12.3.16

Τα τρολ πάνε Μαξίμου…Αυτή η νέα Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής που εξήγγειλε δόξη και τιμή ο Πρωθυπουργός και η οποία θα υπάγεται αποκλειστικά σε αυτόν τι αντικείμενο άραγε θα έχει; Γιατί μου λένε ότι αν έχει σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τότε τι χρειάζεται η ως τώρα οργανωμένη Γραμματεία του ΕΣΠΑ;Εκτός αν με την εξαγγελία αυτή ακολουθήσει νέο κύμα προσλήψεων στο Μαξίμου. Ισως να προσληφθούν τώρα και τα λεγόμενα «τρολ του ΣΥΡΙΖΑ», αυτά τα οποία βρίσκονταν στο υπόγειο της Κουμουνδούρου και τα είχε δείξει με καμάρι προεκλογικά ο κ. Τσίπρας στον Στ. Θεοδωράκη εξηγώντας του το αριστερό τρολάρισμα που έκαναν για να φέρουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία...


Με δυο λόγια, το Μέγαρο Μαξίμου αρχίζει σιγά-σιγά αλλά σταθερά να μετατρέπεται σε έναν άτυπο... ΟΑΕΔ. Δηλαδή, διορίζει συνεχώς. Και τούτο γιατί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή (έπειτα από ερώτηση του γαλάζιου βουλευτή Α. Κατσανιώτη), απασχολούνται στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, περιλαμβανομένου και του Γραφείου του Επικρατείας Ν. Παππά (φωτογραφία), 171 σύμβουλοι. Συγγνώμη, 172, γιατί προσφάτως διορίστηκε και ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος δήλωνε στο παρελθόν ότι «η καριέρα είναι χολέρα».
Ο Αρχιεπίσκοπος και τα (μη) γενέθλιά του
Και μια και ο λόγος για «τρολ» και «τρολαρίσματα», σας πληροφορώ ότι κάποιοι τρόλαραν στα social media πως την Πέμπτη 10 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει τα γενέθλιά του. Μάλιστα, για να κάνουν πιο ελκυστική την είδηση, συμπλήρωναν ότι την ίδια ημέρα είχε γενέθλια και η... Σάρον Στόουν. Στη Σάρον Στόουν βεβαίως δεν τηλεφώνησε κανείς για να της ευχηθεί για τα 58α γενέθλιά της, στον Αρχιεπίσκοπο όμως τηλεφώνησαν εκατοντάδες άτομα, ακόμη και μέλη της κυβέρνησης (οι συνηθισμένοι θρησκευόμενοι υπουργοί, ας μην τους αναφέρω πάλι). Ο Μακαριότατος δεχόταν με ευγένεια τις ευχές τους, σε κανέναν όμως δεν είπε ότι τα γενέθλιά του δεν είναι στις 10 Μαρτίου αλλά στις 30 Μαρτίου και τότε γίνεται 78 ετών.
Casus belli για τον... μπακλαβά
Τα μέλη της κυβέρνησης έφυγαν από τη Σμύρνη με ένα«παράπονο». Δεν βρήκαν χρόνο να δοκιμάσουν (ή να αγοράσουν) τα τουρκικά σιροπιαστά και κυρίως τους μπακλαβάδες. Το μόνο γλυκό πουν έφαγαν ήταν το καζάν ντιπί που τους προσέφερε ο «φίλος Αχμέτ» στο γεύμα που τους παρέθεσε.
Αλλά για τον μπακλαβά παραλίγο να δημιουργηθεί... διπλωματικό επεισόδιο, ένα άλλο... casus belli, όταν δύο υπουργοί, οι κ.κ. Μάρδας και Σταθάκης, μιλώντας με τον τούρκο υπουργό Ανάπτυξης έκαναν λόγο για την ελληνικότητα του μπακλαβά. Οι Τούρκοι επέμειναν ότι είναι δικό τους προϊόν (είπαν μάλιστα ότι κέρδισαν προσφάτως από τους Κυπρίους την αυθεντικότητά του) και τότε ο κ. Μάρδας πρότεινε κάτι επαναστατικό για να αποφευχθεί ο... πόλεμος: «Δεν κάνουμε ένα διεθνές συνέδριο για τον μπακλαβά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους;». Και ω, του θαύματος, ο τούρκος υπουργός (και από τους «κολλητούς» του Ερντογάν) το δέχθηκε. Και αμέσως οι δικοί μας πήραν θάρρος: «Δεν κάνουμε και ένα για τον Καραγκιόζη, που κι αυτόν μας τον πήρατε;». Απάντηση όμως δεν έλαβαν και έτσι περιορίστηκαν στον μπακλαβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου