συμμετοχής, της τάξης του 81% από τους 19 εκ. ψηφοφόρους.

Αν και ο Chavez ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές του σοσιαλισμού σε ότι αφορά τις κοινωνικές παροχές στη χώρα του, δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί από την διαφθορά του έντονου κρατισμού. Η αντιμετώπιση αυτής της διαφθοράς είναι που έδωσε στον πιο φιλελεύθερο και πιο φιλοαμερικανό αντίπαλό του, τον 40χρονο δικηγόρο και Κυβερνήτη της πολιτείας Miranda, τη δυνατότητα να υπερσκελίσει τους υπόλοιπους 4 διεκδικητές της θέσης του Chavez και να φτάσει τόσο κοντά στο να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του από το 1998 εκλεγμένου Προέδρου της Βενεζουέλας.

Δαίδαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου