24.12.13

Αφελείς, καλοί άνθρωποι…



Ο Αντώνης Κάντας ήταν αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ούτε και ο ίδιος δεν θυμάται πόσες μίζες έστειλε στην Ελβετία.



Έφτιαξε περί τις δέκα offshore και, ειλικρινά, απορώ πώς και δεν έφτιαξε και μία βίλα στο Μοντεβίδεο - μαζί με τον Καραβέλα της Siemens θα μπορούσαν να χτίσουν και μία ορθόδοξη εκκλησία για την ελληνική κοινότητα της Ουρουγουάης.



Τέλος πάντων, για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω έμεινε στην όμορφη πατρίδα μας και τώρα εξηγεί σε ανακριτές των 1.500 ευρώ πώς ένας τύπος του άφησε στο γραφείο μία τσάντα με 600.000 ευρώ.
Οι διαρροές από την Ευελπίδων, σχετικά με την κατάθεσή του, περιγράφουν τέρατα. Κοινώς, αύριο μπορεί να διαβάσουμε για όργια με μοντέλα και σαμπάνια πάνω σε στρώματα από ευρώ, στη γέφυρα υποβρυχίων - νομίζω ότι οι μόνοι που θα εκπλαγούν θα είναι οι σύζυγοι των συμμετεχόντων.
Ο Κάντας, λοιπόν, προσφέρει λαμπρή υπηρεσία προς το έθνος.
Όχι μόνο επειδή διευκολύνει τη δικαιοσύνη, αλλά, κυρίως, επειδή διαλύει και τα τελευταία σύννεφα αμφιβολιών: όλοι ξέρουμε πλέον πώς γίνονται αυτές οι δουλειές. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι πάντα ξέραμε ότι αυτές οι δουλειές δεν γίνονται αλλιώς.
Όμως ο Κάντας μπορεί να λύσει πολλούς κόμπους από το κουβάρι.
Πρώτον, δίνοντας ονόματα, αν δεν έχει ήδη δώσει.
Δεν θα εκπλαγώ αν το αμέσως προσεχές διάστημα εκδηλωθεί κύμα αποδημίας προς τη Λατινική Αμερική.
Δεύτερον, περιγράφοντας τις διαδρομές του χρήματος.
Έπαιρνε, ας πούμε, το κόμμα τη «νόμιμη» προμήθειά του;
Τρίτον εκθέτοντας πρώην πρωθυπουργούς.
Διότι, του κερατά, είναι δυνατόν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παίζουν τον pacman με τις μίζες και στο Μαξίμου να μην έχουν καταλάβει τίποτα;
Αφελείς, καλοί άνθρωποι κυβέρνησαν αυτή τη χώρα.

Κώστας Γιαννακίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου