27.2.15

Mein Kampf: Το κουτί της Πανδώρας ανοίγει και πάλι…



Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το «πόνημα» του Αδόλφου Χίτλερ Mein Kampf, το οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν ως την Βίβλο των Ναζί, είναι κρυμμένο σε κάποια σκοτεινά συρτάρια της Γερμανίας.
Το κρατίδιο της Βαυαρίας είναι αυτό που έχει τα δικαιώματά του, και δεν έχει επιτρέψει την επανέκδοσή του από το 1945.




Φέτος όμως εκπνέει η χρονική διάρκεια ισχύος των δικαιωμάτων, η Βαυαρία δεν θα έχει πια λόγο, και άρα όλοι περιμένουν μια νέα έκδοση να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία...


Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση που ετοιμάζεται θα είναι ακαδημαϊκής φύσης, με παραπομπές κλπ και όχι ένα ακόμη βιβλίο μίσους.
Οι υποσημειώσεις και οι παρατηρήσεις θα αντικρούουν τα ρατσιστικά επιχειρήματα του συγγραφέα, αλλά παρόλα αυτά πολλοί είναι εκείνοι που ήδη ανησυχούν.
Κάποιοι το θεωρούν ως επικίνδυνο για το ευρύ κοινό, ενώ σύμφωνα με άλλους δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστεί ως ακαδημαϊκό έργο κάτι που έγραψε ο ίδιος ο Σατανάς!
Η νέα έκδοση ετοιμάζεται από μια ιστορική εταιρία που χρηματοδοτείται από το δημόσιο, και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια που αποβλέπει στο κέρδος.
Για να έχετε μια ιδέα περί του τίνος ακριβώς πρόκειται, όσοι δεν το έχετε ήδη διαβάσει, μια χαρακτηριστική πρόταση του βιβλίου αναφέρει πως «οι Εβραίοι είναι το αιώνιο παράσιτο, που ζουν εις βάρος της κοινωνίας, όπως ένα κακοήθες βακτηρίδιο, που απλώνεται παντού όπου βρει πρόσφορο έδαφος».
Όπως λέει ένας Εβραίος ακτιβιστής του Μονάχου: «Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι σαν το κουτί της Πανδώρας, που άμα ανοίξει δεν μπορεί να ξανακλείσει ποτέ»!
Όλοι αυτοί οι φόβοι γίνονται ιδιαίτερα επίκαιροι καθώς ζούμε σε μια εποχή όπου ο αντισημιτισμός αναδύεται και πάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα βεβηλώθηκαν εκατοντάδες εβραϊκοί τάφοι στη Γαλλία.

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου