19.10.12

Η μεγάλη απάτη με τις προσφορές διπλωμάτων οδήγησης


Τα φθηνά «πακέτα» μεγέθους ακόμα και κάτω των 100€ που διαφημίζονται στο διαδίκτυο είναι μαθηματικά αδύνατο να υπάρξουν, εκτός αν δεχτεί κανείς ότι κάποιες Σχολές Οδηγών αποτελούν φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν συνυπολογίσει κανείς το γραφειοκρατικό (συνολικά παράβολα 141 ευρώ, κανένα άλλο παράβολο δεν υφίσταται στη διαδικασία) και το εκπαιδευτικό μέρος (θεωρητικά, πρακτικά και εξέταστρα) εύκολα διαπιστώνει ότι με «πακέτα» τέτοιου μεγέθους η οποιαδήποτε επιχείρηση Σχολής Οδηγών δε θα επιβίωνε καθώς θα λειτουργούσε ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ! Αξίζει να αναλογιστεί κανείς ότι για τα 10 υποχρεωτικά μαθήματα της 1,5 ώρας, το εκπαιδευτικό αυτοκίνητο καταναλώνει 50-60 ευρώ μόνο για τη βενζίνη.


Συνεπώς, το κέρδος που διαφεύγει -και οδηγεί σε ζημία- λόγω της δήθεν «προσφοράς», από κάπου πρέπει να αναπληρωθεί... Με την πραγματοποίηση των ελάχιστων 10 μαθημάτων και σε χαμηλή τιμή (που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης χωρίς καμία άσκηση του υποψήφιου σε αυτά που ζητούνται στις εξετάσεις και στα οποία σημειώνονται οι περισσότερες αποτυχίες, πχ η περίφημη οπισθογωνία ή ένα δύσκολο παρκάρισμα) ο υποψήφιος καταλήγει στις εξετάσεις χωρίς να είναι έτοιμος, όντας όμως ευχαριστημένος που με λίγα χρήματα έφτασε ως εδώ.

Η αποτυχία στις εξετάσεις στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών είναι σχεδόν δεδομένη και αυτό είναι και το ζητούμενο για τον επιτήδειο επαγγελματία... Καθώς ο νόμος δεν ορίζει υποχρεωτικά επαναληπτικά μαθήματα σε περίπτωση αποτυχίας, ο υποψήφιος συχνά ξαναπάει στις εξετάσεις χωρίς κανένα επαναληπτικό μάθημα, καταβάλλοντας ΞΑΝΑ στη Σχολή Οδηγών το ποσό της εξέτασης ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, με ίση και πάλι την πιθανότητα της ζητούμενης αποτυχίας. Με τον τρόπο αυτό το κόστος που είχε για τη σχολή η «προσφορά» επιστρέφει ως κέρδος στο πολλαπλάσιο. Η νοοτροπία του εύκολου κέρδους εις βάρος του πελάτη που καλόπιστα δελεάστηκε από μια ελκυστική τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζεται ένα ακόμα δήθεν παράβολο όταν ο υποψήφιος αποτυγχάνει στη θεωρητική εξέταση και χρειάζεται νέα ημερομηνία εξέτασης!

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι σε όλες τις ελκυστικές προσφορές του είδους, στα ψιλά γράμματα αναφέρεται ότι η προσφορά ΔΕΝ ισχύει για ήδη κατόχους διπλωμάτων που θέλουν επαναληπτικά μαθήματα και αυτό αποτελεί και την απόδειξη της απάτης. Γιατί; Γιατί ο κάτοχος διπλώματος ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ... Τόσο απλά.

Η λύση σε όλα αυτά θα αποτελούσε μόνο η αλλαγή τρόπου εξέτασης, η οποία έως σήμερα πραγματοποιείται σε δεδομένες περιοχές, σε χαμηλές ταχύτητες, χωρίς καμία απαίτηση που θα δημιουργούσε μέσω μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης ΣΩΣΤΟΥΣ οδηγούς!

Από αναγνώστη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου