13.1.13

Λιστολόγια και κρεμάλες


Είναι λίγο απογοητευτικό να τριγυρνάς στο διαδίκτυο και να πρέπει να ανέχεσαι το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα συνάνθρωποί μας που δεν έχουνε καταλάβει ούτε κατά διάνοια τι παίχτηκε τα τελευταία τρία χρόνια. Ούτε καν τα τελευταία 30 χρόνια. Διαβάζεις ακόμα αγανακτισμένους λίβελους και κλισεδιάρικες φράσεις και λέξεις όπως "αλήτες", "προδότες", κρεμάλες" και άλλα βαθύτατα δημοκρατικά, για το πως δέχονται ναζιστική επίθεση τα οικονομικά των νοικοκυραίων, πως είναι ξεπούλημα το να είσαι κύριος στις υποχρεώσεις σου και άλλα κουτσαβομαγκίστικα. Όοοολους αυτούς θέλω να τους ρωτήσω το πολύ απλό: Οι κρεμάλες αφορούν ΟΛΟΥΣ όσους έκλεψαν την εφορία όλα αυτά τα χρόνια? Γιατί από ότι φαίνεται θα μιλάμε για κανονική γενοκτονία τότε. Ας γίνω πιο σαφής.

Διαβάζουμε σήμερα στο ΘΕΜΑ περί της πραγματικά σοβαρής λίστας που θα έπρεπε να αφορά το πανελλήνιο και αφορά πάνω από 50.000 συμπατριώτες μας που είχανε δοσοληψίες υπό μορφή μετρητού με το εξωτερικό. Κοινώς βγάλανε παραδάκι έξω. Όμως που τα βγάλανε την περίοδο 2009-2011! Σε αντίθεση δηλαδή με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ που δεν έχει ούτε καν το 1/20 των ονομάτων της μεγάλης λίστας και περιλαμβάνει ερασιτέχνες μαντράδες της προ κρίσεως εποχής και ανθρώπους που σπουδάζανε τα παιδιά τους στο εξωτερικό την δεκαετία του '90!

Και ενώ ασχολούμαστε με το μυθιστορηματικό δαιμόνιο του Μπαγκσεμπάνυ και της Κλάραμπελ για το αν ο Παπακωνσταντίνου διαχειρίστηκε ερασιτεχνικά (ή αλλιώς αν χέζουν οι αρκούδες στο δάσος) μια λίστα που δεν ξέρουμε καν αν παρουσιάζει ενδιαφέρον (κοινώς αν θα πάρουμε κάνα μπαγιόκο από δαύτην), το πραγματικό ζουμί κρύβεται σε απλούς καθημερινούς πολίτες που βρίζουν τους κακούς πολιτικούς στα καφενεία και εξεγείρονται όταν τους θυμίζουν την Παγκάλειο ρήση περί του ποιοι τα φάγανε.

Τι περιλαμβάνει το ρεπορτάζ του ΘΕΜΑτος? 24.600 (ολογράφως ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΑΚΟΣΙΟΙ) από τους 54.000 της λίστας έχουνε λάβει ραβασάκι από την εφορία, που σημαίνει ότι έχουνε να διευθετήσουν το θέμα του πόθεν έσχες το μετρητό. Και μη νομίζετε πως μιλάμε μόνο για δικηγόρους (μία περίπτωση με ετήσιο εισόδημα 10.136 ευρώ και καταθέσεις 15 εκ.) και μηχανικούς (άραγε πως δικαιολογούν 38.000 ευρώ εισόδημα καταθέσεις ύψους 4 εκ.?). Την τιμητική τους έχουνε οι αγρότες! Από μερικούς από τους 900.000 αγρότες που δηλώσαν πως ζούνε με 660 ευρώ το μήνα (υπόδειγμα αυτοσυγκράτησης) βγαίνουνε λαβράκια όπως με τον δύσμοιρο που έσπερνε και θέριζε 25.000 χρόνια, ώστε με 500 ευρώ το χρόνο να μαζέψει 12,5 εκ.!

Και απλά σκεφτείτε πως υπήρχαν πολλοί που είχαν βγάλει και λίγο νωρίτερα τα χρήματα στο εξωτερικό!

Ας γυρίσουμε τώρα στον αρχικό μου παροξυσμό. Όσο δίνουμε αξία σε αριστεράντζες της κακιάς ώρας και ονειρευόμαστε γκιλοτίνες, ξεχνώντας βέβαια πως στη Γαλλική επανάσταση δεύτεροι στη σειρά για τις γκιλοτίνες ήταν αυτοί που τις έστησαν (απλά εφιστώ την προσοχή σε αυτήν τη μικρή λεπτομέρεια), αφήνουμε να περνάει απαρατήρητος ο υπεράνω πάσης υποψίας γείτονάς μας που δεν έκοβε απόδειξη ή εκβίαζε τον επαγγελματία να μην κόψει απόδειξη αλλιώς θα πήγαινε αλλού. Ο ΔΥ που δούλευε το απόγευμα μαύρα. Η ανασφάλιστη εργασία που, εκτός από την εισφοροδιαφυγή, υποβοηθούσε και την φοροδιαφυγή. Γιατί? Για να δούμε πόσο άχρηστη ήταν η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ? Πολύ. Σας το λέει έτσι απλά κάποιος που έχασε τα πάντα χάρη στα πτυχία του Παπακωνσταντίνου, όχι απλά μέρος του μισθού του, κάποιο συντεχνιακό προνόμιο ή αξία από τα ακίνητα που έκανε χάρη στα κλεψιμαίικα. Όλα. Τα πάντα. Αλλά ακριβώς επειδή κάποιους ανθρώπους δε μας παίρνει να μένουμε πίσω επειδή ο Αλέξης έκανε πατάτα με τη Λατινική Αμερική ή γιατί νεόκοποι εκδότες κάνουν πολιτικές εκδουλεύσεις, ας κοιτάξουμε επιτέλους τα σημαντικά. Ας κοιτάξουμε επιτέλους να κυνηγήσουμε το οικονομικό λαμβάνειν και όχι το μικροπολιτικό φαίνεσθαι. Ας κάνουμε επιτέλους ταμείο σε αυτό το κράτος.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου