9.10.12

Οι εξελίξεις στον πλανήτη Άρη.


Ένας από τους βασικούς σκοπούς της πρόσφατης  αποστολής της NASA στον πλανήτη Άρη, είναι και η εύρεση στοιχείων που να αποδεικνύουν ότι ο κόκκινος πλανήτης μπορεί να υποστηρίξει την ζωή, ή έστω να μπορούσε στο παρελθόν.


Υπάρχουν λοιπόν νέα επ αυτού; 



Πριν από μια εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η NASA, το Curiosity έφτασε δίπλα σε ένα σημείο, που όλα δείχνουν ότι ίσως να είναι μια αρχαία κοίτη ποταμού.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, η περιοχή είναι γεμάτη από στρογγυλά βότσαλα, και άλλα πετρώματα, που μάλλον δείχνουν ότι εκεί υπήρχε κάποτε ένας «δραστήριος» υδάτινος ποταμός, βάθους 1.5 μ. που διέσχιζε ολόκληρο τον πλανήτη!
Όπως λένε οι επιστήμονες που παρακολουθούν τις εξερευνήσεις του Curiosity, στο παρελθόν υπήρχαν πάρα πολλές εικασίες, αλλά και επιστημονικές θεωρίες αναφορικά με «κανάλια» στον Άρη, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που έχουν βρεθεί χαλίκια και βότσαλα, τα οποία μετακινούνται μόνο μέσα από το νερό.
Όπως λένε οι πανευτυχείς επιστήμονες, «για πρώτη φορά αφήσαμε πίσω την εικοτολογία, και προχωρήσαμε στην παρατήρηση»!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, χθες το Curiosity, σκάβοντας, βρήκε έναν αγνώστου ταυτότητας λαμπερό  αντικείμενο, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.
Οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται.
Κάποιοι πιστεύουν πως ίσως να είναι ένα κομμάτι από το ίδιο το σκάφος.
Άλλοι έχουν πιο ανοιχτό μυαλό!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου