14.12.20

Έλα μωρέ, και οι προηγούμενοι τα ίδια δεν έκαναν;

Μετά από πολύμηνες και οργανωμένες ενέργειες της πάντα σε εγρήγορση ΕΥΠ, συνελήφθησαν δυο «ημεδαποί» στη Ρόδο για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας.

Και όχι μόνο κατασκοπεία, αλλά ίσως και «εσχάτη προδοσία», καθότι Έλληνες υπήκοοι.

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού πατριώτες, αφού βρέθηκε μια μοναδική ευκαιρία να την πούμε στον Σουλτάνο, που μας θεωρεί παιδική χαρά, και να ξεπλύνουμε την ντροπή της πολύμηνης κράτησης δυο στρατιωτικών μας που πριν από κάποιο διάστημα είχαν συλληφθεί και διαπομπευθεί από τους Τούρκους ως κατάσκοποι, αν και το μόνο «έγκλημά» τους ήταν ότι βρέθηκαν κατά λάθος μερικά μέτρα εντός των τουρκικών συνόρων στον Έβρο.




«Να κλειστούν σε μπουντρούμια, να φάνε τριπλά ισόβια, να καταδικαστούν σε θάνατο, να κουρευτούν εν χρω και να πασαλειφτούν με πίσσα και πούπουλα»… και άλλες πολλές τέτοιες προτροπές από τους διάφορους σχολιαστές των σόσιαλ μύδια, αλλά και μερικούς «έγκριτους» δημοσιογράφους των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Εσύ είσαι που το λες;

Πριν αλέκτορα φωνήσαι…  με εντολή εισαγγελέα ο εις εκ των δυο (μπορεί και οι δυο, δεν θυμάμαι, διότι έσπασα τη τηλεόραση) αφέθησαν ελεύθεροι.

Επιβεβαιώνοντας το «οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι», που ισχύει στο Γιουνανιστάν εδώ και πολλά χρόνια.

Πως όμως και γιατί; Μιλάμε για κατάσκοπους, όπως στις ταινίες.

Ποιος ξέρει;

Κάποιοι πάντως κακότροποι, που όλο γκρινιάζουν, έχουν να λένε πως η κυβέρνησή μας απλά δεν ήθελε να στενοχωρήσει τους γείτονες, που τους έχει ήδη «στριμώξει» μέσω της ΕΕ, και έτσι έδωσε «κρυφή» εντολή για την απελευθέρωση των «προδοτών».

Αν είναι έτσι, είναι λογικό.

Η Τουρκία βρίσκεται στο καναβάτσο μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου αποφασίστηκαν σκληρές κυρώσεις εναντίον της, αν τυχόν και συνεχίσει την αμετροέπειά της και πει να δέσει το ΟΡΟΥΤ ΡΕΙΣ στον ναύσταθμό της Σαλαμίνας.

Οπότε δεν χρειάζεται να ρίξουμε περισσότερο αλάτι στις πληγές της. Είναι ήδη γονατισμένη…

Γι αυτό και δεν έγινε κάποιο αυστηρό διάγγελμα του Δένδια ή της ΠτΔ που να βάζει τον Τούρκο στη θέση του.

Ούτε καν ένα μαγνητοσκοπημένο αυστηρό διάγγελμα του πρώην ΠτΔ, από εκείνα που συνήθιζε να κάνει κάθε εβδομάδα,  δεν έπαιξε στα κανάλια…

Κατευνασμός; Σιγουριά; Αυτοπεποίθηση; Κρυφή γνώση πραγμάτων; Ποιος ξέρει;

Πάντως ή οι εν λόγω κατάσκοποι δεν ήταν Τζέιμς Μποντ αλλά μίστερ Μπιν, ή κάτι άλλο παίζει, που θα το βρει εν ευθέτων καιρώ η… υπΕρεσία.

Προς το παρόν τα κεφάλια μέσα. Ή όπως λέει ο φίλος μου ο Μήτσος, κάτσε να φύγει ο Σύριζας και θα δεις πράματα και θάματα που δεν θα τα πιστεύεις.

Αναμένω…


Η ατιμωρησία όμως δεν είναι γενικευμένη. Ίσα ίσα…

Προχθές, για παράδειγμα, συνελήφθη νεαρός ντεσπεράντο, που κούρευε φίλο του σε πυλωτή πολυκατοικίας, και μάλιστα χωρίς μάσκα!

Η αστυνομία έσπευσε, έκανε τα δέοντα, επέβαλλε τα απαραίτητα σκληρά πρόστιμα, και οι ρεπόρτερς με τα ματσούκια χόρευαν από τη χαρά τους!

Υπάρχει κράτος, λένε…ιδού!

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, ο συγκεκριμένος (ημεδαπός) ένιωσε στο πετσί του το κράτος διότι έχει διεύθυνση κατοικίας και ΑΦΜ. Οι διάφοροι όμως  «ικέτες» που σουλατσάρουν, όχι μόνο χωρίς μάσκες, αλλά και χωρίς να έχουν στείλει sms για άσκοπη μετακίνηση, ακόμη και οπλισμένοι με χατζάρια… δεν καταλαβαίνουν από κράτος διότι άντε και τους έπιασαν τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ, τι να τους κάνουν;

Σε ποιο απ’ όλα τα ονόματα που δηλώνει ο καθένας τους να βεβαιωθεί το πρόστιμο; Χώρια που η συντριπτική πλειοψηφία είναι «ανήλικοι».

Κι αν τυχόν οι αστυνομικοί  δεν βεβαιώσουν πρόστιμο, αλλά απλά προσπαθήσουν να τους κάνουν προσαγωγή, με τους ικέτες να αντιστέκονται βιαίως, τότε όλο και θα βρεθεί κάποιος επαγγελματίας αλληλέγγυος από κάποια ΜΚΟ (αλήθεια, ολοκληρώθηκε η καταγραφή τους;) και θα βιντεοσκοπήσει το συμβάν, θα το στείλει στα κανάλια, και θα ακολουθήσει ο διασυρμός και η αυστηρή τιμωρία των «ρατσιστών» αστυνομικών. Έτσι δεν είναι;

Θα μου πείτε τι γκρινιάζεις πάλι ρε; Δεν βλέπεις την πετυχημένη αποσυμφόρηση των νησιών μας;

Την βλέπω… όπως βλέπω και την συμφόρηση της ενδοχώρας, αφού τους παίρνουν από τα νησιά και τους στέλνουν καθ άπασαν την επικράτειαν, άσχετα αν οι συνήθεις λιβανιστές νομίζουν ότι γίνονται απελάσεις…

Σε άλλες ειδήσεις είχαμε χθες και την πρεμιέρα του πολυδιαφημισμένου click away, που σύμφωνα με τους άριστους θα επαναφέρει την οικονομία της αγοράς σε τροχιά ανάπτυξης.

Παρεμπιπτόντως, τώρα που το θυμήθηκα, με τα φτωχά μου αγγλικούλια η φράση click away σημαίνει «πληκτρολογείτε σαν να μην υπάρχει αύριο», ή κάνω λάθος; Θα ρωτήσω τον Τσίπρα.

Εν πάση περιπτώσει είναι ένα σωστό αναπτυξιακό βήμα, μαζί με εκείνο των ανοιχτών ΚΤΕΟ, ενώ τώρα σύσσωμη η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα νυχάδικα μπας και δει προκοπή ο τόπος, κι ας φωνάζουν οι ειδικοί (βλ. Δρ. Σήψας) πως αν ανοίξουν τα νυχάδικα, τα πατσατζίδικα,  και τα μασαζάδικα,  θα πεθάνουμε όλοι!

Τέλος, σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από την εποχή που ο Σύριζα διόριζε ως μετακλητό όποιον πικραμένο δήλωνε «τσιπρικός», έχουμε μια από τα ίδια και από την κυβέρνηση του Κυριάκου, που έχει σπάσει ακόμη και το ρεκόρ του Αλέξη σε διορισμούς φίλων και μη.

Λέω και μη, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των νεοδιορισμένων όψιμων κλακαδόρων, δεν είναι ούτε ήταν νεοδημοκράτες.

Το αντίθετο θα έλεγα… διότι οι περισσότεροι ήταν από εκείνους που πολέμησαν σκληρά τη ΝΔ του ανάλγητου Σαμαρά, όχι μόνο στα λόγια αλλά και εμπράκτως ως βουλευτές ή πολιτευτές του Ποταμιού, του Σύριζα, των ΑνΕλ, και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.

Μάλιστα πολλοί εξ αυτών ήταν και φανατικοί πολέμιοι των διορισμών συμβούλων και παρατρεχαμένων, που «στραγγαλίζουν» τα δημόσια ταμεία.

Αντικρατιστές με βούλα, που στηλίτευαν όσους «ψωμίζονταν» από τον δημόσιο κορβανά, και καταγγέλλοντας με στόμφο τους «καρανίκες», που έσπευδαν να βολευτούν στο δημόσιο ξεπουλώντας την κομματική τους αφοσίωση για μια καρέκλα.

Και όμως… έχει πλέον αποδειχθεί πασιφανώς πως όσο πιο φανατικός αντικρατιστής δηλώνεις, τόσο πιο γρήγορα σπεύδεις να διοριστείς σύμβουλος σε υπουργείο μόλις δεχτείς το τηλεφώνημα.

Προφανώς, όλοι αυτοί οι ιδεολόγοι του φιλελευθερισμού, που στάζανε χολή δεκαετίες τώρα κατά των τεμπέληδων ΔΥ, μάλλον το έκαναν διότι ΔΥ σήμαινε τρεις και εξήντα.

Προτιμούσαν να γίνουν γιάπηδες, παρά να βαράνε κάρτα σε κάποια δημόσια υπΕρεσία.

Χώρια, που οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαν καν να μπουν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, διότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει σπουδές, γλώσσες, χαρτιά, μπόλικο διάβασμα, εξετάσεις και … ξανά μανά μπόλικο διάβασμα.

Ναι αλλά… μόλις σφίξανε οι κ@λοι, μόλις το όνειρο του γιαπισμού εξαερώθηκε, και μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία να διοριστούν κι αυτοί έστω προσωρινά, έβγαλαν την μάσκα του Ανταμ Σμιθ και βάλανε εκείνη του … Τσοβόλα.

Ανθρωπάρια… όπως και κάποιοι ουκ ολίγοι μεγαλόσχημοι υπουργοί, υφυπουργοί κλπ, που νομοθετούν, που βγάζουν πομπώδεις δεκάρικους, που δηλώνουν ηγέτες, μεταρρυθμιστές, πατριώτες, τεχνοκράτες, κλπ, αλλά στην ουσία όχι μόνο δεν ξέρουν να γράψουν το όνομά τους, αλλά αν δεν είχαν κολλήσει αφίσες στα νιάτα τους, ή αν δεν τους έλεγαν όπως τους λένε, όχι υπουργοί, ούτε καν κλητήρες σε υπΕρεσία πρωτοκόλλου στην ορεινή Γορτυνία δεν θα κατάφερναν να μπουν.

Έτσι έχει η όλη κατάσταση, με τους «επαγγελματίες» χειροκροτητές να μειώνουν σιγά σιγά τον ενθουσιασμό τους, να μετριάζουν τα εγκώμια προς τους «Αρίστους», και με μόνο πλέον επιχείρημα που κυριαρχεί στην πιάτσα των σόσιαλ μύδια να είναι το νέο αφήγημα πως «έλα μωρέ, και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν».

Αυτό κι αν δεν είναι ομολογία πλήρους αποτυχίας…

 Strange Attractor

 ΥΓ- Έχουμε, λέει ψηφιακό κράτος. Άσχετα αν μόλις βρέξει πέφτει το ίντερνετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου