17.4.15

Πρώτη Φορά Αριστερά και έτσι…



Τρεις μήνες διακυβέρνησης από τον άφθαρτο αριστερό και πάνω απ όλα ριζοσπαστικό Σύριζα (παρέα με τους Αν. Ελ) και τα είδαμε όλα.
Με αποτέλεσμα να μου λείπει η Βούλτεψη, ακόμη και ο Γιακουμάτος, που σε σχέση με αυτούς που μας προέκυψαν φαντάζουν πολιτικοί διανοητές διεθνούς γοήτρου και  εμβέλειας.




Μιλάμε για πολύ σχέδιο ο Σύριζας…
Χρόνια ολόκληρα όλα τα έσφαζε και όλα τα μαχαίρωνε εκ του ασφαλούς (και εκτός χορού), και μόλις πραγματοποιήθηκε ο διακαής του πόθος να σώσει την Ελλάδα από τους κακούς δανειστές, αποδείχθηκε τζούφιος.
Σαν ανέτοιμος από καιρό!



Τόσα χρόνια προετοιμάζονταν, έλεγε, για να κυβερνήσει, και μόλις τα κατάφερε μας απέδειξε ότι όχι μόνο δεν ξέρει τι κάνει, αλλά ούτε καν γνωρίζει τι θέλει να κάνει.
Μια αλληλουχία αυτοσχεδιασμών, αναιρέσεων, ασυναρτησιών, ιδεοληπτικών αγκυλώσεων, και γενικά απόλυτης ασάφειας σε όλα τα επίπεδα.
Πάρτε για παράδειγμα τις συνεχείς παλινωδίες για την περίφημη συμφωνία με τους εταίρους μας, αυτήν που αντικατέστησε το «σκίσιμο» του μνημονίου.
Που καταλήξαμε; Να επιχαίρουμε που … πληρώσαμε τη δόση!
Με τον πλέιμποι της οικονομικής επιστήμης (λέμε τώρα) Δρα Μπαρουφάκη να σπεύδει πασχαλιάτικα στην Αμερική μπας και πείσει την Λαγκάρντ να δεχτεί τα λεφτά μας. Περήφανη νίκη δηλαδή!
Όσο για τους Ευρωπαίους εταίρους, με αρχηγό την Γερμανία, μπορεί να είναι όλοι ενωμένοι εναντίον μας, αλλά θα τους νικήσουμε, αφού τους έχουμε περικυκλωμένους! Το είπε νομίζω και ο Πάντζας.
Και μιας και θυμήθηκα την συμφωνία, αλήθεια που είναι ο Δημήτρης Μάρδας που ορκίζονταν ότι το Πάσχα θα υπογράφονταν; Πάμε για Χριστούγεννα κι ακόμη κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχει ευρώ ή δραχμή το επόμενο σαββατοκύριακο.
Τέλος πάντων, στον οικονομικό τομέα πάμε κατά διαόλου, και αυτό το έχει συνειδητοποιήσει πλέον ακόμη και ο πιο αφελής πρώην Πασόκος που ψήφισε Τσίπρα για να πάρει αυξήσεις. Ας πρόσεχε…
Εκεί όμως απ όπου θα τη βρει ο Αλέξης θα είναι το μεταναστευτικό.
Ειδικά αν ξυπνήσει από το κώμα ο ελληναράς κομάντο αντιπρόεδρος, και αποφασίσει επιτέλους να βάλει κόκκινες γραμμές… αλλιώς, όπως πάει το πράγμα, αν δεν φύγει το τσίρκο, σε 2-3 χρόνια οι λαθρομετανάστες θα είναι περισσότεροι από τους γηγενείς.
Αυτό άλλωστε μοιάζει να είναι το όραμα της Τασίας, που χρίστηκε αρμόδια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής(!), ποιας πολιτικής ρε παιδιά;  Αυτοσχεδιάζοντας στου κασίδη το κεφάλι. Πραγματοποιώντας την κάθε αρρωστημένη λαθρολάγνα ιδεοληψία της.
Γι αυτό και χθες γελούσαν μαζί της οι φορείς της αυτοδιοίκησης, επάνω στους ώμους των οποίων προσπαθεί τώρα να ρίξει το βάρος της «φιλοξενίας» δεκάδων (ή και εκατοντάδων) χιλιάδων παράνομων μεταναστών, οι οποίοι κατά την υπουργό τις μέρες λιάζονται στις πλατείες, και τα βράδια κοιμούνται σπίτι τους (στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει), και οι οποίοι «εξαφανίζονται» άγνωστο πως, στην Ευρώπη. Μόλις πιέστηκε να πει πως γίνεται αυτό, δήλωσε αδυναμία, τονίζοντας πως αυτή είναι αρμόδια μόνο για την είσοδό τους στη χώρα και όχι για την έξοδο!
Εξάλλου, συμπληρώνω εγώ ο κακεντρεχής, στα καθεστώτα που λάτρευε η συγκεκριμένη, το ζήτημα της εξόδου από τη χώρα είχε λυθεί δια παντός. Απαγορεύονταν και ως σκέψη!
Για τέτοια αρμόδια υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής μιλάμε λοιπόν.



Εν ολίγοις, οι ανθρωπιστές φωστήρες του Σύριζα κατάργησαν τα κέντρα κράτησης, άφησαν ελεύθερους τους λαθρομετανάστες, έδωσαν και σήμα παντού σε όλο τον ντουνιά ότι εδώ είναι μπανανία και όλοι είναι καλοδεχούμενοι, και τώρα ψάχνουν να βρουν κτίρια, ξενοδοχεία, ακόμη και στρατόπεδα για να τους βάλουν μέσα. Μάλιστα, όπως ακούγεται, ο κύριος όγκος τους θα διοχετευτεί στη Βόρεια Ελλάδα… κάτι ακούστηκε για τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Είπα «φωστήρες» και μου ‘ρθε στο μυαλό ο Στρατούλης!
Που χάθηκε αυτή η ψυχή;
Μέχρι πρότινος, όπου γάμος και χαρά (δηλαδή πορεία ή διαδήλωση) κι ο Στρατούλης ήταν πρώτη μούρη.
Χθες όμως που χιλιάδες πραγματικοί προλετάριοι διαδήλωσαν για το ψωμί τους, ο μέγας αγωνιστής Στρατούλης ήταν εξαφανισμένος! Ούτε μια δήλωση συμπαράστασης… τίποτα.
Προφανώς είναι απασχολημένος με το βαρυσήμαντο κυβερνητικό του έργο, και οι ευθύνες του τόπου βαραίνουν τις πλάτες του, οπότε που χρόνος για τζερτζελέ… αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η παγερή σιωπή.
Όπως δεν εξηγείται και η βροντώδης σιωπή της Ζωζώκας, που κανονικά τρώει δέκα μεγαλόσχημους στη καθισιά της, και τους παίζει όλους όπως θέλει.
Τόσες μέρες όμως μετά το «επεισόδιο» στο βενζινάδικο, και τίποτα. Σιγή!
Αρνάκι η κυρία… Λέτε να έχει δίκιο η τοπική του Σύριζα στην Αιδηψό που μιλάει για μια ευγενέστατη και χαμηλών τόνων κοπέλα, που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει;
Λέτε έτσι να είναι όταν βρίσκεται εκτός υπηρεσίας;
Χου νόουζ… που θα έλεγε κι ο Αλέξης;
Με αυτά και με αυτά συνεχίζουμε να πορευόμαστε στο δρόμο του ολέθρου, χωρίς να ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο, και με όλο σχεδόν τον πλανήτη να μας μισεί ή να μας λοιδορεί.
Και αυτό το πετύχαμε από μόνοι μας.
Με δική μας νωπή λαϊκή εντολή.
Σαν να έχουμε ως λαός τον … ίλιγγο του θανάτου!
Και σε άλλα με υγεία.

Strange Attractor

ΥΓ- Τι είπε πάλι ο Πανούσης; Ότι τα Εξάρχεια διοικούνται από μαφίες;
Μα καλά… τα Εξάρχεια δεν είναι οι Άγιοι Τόποι του Σύριζα, στη κυβέρνηση του οποίου ορίστηκε αρμόδιος για την δημόσια Τάξη;
Τι ύβρις είναι αυτή που εκστόμισε;
Να τον μαζέψει πάραυτα ο Παππάς, που ως άλλος Κρίτων Αρσένης, μια φορά μίλησε και τι είπε; Ότι οι μπαχαλάκηδες είναι ενεργούμενα του Σαμαρά, ή κάπως έτσι.
Δεν πρόλαβα να το ακούσω ολόκληρο διότι μου βγήκε ο πατσάς που έτρωγα εκείνη την ώρα από τα ρουθούνια.
ΥΓ2- Τελικά η μόνη νορμάλ μέσα στο τσίρκο φρικιών που μας κυβερνάει πρέπει να είναι η όψιμη κομμουνίστρια Ραχήλ.
Ακούει, λέει,  Παντελίδη και Οικονομόπουλο, διαβάζει Σοπέν, είναι γκαζοφονιάς, φωτογραφίζεται σε λάιφσταιλ περιοδικά, εισπράττει χιλιάδες ευρώ το μήνα για να … νομοθετεί εκ μέρους μας, και παράλληλα λατρεύεται από μιλιούνια ανισόρροπων (που όμως και αυτοί ψηφίζουν).
Σαν κανονικός άνθρωπος δηλαδή. Τι την περάσατε;
Για κανένα τσόκαρο;
Έχετε ακόμη απορίες για τα χάλια μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου