18.4.15

Παιδική χαρά και ξενοδουλεία…


Σαμαράς, Βενιζέλος και Θεοδωράκης προκάλεσαν τον Τσίπρα να πει αν συμφωνεί με τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ περί συνεκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογονανθράκων με τις ΗΠΑ, αλλά αυτός προτίμησε να αφήσει έκθετο τον υπουργό και κυβερνητικό εταίρο του. Δεν είπε λέξη.



Ετσι, ανέλαβε να υπερασπίσει τον αρχηγό του ο «αντ’ αυτού» Ν. Νικολόπουλος στη δευτερομιλία του.
Ομως, ακόμη και ο Νικολόπουλος δεν κατάφερε να βρει λέξεις για να υπερασπιστεί τον Καμμένο κι αναγκάστηκε να καταφύγει σε μια «ελεύθερη μετάφραση» των όσων αυτός είπε επί αμερικανικού εδάφους: «Τι είπε ο κ. Καμμένος στην Αμερική; Είπε ότι θα είχε ενδιαφέρον να βρούμε κι άλλη μια γραμμή χρηματοδότησης, πιθανής διευκόλυνσης της ρευστότητας της χώρας»!



Αλλα πράγματα είπε, βέβαια, ο Καμμένος στους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ: «Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government agreement) με τις ΗΠΑ, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. (…) Η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας, σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία». Μίλησε, δηλαδή, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και όχι ως… Καμμένος. Εδωσε, μάλιστα, και νούμερα για τη μοιρασιά: «Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα».
Οι συριζαίοι τον αντιμετώπισαν στα παρασκήνια ως γραφικό που αυτά που λέει δεν έχουν σημασία.
Ξεχνούν, όμως, πως είναι υπουργός Αμυνας και αρχηγός του κόμματος με το οποίο συγκυβερνούν.
Παράλληλα, προσπαθούν να κρύψουν την ουσία των όσων είπε, που δεν είναι παρά μια παραλλαγή μιας παλιάς αμερικάνικης πρότασης για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία, υπό αμερικάνικη κηδεμονία.
Κάτι τέτοια τ’ ακούνε, βέβαια, οι ευρωπαίοι «εταίροι» και τους σηκώνεται η τρίχα κάγκελο, γι’ αυτό και προς το παρόν η κυβέρνηση δεν αναμένεται να δώσει συνέχεια στο θέμα.
Αλλωστε, είναι γνωστή η λατρεία του Καμμένου για τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές, αλλά και ο έρωτας του Τσίπρα και της παρέας του για τον Ομπάμα και την πολιτική του. Μια προσκλησούλα για την Ουάσινγκτον την περιμένει πώς και πώς ο Τσίπρας.
Ο Καμμένος, όμως, δεν έμεινε μόνο στις παπαριές για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε μια περιοχή που δεν έχει καν οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα. Ανακοίνωσε και παραγγελίες οπλικών συστημάτων, όπως πρέπει να κάνει κάθε υπουργός Αμυνας που επισκέπτεται τις ΗΠΑ.
Κι αυτή η ανακοίνωση δεν ήταν παπαριά ή γραφικότητα, γιατί οι Αμερικανοί δεν παίζουν μ’ αυτά. Αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας, αναβάθμιση των F-16 από τη Lockheed Martin και «δωρεάν» αμερικάνικο αμυντικό υλικό.
Το «δωρεάν» δε χρειάζεται να το σχολιάσουμε (όλοι γνωρίζουμε πόσο γενναιόδωροι είναι οι Αμερικανοί), τα υπόλοιπα όμως πόσο θα κοστίσουν στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό;

Κόντρα-Εξέγερση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου