7.1.14

Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι…



Ο Χριστόδουλος Ξηρός ή αλλιώς Μανόλης, κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της ΕΟ 17Ν.
Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και σε  25 χρόνια κάθειρξη για αυτουργία σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες, και για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση, που είναι από τις μακροβιότερες (αν όχι η μακροβιότερη) τρομοκρατικές ομάδες της παγκόσμιας ιστορίας.



Και όμως, και αυτός ο κατάδικος πήρε επανειλημμένα άδεια από τη φυλακή για να χαρεί το σπίτι του, την οικογένειά του, κλπ.
Και στη συνέχεια, και αυτός την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, όπως άλλωστε και πάρα πολλοί ακόμη «φυλακισμένοι» στο παρελθόν, ξεφτιλίζοντας με τη σειρά του τον σωφρονιστικό «πολιτισμό» μας.



Προσωπικά έχω γράψει και άλλες φορές, πως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα της «ανθρωπιστικής» αυτής παραμέτρου του σωφρονιστικού μας συστήματος.
Ειδικά στις μέρες μας, όπου η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο..
Ίσως να ταίριαζε σε άλλες πιο αθώες εποχές, αλλά σίγουρα δεν ταιριάζει στα σημερινά μας δεδομένα.
Ούτως ή άλλως η ατιμωρησία πάει σύννεφο, και ίσως το μόνο που φοβίζει κάποιους παραβατικούς να είναι το ενδεχόμενο φυλάκισης (λέμε τώρα).
Αν δηλαδή ποτέ συλληφθούν, αν δικαστούν, και αν καταδικαστούν, και πάλι αν εκτίσουν κάποιο διάστημα πραγματικής φυλάκισης.
Πολλά αν δηλαδή…
Κι αυτό σε συνθήκες χαβαλέ, όπου όχι μόνο όποιος θέλει δραπετεύει όποτε του καπνίσει, ακόμη και με ελικόπτερο, αλλά απολαμβάνοντας  πενθήμερες και εφταήμερες άδειες, τηλεόραση, κινητά, ίντερνετ, και άλλα τέτοια καλούδια.
Ναι αλλά αυτό δεν είναι φυλακή.
Εκτός και αν οι Αμερικάνοι είναι όντως αμερικανάκια, και δεν έχουν καταλάβει την έννοια του σωφρονισμού όπως εμείς, που όταν οι κουτόφραγκοι έτρωγαν βελανίδια… μπλα μπλα.
Και για αυτό οι δικές τους φυλακές είναι όντως φυλακές, και αποτρέπουν ένα μεγάλο ποσοστό εγκληματικότητας.
Ακόμη και η ενδεχόμενη σεξουαλική στέρηση, που εμείς εδώ την απαλύνουμε με τις άδειες, εκεί παίζει  μεγάλο ρόλο στην αποτροπή της παραβατικότητας, αφού ο μέσος Αμερικάνος ξέρει πολύ καλά πως αν μπει στη φυλακή, όχι μόνο δεν θα έχει κοκό, αλλά το πιο πιθανό είναι να αποτελέσει ο ίδιος τον ερωτικό σύντροφο κάποιου γιγαντόσωμου Αμντούλ, ή Ντένζελ…
Ναι αλλά εμείς είμαστε λάρτζ… είμαστε και δημοκράτες, οπότε δεν πα να είσαι μεγαλέμπορος ναρκωτικών, δεν πα να είσαι Αφγανός με γιαταγάνι, ή Γεωργιανός με καλάσνικοφ, άμα τυχόν και  μπεις μέσα, θα απολαμβάνεις όλα τα δικαιώματά σου, ακόμη και άδειες, και αν ποτέ την κάνεις, τότε θα τρέχουν οι κακόμοιροι της ΔΙΑΣ μπας και σε βρουν πουθενά στη τύχη.
Και το πιο κουφό απ όλα είναι και το εξής που άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο:
Ότι την ώρα που ο serial killer Χριστόδουλος πήρε ήδη 6-7 άδειες, σαν να μη τρέχει τίποτα,  και την κοπάνησε στη τελευταία, ο αδελφός του Σάββας, με τα χίλια μύρια προβλήματα υγείας που έχει, χρειάστηκε σήμερα να διακομιστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας για εξετάσεις, όπου και θα παραμείνει για ένα περίπου μήνα.
Και ως εδώ όλα καλά.
Έλα όμως, που όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, για την ασφαλή μεταγωγή του και την φρούρησή του, εκτός από τον αποκλεισμό του νοσοκομείου κλπ θα απασχοληθούν συνολικά εκατό (100), ναι εκατό αστυνομικοί σε 24 βάση!!!!!!
Προφανώς για να μην αποδράσει ο Σάββας!
Την ίδια ώρα που ο αδελφός του, και άλλοι πολλοί βαρυποινίτες δικαιούνται και παίρνουν άδεια για να κάνουν ότι γουστάρουν, και να πάνε όπου θέλουν, χωρίς κανέναν περιορισμό, και χωρίς καμία φρούρηση.
Κουφό δεν είναι;
Δηλαδή, είσαι υγιής κατάδικος; Παίρνεις άδεια.
Είσαι πολυτραυματίας με σοβαρά προβλήματα υγείας; Σε φυλάνε εκατό αστυνομικοί για να πας στον γιατρό!
Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι.
Ή μήπως κάνω λάθος;

Strange Attractor

ΥΓ- Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά όπως άκουσα ο βασικός όρος για να δοθεί άδεια σε κατάδικο είναι το να μην θεωρείται ύποπτος φυγής!
Μα είναι δυνατόν να υπάρχει ισοβίτης (πολλαπλώς) που να μη θεωρείται ύποπτος φυγής;
Επίσης, σωφρονισμός (αν δεν κάνω λάθος) σημαίνει ότι κάποιος μετανιώνει για τα "κακά" που έκανε. Σύμφωνα όμως με τον συνήγορο του Χριστόδουλου, ο πελάτης του παραμένει αμετανόητος!
Αυτό δεν το γνώριζαν οι του συμβουλίου των δικαστικών που του δίνουν άδειες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου