16.7.15

Το «λόμπι της δραχμής» ισχυροποιήθηκε…



Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά χθες οι μόνοι που ήταν χαρούμενοι, οι μόνοι που γέλαγαν και τ’ αυτιά τους σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου ήταν όσοι ψήφισαν «όχι».



Αυτοί οι 70 και πλέον βουλευτές που κατέγραψαν το λεγόμενο αντιευρωπαϊκό κύμα και που είναι μια ετερόκλητη ομάδα από κομμουνιστές, νεοκομμουνιστές και χρυσαυγίτες, νίκησαν.
Ακόμη και αν δεν ανήκουν όλοι στην Αριστερή Πλατφόρμα έχουν αφήσει την παρακαταθήκη τους στην ελληνική κοινωνία.



Όποιος μιλά για ισχυρή εντολή στη συμφωνία και την ευρωπαϊκή πορεία είναι γελασμένος. Και αν δεν περιμέναμε και πολλά από τους υπόδικους νεοναζί ή το ΚΚΕ, οι σχεδόν 40 βουλευτές ενός κόμματος που εξελέγη με βασικό σύνθημα ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη, δημιουργεί μείζον θέμα για τη χώρα.
Η περηφανής νίκη της ομάδας της δραχμής θα φανεί στο επόμενο διάστημα. Όμως, έχει μπει μια σπορά που θα βγάλει δυστυχώς καρπούς κακούς για τη χώρα.
Και την ευθύνη της αντιευρωπαϊκής πορείας της χώρας την έχει προσωπικά ο κ. Τσίπρας ο οποίος μπορεί να θέλει να γίνει Ανδρέας Παπανδρέου αλλά δεν έχει ούτε τα κότσια ούτε και το μυαλό για να το κάνει.
Χθες προσπάθησε να αναβιώσει το «Πεντελικόν» και τον εκβιασμό του Ανδρέα που κόλλησε στον τοίχο τους επικριτές του.
Έκανε μια τρύπα στο νερό αφού όχι μόνο δε μείωσε τους βουλευτές του «όχι» αλλά τους αύξησε και τους συσπείρωσε. Τους είπε ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός και τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Το «λόμπι της δραχμής» εντός και εκτός Βουλής είναι μια ισχυρή δύναμη που κατάφερε να ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, κι αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.
Με τον τρόπο που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα απίστευτα λάθη (που μπορεί να ήταν και σκόπιμα), με το δημοψήφισμα και με τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό ενός κόμματος που είναι εκτός τόπου και χρόνου αυτό που έχει γίνει είναι να έχει πειστεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού ότι υπάρχει… εναλλακτική πρόταση εκτός Ευρώπης.
Είναι το πιο επικίνδυνο από όσα έχουν γίνει και ο Λαφαζάνης θα πρέπει να είναι ευτυχισμένος γι’ αυτό. Τους τελευταίους μήνες και ειδικά από την περασμένη εβδομάδα μιλάμε ξεκάθαρα για Grexit, για δραχμή, για παράλληλο νόμισμα, για κλειστά σύνορα, για ντου στο Νομισματοκοπείο ή για σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη σαν κάτι φυσιολογικό.
Είναι πλέον αυτονόητο να ακούει ο κόσμος ότι είναι καλύτερα να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα, να διώξουμε τους Ευρωπαίους και να ζήσουμε με δικά μας μέσα τα οποία δεν έχουμε.
Είναι φυσιολογικό να έχει γίνει ήρωας ο κάθε βλαμμένος που πετά ένα «όχι» και δεν ξέρει γιατί. Άλλος γιατί είναι αντιευρωπαϊστής, άλλος γιατί είναι ψεκασμένος κι άλλος γιατί δεν έχει καταλάβει τι διακυβεύεται.
Τους λες ότι η φτωχοποίηση, η απομόνωση και η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική και δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Με λίγα λόγια στην ελληνική Βουλή χθες καταγράφηκε ένα ισχυρό αντιευρωπαϊκό μέτωπο, ένα λόμπι της δραχμής που προώθησαν με πολύ ύπουλο τρόπο συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί, εκδοτικοί και πολιτικοί κύκλοι για δικούς τους σκοπούς.
Έχουμε ξεκάθαρα ένα «κόμμα της δραχμής» μέσα στο κοινοβούλιο που μετρά το 25% των βουλευτών και που βάζει βόμβα στα θεμέλια της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
Γι’ αυτό γελάνε και χαίρονται σήμερα όλοι αυτοί. Γιατί κατάφεραν να καταγραφούν ως ένας ισχυρός πόλος, ως μια εναλλακτική λύση.
Ο Τσίπρας (μπορεί και ηθελημένα) έχει φτιάξει ένα τέρας που θα δυναμώνει όσο το αφήνουμε να αναπτύσσεται και το θρέφουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου