29.8.18

Μια πολιτική «φούσκα» που σκάει με πάταγο…


Και τώρα τι θα κάνει η Δεξιά χωρίς την Παπακώστα; Τι θα κάνει το κέντρο χωρίς την Μαριλίζα; Και τι θα κάνει η… Αριστερά χωρίς τον Κουρουμπλή;





Συγκλονισμένο είναι από χθες το πολιτικό σύστημα από τον ανασχηματισμό με σφραγίδα Τσίπρα. Τέτοια διεύρυνση δεν την περίμενε κανείς. Μιλάμε για κανονικό διεμβολισμό, καλύτερο κι από αυτόν του τουρκικού πλοίου στο ελληνικό που «κατάπιε» η αριστεροδέξια κυβέρνηση…



Αλλά για να μιλήσουμε σοβαρά. Μέχρι τώρα όλοι έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός είναι μετρ των πολιτικών κινήσεων. Ότι είναι τουλάχιστον… Ανδρέας Παπανδρέου για να μην πούμε ότι τον ξεπερνά κιόλας. Έτσι δομήθηκε τα τελευταία 4 χρόνια το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα.
Ως ο νέος πολιτικός, ο άφθαρτος, που τον εμπιστεύονται όλοι και που μπορεί να «κλέβει» ψήφους και πρόσωπα από όλους τους χώρους. Τελικά αποδεικνύεται ότι πρόκειται για μια πολιτική «φούσκα» που σκάει με πάταγο , ανάλογο του ύψους στο οποίο ανέβηκε χωρίς κανένα λόγο.
Οι κινήσεις του δείχνουν απελπισία, πανικό γιατί χάνει την εξουσία, αγωνία για την επόμενη ημέρα, τη δική του και του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά για το μέλλον της Αριστεράς τι να πούμε. Το έχει σαμποτάρει εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει Αριστερά μετά τον Τσίπρα, παρά μόνο καμένη γη. Και… Καμμένος βεβαίως, διότι ο Τσίπρας αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε πολιτική ομηρεία από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Δεν μπορεί να μιλάμε για διαζύγιο στην κυβέρνηση εδώ και τόσους μήνες και στο τέλος να αυξάνονται τα στελέχη των ΑΝΕΛ που αναλαμβάνουν υπουργεία. Δεν μπορεί μια ολόκληρη χώρα να στηρίζεται στους τελειωμένους ψεκασμένους της λαϊκής δεξιάς.
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα, από κάπου τον κρατά τον Αλέξη ο Πάνος. Και δεν είναι οι ψήφοι στη Βουλή. Κάτι άλλο πιο βαθύ υπάρχει και το ξέρουν μόνον οι ίδιοι.
Το πολιτικό συμπέρασμα από το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι ένα: Οι μέρες του Τσίπρα στην πολιτική γενικώς κι όχι μόνο στην κυβέρνηση, είναι μετρημένες. Τον εγκαταλείπουν όλοι όσοι θα μπορούσαν να τον στηρίξουν στο μέλλον.
Για ποια διεύρυνση προς το κέντρο να μιλήσει κανείς όταν το μόνο που έχει καταφέρει είναι να πάρει τα πασοκικά ρετάλια και να τα κάνει υπουργούς;
Και για ποιο κεντροδεξιό άνοιγμα να κάνει όταν αυτό περιορίζεται μόνο στην Κατερίνα Παπακώστα και σε κάτι άλλους τελειωμένους Καραμανλικούς; Αλήθεια. Γιατί δεν πήρε τηλέφωνο τον Αντώναρο; Τζάμπα τόσο γλείψιμο;
Ειδικά για την Παπακώστα πάντως, την ακραιφνή καραμανλική, που πίνει νερό στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού και που τσακώθηκε για χάρη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάποιος θα πρέπει να πάρει θέση από το χώρο αυτό. Δεν μπορεί ένας Μίμης, μια Κατερίνα ή ένας Αντώναρος να χαρακτηρίζουν ως «δεξιό δεκανίκι» ολόκληρο το καραμανλικό στρατόπεδο. Κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους. Ακούει κανείς;
Εν πάση περιπτώσει και με τα ρετάλια και χωρίς αυτά, και με την ανύπαρκτη Νοτοπούλου που έγινε υφυπουργός ενώ υπήρχαν αξιόλογοι Συριζαίοι βουλευτές, και με την Χρυσοβελώνη ή την Παπακώστα, και με τη Μαριλίζα και τον Μπόλαρη, αυτή είναι η κυβέρνηση που θα διαχειριστεί κρίσιμα θέματα το επόμενο διάστημα. Και κυρίως όλοι αυτοί θα πάρουν αποφάσεις για το Μακεδονικό ή θα μας σώσουν από τον Ρουβίκωνα που πλέον κάνει πλάκα στο κράτος. Δόλια Ελλάδα που κατάντησες.
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. «Άντε να τελειώνουμε, να πάμε σπίτια μας, πολύ κάτσαμε στην εξουσία και τα διαλύσαμε όλα. Να φάμε και να πιούμε τους μήνες που μας απέμειναν και άντε γεια», που θα έλεγε και ο Τσουκαλάς.
Για να μην πούμε ότι αν έβαζε στην κυβέρνηση τον Τσουκαλά, τον Λεβέντη, τον Βελόπουλο και κάνα δύο τηλεαστέρες θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.

Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου