2.3.15

Ήρθε η άνοιξη αφού!



Πέρασαν ήδη σχεδόν 40 μέρες από τότε που η ελπίδα επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα.
Από τότε που ο Αλέξης και η παρέα του ανέλαβαν τις τύχες της χώρας, την οποία είχαν γκρεμοτσακίσει οι δόλιοι μοιραίοι και άβουλοι σαμαροβενιζέλοι.
Και πράγματι, εγώ τουλάχιστον, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, νιώθω διάχυτη την εθνική περηφάνια και την αξιοπρέπεια.




Κι αυτό δεν είναι δική μου παρανόηση, αφού το κλίμα αισιοδοξίας βγαίνει προς τα έξω, τόσο με τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις αλληλέγγυων προς τη κυβέρνησή (μας), όσο και από τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον Αλέξη να απολαμβάνει υψηλή δημοτικότητα.
Και αυτή η ανάταση σε όλα τα επίπεδα συμπίπτει με τον ερχομό της άνοιξης!
Τυχαίο; Δεν νομίζω, αφού κάτι είχαν πει γι’ αυτό και οι γέροντες στο Όρος (θα το ψάξω και θα επανέλθω)…



Ο λαός μίλησε, και τα σκυλιά δεμένα! Έτσι απλά, και σε όποιον αρέσει…
Ακόμη και στο εξωτερικό έχει φουντώσει ένα νέο φιλελληνικό κίνημα, αντάξιο εκείνου του 1821, απαρτιζόμενο από εξίσου γονατισμένους με εμάς Ευρωπαίους, που στο πρόσωπο του Αλέξη, μπορεί και στου Στρατούλη, βλέπουν την πολυπόθητη  αλλαγή να έρχεται.
Βλέπουν το φως στο βάθος του τούνελ.
Είναι λογικό. Για πρώτη φορά η χώρα μας σήκωσε το κεφάλι ψηλά.
Για πρώτη φορά εδώ και πέντε έξι χρόνια κοιτάμε στα μάτια τους Ευρωπαίους δυνάστες μας και τους λέμε στα ίσα: «Όχι! Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί σας».
Αποτελούμε πλέον ένα φωτεινό παράδειγμα… ότι οι λαοί, όσο και να τους πατάνε τα διεθνή άνομα συμφέροντα, έχουν ένα όπλο στη φαρέτρα τους. Την κάλπη και την  δημοκρατία!
Ένα όπλο που πρώτοι οι Έλληνες ανακάλυψαν, και που σήμερα το εκμεταλλεύονται με μαεστρία στρέφοντάς το προς τα αφεντικά του διεθνούς κεφαλαίου, που έντρομα ψάχνουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Για να γίνω πιο σαφής, η καλοσχεδιασμένη διαπραγματευτική τακτική του μετρ της διεθνούς οικονομίας Δρος Βαρουφάκη, αυτού του σεμνού και μετριόφρονος καθηγητή,  έστειλε το μήνυμα εκεί που πρέπει.
Και το πήραν αυτοί που έπρεπε να το πάρουν.
Γι αυτό και η χώρα πήρε μια ανάσα, χωρίς τον βρόγχο των τοκογλυφικών δανείων που μέχρι τώρα την έπνιγαν.
Αυτό συνετέλεσε επίσης στο να μας σέβονται πλέον όλοι ανεξαιρέτως οι εταίροι μας, και να στάζουν μέλι για την διαπραγματευτική μας ομάδα που τους κατατρόπωσε μέσα στο ίδιο το «λημέρι» τους. Όπως τότε που ο Χαριστέας, ο Ζαγοράκης και τα άλλα παιδιά, σε άλλο γνωστικό πεδίο, τους πάτησαν κάτω σαν ποντίκια, δείχνοντας σε ολόκληρη την υφήλιο τι εστί τσολιάς.
Στο εσωτερικό κομμάτι, όλα δείχνουν πως βαδίζουμε προς μια νέα περίοδο πολιτικής σταθερότητας, με έναν Πρόεδρο έμπειρο, νηφάλιο, και πάνω απ’ όλα αποδεκτό από όλες τις πλευρές, που εκπέμπει ηρεμία, ενώ επιβάλλει τον προσήκοντα σεβασμό σε όλους τους τυχόν κακόβουλους.
Με μια πρόεδρο της Βουλής διαβασμένη, συγκροτημένη, που με την λιτή και λακωνική της παρουσία, έχει επαναφέρει την τάξη στο άλλοτε χαώδες κοινοβούλιό μας, διευθύνοντας και κατευθύνοντας με σοβαρότητα, και με την απαραίτητη πολιτική ουδετερότητα τον κοινοβουλευτισμό μας.
Με ένα κυβερνών κόμμα ενωμένο σαν μια γροθιά, έτοιμο να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, χωρίς εσωκομματικά καρφώματα, διαδρομισμούς, και όλα αυτά τα δεινά που έπλητταν τους προηγούμενους τυχάρπαστους που μας είχαν κατσικωθεί στο Μαξίμου.
Με λίγα λόγια, το πολίτευμά μας εκπέμπει πλέον σταθερότητα, κι αυτό είναι σημαντικό αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά.
Δημοσιονομικά, ο τόπος βαδίζει ολοταχώς προς μια νέα περίοδο ευμάρειας, χωρίς λιτότητα, χωρίς άσκοπους φόρους, χωρίς χαράτσια, και χωρίς περικοπές και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Το ευρώ μοιάζει πιο δυνατό από ποτέ, και αν τυχόν κάποιοι σαμποτέρ θελήσουν να το θίξουν, υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Μάρδα, και τη Βαλαβάνη που τους περιμένουν στη γωνία. Η «απειλή» για άνοιγμα των θυρίδων προς αυτή τη κατεύθυνση εκινείτο, με αποτέλεσμα να το βουλώσουν πάραυτα τα μίσθαρνα παπαγαλάκια των μεγαλοφοροφυγάδων που επεδίωκαν το χάος.
Οι οποίοι παρεμπιπτόντως, από τότε που την ευθύνη των εσόδων ανέλαβε η τεχνοκράτισσα κα Βαλαβάνη, τρέμουν σαν ζελεδάκια, σχηματίζοντας ουρές στα γκισέ της εφορίας για να δηλώσουν τα μαύρα κέρδη τους.
Ακόμη και οι δραχμολάγνοι το βούλωσαν, αναγνωρίζοντας πως με τέτοια στιβαρή κυβέρνηση δεν έχει καμιά ελπίδα η χρόνια σκευωρία τους για επιστροφή στη δραχμή.
Αναπτυξιακά, οι λίγες περικοπές που πρέπει να γίνουν θα γίνουν σε τομείς άσχετους με την παραγωγικότητα, όπως νοσοκομεία, σχολεία, κλπ που μέχρι πρότινος «έτρωγαν» το καταπέτασμα, στερώντας από τον λαουτζίκο βασικά του δικαιώματα, αλλά και τον ιδρώτα του προσώπου του.
Παράλληλα καταργούνται οι ιδιωτικοποιήσεις του εθνικού μας πλούτου, μπαίνουν στην άκρη οι εργολάβοι που χρόνια τώρα μας ρουφούσαν το αίμα με μπουρί, επανέρχονται οι μισθοί και οι συντάξεις στα προηγούμενα, απαγορεύονται οι απολύσεις, γίνονται προσλήψεις (βλ. ΕΡΤ και Μασούτης), βελτιώνονται τα εργασιακά ζητήματα, επανέρχεται ο συνδικαλισμός που τόσο κυνηγήθηκε, και που τόσο μας βοήθησε τις προηγούμενες δεκαετίες να γίνουμε Ευρωπαίοι, και γενικά όλα μπαίνουν στη θέση τους. Ακόμη και οι Κινέζοι της Cosco πήραν το μήνυμα, και άλλαξαν ρότα, αφού ο Σκουρλέτης τους έτριξε τα δόντια..
Η ανθρωπιστική κρίση που μας έπληττε θανάσιμα τόσο καιρό, πλέον αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, με δωρεάν ρεύμα, συσσίτια, και το άνοιγμα της ΕΡΤ. Οι δε αυτοκτονίες περιορίστηκαν, ενώ τα παιδάκια στα σχολεία έπαψαν πια να πεινάνε. Το γράφουν έγκυρα μέσα όπως η Real News, η Εσπρέσσο, και το Χωνί.
Στον τομέα της λαθρομετανάστευσης, οι τριτοκοσμικές συνθήκες κράτησης των αδελφών μας από την Ασία και τη Μ. Ανατολή τελειώνουν, και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο κλαμπ των πολιτισμένων χωρών, μεταφέροντας τους σε νέα πιο ανθρώπινα, και πάνω απ όλα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας (π.χ. Ομόνοια, Κουκάκι, κλπ).
Μάλιστα, ο  αρμόδιος υπουργός κ. Πανούσης έστειλε ένα ηχηρό ράπισμα προς τους γερμανοτσολιάδες (ντόπιους και ξένους), απειλώντας παράλληλα με μονομερή κατάργηση της απεχθούς συνθήκης Σένγκεν, που τόσα χρόνια μας δένει τα χέρια, άσχετα αν μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε παντού στην Ευρώπη χωρίς διατυπώσεις.
Αυτά τέλος! Θέλουν δεν θέλουν οι «εταίροι» μας, θα νιώσουν την οργή του τσολιά. 



Είναι πάρα πολλά αυτά που πέτυχε η νέα μας κυβέρνηση μέσα σε λίγο χρόνο, και να φανταστείτε ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτα.
Η Ελλάδα, από ανυπόληπτη μπανανία που είχε καταντήσει επί Σαμαρά, σήμερα απολαμβάνει τον σεβασμό των φίλων και τον φόβο των εχθρών της.
Παράδειγμα η ανεξάρτητη πλέον εξωτερική μας πολιτική, που από παρίες μας κατέστησε ρυθμιστές,  αλλά κυρίως η αμυντική.
Από την μέρα που η άμυνά μας ανατέθηκε στα χέρια του έμπειρου και «μπαρουτοκαπνισμένου» ‘Ελληνα (με κεφαλαίο το Α όπως θα έλεγε κι ο Νότις) κ. Καμένου, οι Τουρκαλάδες τα έκαναν επάνω τους, και απλά τρέχουν να προλάβουν τις εξελίξεις, που πλέον καθορίζει περήφανα η χώρα μας, και όχι τα ταγκαλάκια της Άγκυρας όπως μέχρι πρότινος.
Ακόμη και οι από αέρος ψεκασμοί που υπνώτιζαν τον λαό μας σταμάτησαν πια, αφού πλέον η αεροπορία μας επαγρυπνά, κατόπιν προσωπικής εντολής του πολιτικού της προϊσταμένου (υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ επ’ αυτού στο έγκριτο eimaiailinasafou.gr) .
Εν κατακλείδι, σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως, έρχεται η άνοιξη.
Επιστρέφουν τα χελιδόνια.
Και αυτό δεν έγινε από μόνο του.
Χρειάστηκε να μιλήσει ο λαός, και χρειάστηκε να αναλάβει υπηρεσία ο Αλέξης, ο Κατρούγκαλος, ο Πάντζας, και η υπόλοιπη παρέα για να μπορούμε ξανά να αισθανόμαστε, αλλά και να ζούμε ελεύθεροι… ως πραγματικοί Αίλλυνες…

Strange Attractor


Σημ. Ο- Μέσα στα πλαίσια της εθνικής ανάτασης, η συντακτική ομάδα του δημοσιογραφικού ομίλου ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ Α.Ε. αποφάσισε να βάλει πλάτη στη φρέσκια λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας, και ως εκ τούτου παύουμε την όποια στείρα αντιπολίτευση.
Γι αυτό και το παραπάνω  άρθρο  του γνωστού κακότροπου (πρώην σαμαρικού) αρχισυντάκτη μας, σηματοδοτεί την νέα πορεία, και χαράσσει την νέα γραμμή του Οργανισμού μας.

Στηρίζουμε τον Αλέξη.
Ελέγχουμε τον Πάντζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου