1.12.15

Μέχρι την Άνοιξη το πολύ…



Στην μια γωνιά το τσίρκο της κυβέρνησης. Στην άλλη ο θίασος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παραδίπλα το μπουλούκι με τα δεκανίκια για πρωθυπουργούς με ειδικές ανάγκες... Αντιπολίτευση το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή... 




Περάστε κόσμε... Αυτό όμως το λαϊκό πανηγύρι δεν στέκεται ούτε και στην Ελλάδα του είσαι ό,τι δηλώσεις... Το τέλος του πλησιάζει…



Την "κρεμάλα" στον Τσίπρα την έστησαν στην ΔΕΘ του 2014. Και το σκοινί του το πέρασε στο δημοψήφισμα το 63% του ΟΧΙ επειδή τόλμησε να το "πουλήσει" για ΝΑΙ υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο. 
Η διάλυση της Ν.Δ. ξεκίνησε με τον ΕΝΦΙΑ. Την καταδίκη υπέγραψε ο κρατισμός, η φορολογία, η ανεργία και η αποεπένδυση. Στο εκτελεστικό απόσπασμα την έστειλε η "εισήγηση-κόλπο" που έφαγε ο Σαμαράς με τον ΕΝΦΙΑ και η επαρχιώτικη κουτοπονηριά να εξασφαλισθούν σίγουρες εισπράξεις φόρων επειδή ο Έλληνας αστός δεν παίζει με την ιδιοκτησία του... "Πονηριά" που πλήρωσε ο ίδιος με τις κλωτσιές εξόδου από το πολιτικό παιχνίδι.
Το μπουλούκι, τώρα, με τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ, με το ΠΟΤΑΜΙ, με τους πάσης χρήσης και παντός καιρού ΑΝΕΛ και την τσόντα του Λεβέντη το συντηρεί μόνο η αδυναμία του 63% του ΟΧΙ να καταλάβει τι το περιμένει, από εδώ και στο εξής, όσο κρατάει σημαιάκια και τρέχει πίσω από θεατρίνους και άλλους ψεύτες που αυτοαποκαλούνται σωτήρες. 
Η κυβέρνηση είναι αδύνατον να κατεβάσει μόνη της το πικρό ποτήρι του τρίτου μνημονίου που θα αυξήσει την ανεργία και την φτώχεια ενώ θα τινάξει στον αέρα την ασφάλιση και την υγεία με την μαύρη αγορά εργασίας και τις απίθανες διαστάσεις που θα πάρει μέσα στο 2016. 
Αυτά που προσφέρει το γεωπολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας ως ευκαιρίες για αλλαγή του ορίζοντα της οικονομίας με ανάληψη ρόλων στην έρευνα νέων κοιτασμάτων πετρελαίων και φυσικού αερίου και στην διανομή των σημερινών κοιτασμάτων με τους σχεδιασμένους αγωγούς δεν είναι των ικανοτήτων του Τσίπρα, του Παππά και του Σκουρλέτη. 
Όταν ο Νετανιάχου εξηγούσε στον Τσίπρα την σημασία που έχει το νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και τι σημαίνει για την Κύπρο, το Ισραήλ και κατ' επέκταση και για την Ελλάδα, το μυαλό του ήταν στον τον κόσμο που θα κατέβει στους δρόμους από τις αρχές του 2016 καθώς, μέχρι τον Ιανουάριο, θα ξεκαθαρίσει πλήρως ότι οι υποσχέσεις της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 
Τι κοιτάσματα αερίου στην Μεσόγειο και κόκκινα άλογα να ψάξει ο Τσίπρας όταν έχει μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο μνημονίου που κάνει (μέχρι τώρα) ότι το ξέχασε. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει το μνημόνιο που υπέγραψε θα χρειαστεί την στήριξη μιας ανύπαρκτης αντιπολίτευσης που βλέπει πως χάνει τα έδρανά της στην Βουλή. Το δεκανίκι των ΑΝΕΛ ήδη ψάχνει να βρει πολιτική στέγη διάσωσης στο μπουρίνι που έρχεται.

Η Νέα Δημοκρατία και η κατάντια της να περιμένει λύσεις από τους λεγόμενους Καραμανλικούς σηματοδοτεί την αρχή του τέλους αυτού που γνωρίζουμε σήμερα ως αντίθετο πόλο προς τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η μεθοδευμένη εκλογή του προέδρου της Ν.Δ. δεν σώζει την κατάσταση όσο μένει το τεράστιο κενό της έλλειψης ιδεολογίας. Η δε παρεμβολή των Καραμανλικών ή ακόμη και του ίδιου του Καραμανλή στις εξελίξεις, απλά θα μειώσει ακόμη περισσότερο την απόσταση που χωρίζει την σημερινή Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Συνεπώς το πολιτικό αδιέξοδο που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομία (καθώς το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι καθαρά πολιτικό από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου) θα γίνει ορατό από την επομένη των εκλογών της Ν.Δ. και θα εκδηλωθεί το πολύ μέχρι την Άνοιξη.
Μέχρι τότε δηλαδή που η κυβέρνηση Τσίπρα (αν δεν έχει πέσει στις γιορτές ή μετά τις γιορτές από εσωτερική φαγωμάρα) θα έχει ανάγκη να στηριχθεί όχι σε ευκαιριακά δεκανίκια αλλά σε κυβέρνηση συνεργασίας γιατί οικουμενική δεν στήνεται από τα σημερινά προσφερόμενα ρετάλια. 
Το μπουλούκι της γειτονιάς που ανταγωνίζεται το τσίρκο της κυβέρνησης και τον θίασο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ανάγκη να διασωθεί σε πολιτική στέγη και όχι σε κυβέρνηση με ευθύνες εφαρμογής τρίτου ή και τέταρτου μνημονίου. 
Οπότε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο συνεχιζόμενο ιδεολογικό ψεύδος θα συνεχίσει να κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την δήθεν αριστερά του και η Ν.Δ. με την δήθεν κεντροδεξιά της που όμως δεν θα της "ξινίσει" πιθανή συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θέμα "μεταγραφών" από την προσφερόμενη... ομάδα των Καραμανλικών. Μεταγραφών που μετά την "θεαματική" του Προκόπη Παυλόπουλου δεν σταμάτησαν να συζητούνται στο παρασκήνιο όλο το 2015. Και μάλιστα συντεταγμένα που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ... 
Η Άνοιξη θα δείξει τι θα λουστεί ο λαός πριν από τα μπάνια του...

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου