21.5.16

Συριζαίοι σε ντελίριο!



Πρέπει να έχουν πάθει χοντρό πανικό στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα αλλεπάλληλα ψέματά τους έχουν πια καταντήσει αληθινό παραλήρημα! Κανονικό ντελίριο! Που δεν αντέχει σε καμιά κριτική… Μοιάζει περισσότερο με ψυχολογική «διαταραχή». Γιατί δύναμη της προπαγάνδας είναι η «αληθοφάνεια»!
Δηλαδή λέει ψέματα ή «μισές αλήθειες», που όμως μπορεί να γίνονται πιστευτά, γιατί μοιάζουν «αληθινά».

 
Συριζαία (πρώην πασόκα) σε ντελίριο....

Όταν η προπαγάνδα καταντά παραληρηματική, κι όταν αυτά που λέγονται θυμίζουν περισσότερο άναρθρες κραυγές και χονδροειδείς τερατολογίες, τότε η προπαγάνδα γίνεται «μπούμεραγκ». Και στρέφεται εναντίον εκείνου που την ασκεί. Γι’ αυτό και το προπαγανδιστικό παραλήρημα είναι «πρόδρομος δείκτης» κατάρρευσης που πλησιάζει γοργά!



«Η Νέμεσις δεν θα αργήσει», όπως ανέφερε χθες στην δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.
Πάρτε δύο παραδείγματα: Πρώτον, λένε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εφάρμοσε, λέει πολιτικές λιτότητας που μείωσαν το ΑΕΠ της χώρας κατά 25%...
Τεράστιο ψέμα!
Φορτώνουν στα δυόμιση χρόνια Σαμαρά (Ιούλιος του 2012 με Δεκέμβριο του 2014), όλες τις συνέπειες της κρίσης που άρχισε το 2008!
Από την αρχή της κρίσης μέχρι τη μέρα που ανέλαβε ο Σαμαράς (τέλη Ιουνίου του 2012), η Ελλάδα είχε ήδη χάσει 22,3% του ΑΕΠ!
Δηλαδή, από τα τελευταία δύο χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή (όταν, όμως, υπήρχε παγκόσμια κρίση που έθιξε όλες τις χώρες), καθώς και τα δυόμιση χρόνια Παπανδρέου.
Να το πούμε και πιο αναλυτικά: Στα δύο χρόνια Καραμανλή (2008 και το μεγαλύτερο μέρος του 2009), η μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα ήταν συνολικά περί το 3,6% (σε συνθήκες έντονης ύφεσης διεθνώς).
Στα δυόμιση χρόνια της κυβέρνησης ΓΑΠ (μαζί με το εξάμηνο Παπαδήμου),η μείωση του ΑΕΠ έφτασε το 19% από το αρχικό επίπεδο (αλλά σε συνθήκες που ανέκαμπταν οι υπόλοιπες χώρες).
Και στα δυόμιση χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, η μείωση του ΑΕΠ έφτασε το 2,1% (πάντα από το αρχικό επίπεδο)!
Αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι επί των ημερών Σαμαρά αντιστράφηκε η τάση και η χώρα μπήκε στην ανάκαμψη! Και μάλιστα για τις επόμενες δύο χρόνιες, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν τότε (τον Δεκέμβριο του 2014), συνολική ανάπτυξη για την Ελλάδα 6,6% για τα δύο επόμενα χρόνια…
Όμως, τα «επόμενα δύο χρόνια» ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ…
Και επί Τσίπρα, αντίθετα, η Ελλάδα ξαναγύρισε στην ύφεση!
Ο Σαμαράς παρέλαβε την οικονομία με ρυθμό ύφεσης 7,2%.
Φρέναρε την ύφεση από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του, σταθεροποίησε την οικονομία την επόμενη χρονιά και τη γύρισε στην ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο.
Το δύσκολο είναι να «γυρίσεις το καράβι»… Και ο Σαμαράς το «γύρισε»!
Ο Τσίπρας, αντίθετα, παρέλαβε την οικονομία με ρυθμό ανάπτυξης και με πρόβλεψη ακόμα πιο έντονης ανάπτυξης… Αλλά τη γύρισε σε… νέα παρατεταμένη ύφεση. Που μετά τα μέτρα που τώρα ψηφίζει θα είναι πιο βαθιά και πιο παρατεταμένη…
Ο Σαμαράς γύρισε το «καράβι» της Ελληνικής οικονομίας σε συνθήκες σφοδρής θύελλας! Το κράτησε όρθιο και το γύρισε… Ο Τσίπρας πήρε το καράβι σε «μπουνάτσα» και το… «στούκαρε»! Τι άλλο να πούμε;
Χώρια που το πρώτο διάστημα της κρίσης, όταν ο Σαμαράς ήταν στην αντιπολίτευση, άσκησε κριτική στο πρώτο Μνημόνιο, κι επαληθεύθηκε πλήρως για εκείνη την κριτική του (πολλαπλασιαστές, μείγμα πολιτικής, τιμωρητικά επιτόκια).
Ύστερα άλλαξε το μνημόνιο εκείνο πριν αναλάβει ο ίδιος, επί Παπαδήμου (με τη σημαντική βοήθεια και του Βενιζέλου τότε) το εφάρμοσε (ενώ οι προηγούμενοι δεν το εφάρμοζαν) και πέτυχε αποτελέσματα που οι τωρινοί κυβερνώντες δεν τα βλέπουν ούτε με το… «κιάλι»! 
Σύριζα λαίμαι!
Να γιατί βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο επώνυμοι παλαιοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ (καλλιτέχνες κλπ.) και παραδέχονται ότι «αδίκησαν το Σαμαρά»… Ενώ μάλιστα κάποιοι του ζητούν και δημόσια συγγνώμη!
Απλοί άνθρωποι στο δρόμο ζητούν από το Σαμαρά συγγνώμη εδώ και πολύ καιρό, όπως πληροφορούμαι. Πρέπει να είναι ο μόνος πρώην Πρωθυπουργός που σπεύδουν κοντά του, όπου τον βλέπουν, και του ζητούν συγγνώμη απλοί άνθρωποι (Ο ΓΑΠ δεν νομίζω να μπορεί να το πει αυτό…).
Ο Σαμαράς, πέραν αυτών προέβλεψε πριν φύγει τι θα φέρει η διακυβέρνηση Τσίπρα. Μετά ήλθε ο Τσίπρας και…δικαίωσε πλήρως τις «προειδοποιήσεις» εκείνες! Γι’ αυτό και οι ΣΥΡΙΖΑιοι έχουν τόση «μανία» με το Σαμαρά: Γιατί τα κατάφερε πολύ καλύτερα από εκείνους και γιατί δικαιώθηκε σε όλα όσα είχε πει για εκείνους…
Πριν από δέκα μήνες έβριζαν το Σαμαρά γιατί «έχει απομονωθεί», λέει, στο ίδιο το κόμμα του, τη ΝΔ. Σήμερα τον βρίζουν για το αντίθετο: Γιατί «ελέγχει», λέει, το κόμμα της ΝΔ κι είναι ο …«κόφτης» στον Κυριάκο! Ο οποίος θέλει λέει, να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Σαμαράς «δεν τον αφήνει»…
Παραλήρημα! Κανονικότατο…
Πρώτον, ο Κυριάκος ΔΕΝ θέλει να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ!
Δεύτερον, ο Σαμαράς στήριξε τον Κυριάκο στις εσωκομματικές εκλογές, όπως τον στηρίζει με συνέπεια από την πρώτη στιγμή της εκλογής του.
Ποτέ παλαιότερος αρχηγός της παράταξης δεν είχε δώσει τέτοια και τόση στήριξη στον επόμενο. Ποτέ!
Τρίτον, εκείνοι που πραγματικά προσπαθούν να δημιουργήσουν «προβλήματα» στον Κυριάκο και στην παράταξη, είναι όσοι ήθελαν να γίνει η ΝΔ… «κυβερνητικό εξαπτέρυγο» του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτή η τάση έχασε στις εσωκομματικές εκλογές, καθημερινά γίνονται όλο και λιγότεροι, ενώ στην κοινωνία έχουν ήδη απομονωθεί.
Για να μην πω τι γίνεται στα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, όπου η γραμμή «να βοηθήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ στα δύσκολα» είχε ως σχετικά πρόσφατα πολλούς οπαδούς και σήμερα δεν έχει κανένα! (Ακόμα κι αν κάποιοι το ψιλο-σκέφτονται ακόμα, δεν τολμούν πια ούτε να το… ψιθυρίσουν!).
Η κοινωνία έχει γυρίσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά! Κι όσοι δεν το βλέπουν αυτό, δεν βλέπουν τίποτε… Το πώς και πότε θα εκφραστεί αυτό, δεν είναι της παρούσης. Το πιθανότερο είναι ότι οι εξελίξεις θα μας ξαφνιάσουν (ως προς το «πώς»). Ίσως μας αιφνιδιάσουν κιόλας (ως προς το «πότε»)…
Το βέβαιο είναι ότι η «τάση», το momentum που λένε, έχει γυρίσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται πλέον «τσουνάμι». Δείτε του βουλευτές του που δεν τολμούν να πάνε ούτε στις επαρχίες τους, ούτε στις γειτονιές τους… Με τα μέτρα που ψηφίζουν τώρα, αυτό θα επιδεινωθεί πολύ περισσότερο…
Δεύτερο παράδειγμα:
Λένε μέσα στο ακατάσχετο πλέον παραλήρημά τους:
- Τι μας κατηγορείτε εμάς για τα μέτρα λιτότητας που ψηφίζουμε ύψους 9 δισεκατομμυρίων (σε λιγότερο από 1,5 χρόνο)…
Οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου πήραν μέτρα… 70 δισεκατομμύρια… Άρα εμείς, είμαστε «πολύ καλύτεροι»…
Ψέμα κι αυτό… Πρώτον η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου (από τον Ιούλιο του 2012 ως τον Δεκέμβριο του 2014) πήρε μέτρα 12,5 δισεκατομμυρίων, όχι …70!
Δεύτερον, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βρήκε δημοσιονομικό έλλειμμα 9,5% του ΑΕΠ και ύφεση 7,2%.
Και με τα μέτρα που πήρε κατέβασε το έλλειμμα στο 2,5% (έβγαλε πρωτογενές πλεόνασμα), ενώ γύρισε τη χώρα στην ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβε έλλειμμα 2,5%, και ανάπτυξη 0,7% και σε ενάμιση χρόνο πήρε 9 δισεκατομμύρια πρόσθετα μέτρα λιτότητας για να επιτύχει… τι; Κράτησε το έλλειμμα ίδιο! Στην πραγματικότητα, παρά τα μέτρα, το αύξησε! Γιατί δεν πληρώνει τίποτε κι έχει «σκουπίσει» τα διαθέσιμα Ταμείων, Δήμων, ΔΕΚΟ και Νοσοκομείων… Ενώ ξανάφερε τη χώρα σε ύφεση.
Βρήκαν την οικονομία σε ασύγκριτα καλύτερη κατάσταση, πήραν μέτρα πρωτοφανή και έφεραν χειρότερα αποτελέσματα!
Να ένας λόγος ακόμα που μισούν το Σαμαρά οι ΣΥΡΙΖΑΙοι: Είναι ο μόνος Έλληνας Πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων που άφησε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τη βρήκε. Η σύγκριση μαζί του είναι συντριπτική για τον Τσίπρα… Και αυτό τους είναι ανυπόφορο!
Γιατί παρά το προπαγανδιστικό τους ντελίριο, τώρα το βλέπει και - κυρίως - το νιώθει πλέον ο κόσμος. Χώρια που το ομολογούν δημόσια και πρώην δικοί τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου