11.6.17

«Είμαι γκέι και σας καίει»…



Με πολύ συγκίνηση, με το ελεύθερο πνεύμα που διακατέχει την πολιτικώς ορθή Ελλάδα, η Αθήνα υποδέχθηκε για 12η χρονιά την εκδήλωση Gay Pride. Η παρέλαση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, γεμάτη με χρώματα κι αρώματα και πρωτότυπα συνθήματα. Και τον Τσακαλώτο, τον Καρανίκα και τον Λάμπρου από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κεφαλή της πορείας. Και με τον Τσίπρα ωσεί παρών αφού πριν από μερικές ημέρες έδωσε την ευλογία του με τη συνέντευξη που παραχώρησε.




Συνέντευξη που ούτε λίγο ούτε πολύ «έπαιξε» από τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης ως η απόλυτα φιλελεύθερη και δημοκρατική κίνηση που έκανε ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύει πόσο ανοικτή καρδιά έχει.
Πολύ συγκινητικές και οι μάνες που ανέβηκαν στη σκηνή και είπαν ότι είναι περήφανες γιατί οι κόρες τους είναι λεσβίες, ωραία και τα συνθήματα.
«Ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι απλώς άνθρωπος», «Δεν είναι μια φάση», «Είμαι γκέι και σας καίει»...



Επίσης, το φετινό σύνθημα του «Pride», «Θέμα Παιδείας», «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος "παιδεία" "εμπεριέχει, με την ευρύτερή του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.
"Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Υπερασπίζεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και καταδικάζει κάθε διάκριση. Ήδη από το 2011 θέσαμε το Athens Pride υπό την αιγίδα του δήμου -είχα αναλάβει αυτή τη δέσμευση προεκλογικώς- και είμαι υπερήφανος που από τότε, κάθε χρονιά, κηρύσσω την έναρξή του" ανέφερε σε δήλωσή του με αφορμή του Athens Pride 2017, o δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
"Φέτος κάνουμε ένα ακόμη, πιο συμβολικό, βήμα: με χαρά ικανοποιούμε το αίτημα και το Athens Pride 2017 πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Αθήνας και της χώρας, στο Σύνταγμα. Στέλνουμε σαφές και αποφασιστικό μήνυμα ότι ο σεβασμός στον διπλανό μας και τα δικαιώματά του είναι ζήτημα παιδείας, όπως πολύ σωστά επισημαίνει το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, αλλά και ζήτημα πολιτισμού και εκπαίδευσης. Το μέτωπο αντίθεσής μας με τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία -που ευνοείται και από την άγνοια- είναι διαρκές και συστηματικό», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων.
«"Ανοιχτά, Δυνατά, Περήφανα". Απέναντι στις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τον συντηρητισμό» ανέφερε σε μήνυμά του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και σημειώνει: «Στην Ελλάδα του 2017, η Πολιτεία κάνει επιτέλους τα απαραίτητα βήματα, τόσο για την #LGBTQ κοινότητα αλλά με επίδραση και πέραν αυτής. Mέτρα όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση μιας πολιτείας που θέλει να μεριμνά για την ισονομία και την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Και αυτό είναι θεμελιώδες σε μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα. Συνεχίζουμε».
Όλα αυτά τα ωραία έγιναν στην περήφανη Ελλάδα που την ίδια μέρα που θάβει ένα 11χρονο παιδί, χαίρεται για τους γκέι που αποφάσισαν να βγουν για άλλη μια χρονιά για να διαδηλώσουν. Για να διατρανώσουν τι; Και τι να ζητήσουν αφού τα έχουν όλα και τα έχουν κατακτήσει όλα; Τι απέμεινε άραγε; Η υιοθεσία παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου, αυτό έμεινε και αυτή είναι πλέον η στόχευση. Την κοινωνική ανοχή και αποδοχή την πέτυχαν… και καλώς. Είπαμε, ο καθένας στο κρεβάτι του μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει και στο κάτω – κάτω καλύτερα ένα γκέι ζευγάρι παρά ένα κανονικό που ο ένας πλακώνει στο ξύλο τον άλλο. 

Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι η «διαφήμιση» της διαφορετικότητας με κάθε τρόπο. Κι αναρωτιέται κανείς τελικά αν διαφορετικοί και μειονότητες (ιδεολογικά εννοείται) είναι οι στρέιτ κι όχι οι γκέι. Άλλωστε γνωρίζουμε καλά ότι σε μια σειρά από κλάδους κυριαρχεί η γκέι κοινότητα. Και γνωρίζουμε επίσης ότι αν τολμήσεις να κάνει κριτική είσαι αμέσως μισάνθρωπος και ρατσιστής. Αν δε χαρακτηρίσεις εκδηλώσεις όπως η χθεσινή… τσίρκο με καραγκιόζηδες τότε είσαι ταυτόχρονα και φασίστας. Δεν κάνει να μιλάς έτσι, δεν είναι πολιτική ορθότητα.
Το χειρότερο. Αν έχεις τα κότσια να πεις: «Όχι ρε παιδιά. Σας δεχθήκαμε, σας παντρέψαμε μεταξύ σας, αλλά όχι και υιοθεσίες», τότε είσαι τελειωμένος. Θα σε φάει λάχανο η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Γιατί εκεί είναι το διακύβευμα και να μας το θυμηθείτε. Το 13ο Gay Pride θα έχει σύνθημα «δώστε παιδιά στους ομοφυλόφιλους, αφήστε τους να υιοθετούν παιδιά».
Όχι, βαρεθήκαμε να κάνουν διαφήμιση της διαφορετικότητάς τους, δεν μπορούμε να ανεχθούμε να κάνουν και προμόσιον της θέλησής τους να έχουν παιδιά ο Μπάμπης και ο Μήτσος και να μην ξέρει το παιδί ποιος είναι μάνα και ποιος πατέρας. Η υπομονή έχει και τα όριά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου