16.6.13

Η πιο επικίνδυνη χώρα του πλανήτη!



Η Ονδούρα είναι πλέον η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο, από πλευράς εγκληματικής βίας.
Κάθε μέρα σημειώνονται ως και 20 δολοφονίες, σε μια χώρα όχι ιδιαίτερου μεγέθους.



Το πρόβλημα οφείλεται (όπως και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική) στις πάμπολλες συμμορίες εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών, οι οποίες έχουν διαβρώσει τελείως τις αρχές, με αποτέλεσμα ακόμη και ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας να συνδέεται με δολοφονίες!


Οι συμμορίες αυτές είναι τόσο ισχυρές, και έχουν τόσο θράσος, που διοργανώνουν ακόμη και συνεντεύξεις τύπου μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης!
Ο λόγος που η συγκεκριμένη χώρα μαστίζεται σε τέτοιο βαθμό από τις συμμορίες είναι ότι οι αφύλακτες ακτογραμμές της αποτελούν το ιδανικό σημείο εισόδου για τα ναρκωτικά από την Νότιο Αμερική, που στη συνέχεια κατευθύνονται προς Βορράν.
Το 92% των παράνομων πτήσεων με κοκαίνη προς τις ΗΠΑ περνάει πρώτα από την Ονδούρα.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι η μεγάλη  φτώχια του πληθυσμού, και η γενικευμένη διαφθορά των κρατικών αρχών, ακόμη και της ίδιας της κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να παράσχει ούτε τα βασικά στους πολίτες.
Τέλος, η αστυνομία και η δικαιοσύνη χαρακτηρίζονται κι αυτές από διαφθορά και αναποτελεσματικότητα, με αποτέλεσμα μόνο το 2% των συλληφθέντων για εγκλήματα να καταδικάζεται τελεσίδικα.

S.A.
NPR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου