21.10.15

Πολιτικοί τσαρλατάνοι…



Επί επτά συνεχείς μήνες η Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνηση βυσσοδομούσε καθημερινά επί της χώρας, πηγαίνοντάς την πίσω κατά δεκαετίες σε όλα τα επίπεδα.
Ότι μα ότι είχε υποσχεθεί το τσίρκο του Σύριζα προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του λαού, διαψεύστηκε παταγωδώς. Και όχι μόνο διαψεύστηκε, αλλά στο τέλος, μετά τις αρχικές μαγκιές (βλ. Μπαρουφάκη) κοντέψαμε να βρεθούμε εκτός ευρώ αλλά και εκτός ΕΕ, να γίνουμε δηλαδή Βενεζουέλα και να τρώμε σκυλοτροφές…

 
Ο ελληνικός λαός επί τω έργω...

Και αντί οι συμπατριώτες μας να συνειδητοποιήσουν την εξαπάτηση που υπέστησαν, αντί να διώξουν τους απατεώνες από το Μαξίμου, τι έκαναν; Τους ξαναέδωσαν φτερά ψηφίζοντάς τους εκ νέου! Επιβραβεύοντας την πολιτική αλητεία. Επιβραβεύοντας τους αγύρτες!
Αυτούς  που μέχρι και ο έως τότε σκληρός πυρήνας τους (3%), οι γνήσιοι δηλαδή συριζαίοι του Λαφαζάνη, τους κατάλαβαν για αυτό που είναι, και έφυγαν με ελαφρά πηδηματάκια καταγγέλλοντάς τους ως τσαρλατάνους. Όπως εξάλλου είχε προ πολλού καταγγείλει τον ίδιο τον Αλέξη και ο μέντοράς του Αλαβάνος…



Εν μέρει καταλαβαίνω αυτό που έπαθε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που γονατισμένη από την κρίση έψαχνε οπουδήποτε να βρει αποκούμπι… ακόμη και στους ψεκασμένους του συγκαμένου με τις κόκκινες γραμμές του, που όμως έγιναν ροζ. Μια μάζα λαού που δεν πολυασχολείται με τα πολιτικά, και που μέχρι να μας έρθει η κρίση αμφιβάλλω αν γνώριζε ποιος ήταν στην κυβέρνηση.
Γι αυτό και είδαμε ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους να ψηφίζουν Σύριζα για να μειωθούν οι φόροι, ιδιοκτήτες ακινήτων για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικούς υπαλλήλους για να πάρουν αυξήσεις, και άνεργους νέους για να διοριστούν στο δημόσιο.
Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι η παντελής απουσία αυτοκριτικής μετά και την δεύτερη κωλοτούμπα των τσιπροκαμένων. Ούτε μια συγγνώμη… λες και μόνοι τους οι συριζαίοι (κυρίως πρώην πασόκοι) μας κατσικώθηκαν στο σβέρκο, χωρίς να τους ψηφίσουμε.
Όλοι τώρα, οι μέχρι πρότινος αγαναΧτιστές, κάνουν την πάπια. Δεχόμενοι χωρίς διαμαρτυρία πράματα και θάματα, που αν τα είχε απλά διανοηθεί ο Σαμαράς θα τον είχαν κρεμάσει ανάποδα στο Σύνταγμα (εκεί που χόρευαν οι μπουτούδες ενθουσιασμένες για το 62% του ΟΧΙ).
Θυμόσαστε που υπήρχε σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού, με τον Λάτση να θέλει να το κάνει Ριβιέρα; Ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες τότε… εναντίον του ξεπουλήματος της κληρονομιάς μας από τους σαμαροβενιζέλους. Λίγο αργότερα, επί Σύριζα, η Βαλαβάναινα ανακοίνωσε πως θα φτιάξει εκεί μέσα … χωματερή! Και όμως… άκρα του τάφου σιωπή από τους επαναστάτες των όμορων Δήμων. Σήμερα έρχεται ο Μάρδας και ανακοινώνει ξεπούλημα ολόκληρου νησιού σε ξένα επενδυτικά συμφέροντα, και τι κάνουν οι αριστεροί; Χειροκροτούν ενθουσιωδώς για την λαμπρή αυτή ιδέα!!!!!!
Και άλλα πολλά παρόμοια…
Άκουγα φερ’ ειπείν σήμερα το πρωί τον Τράγκα να κλαψουρίζει στο ραδιόφωνο ότι δεν βγαίνει επιχειρηματικά, και ότι οι φόροι τον έχουν τσακίσει… και θυμήθηκα τον ίδιο να ξελαρυγγιάζεται καθημερινά πέρσι τέτοιο καιρό, βρίζοντας τον Σαμαρά και εξυμνώντας τον φρέσκο Αλέξη, που μόλις αναλάβει θα καταργούσε το μνημόνιο…
Μα πόσο κορόιδα είμαστε;




Σταχυολογώντας τον καθημερινό τύπο, τι βλέπουμε σήμερα 21/10 και έναν μόλις μήνα μετά την φρέσκια εντολή στην Πρώτη Φορά Αριστερά, η οποία απελευθερωμένη από τα «σταλινικά» βαρίδιά της θα μας πήγαινε επιτέλους μπροστά;
Έχουμε και λέμε:
-Κινδυνεύει το ανοιχτό πανεπιστήμιο, ενώ και το ΑΠΘ εκπέμπει ΣΟΣ, αφού δεν υπάρχει μία.

-Στην Χαλκιδική, χιλιάδες μαθητές δεν μπορούν να πάνε σχολείο, διότι δεν υπάρχουν χρήματα για την μεταφορά τους.

-Στα σχολεία ολόκληρης της χώρας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και κενά σε καθηγητές, ενώ οι περισσότεροι διδάσκοντες είναι συμβασιούχοι.

-Επιβλήθηκε τελικά, παρά τις αντίθετες προεκλογικές υποσχέσεις, ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά σχολεία.

-Στο μέτωπο των συντάξεων καταργούνται οι επικουρικές και τώρα έχει σειρά και το ΕΚΑΣ.

-Παράλληλα με την μείωση των συντάξεων, επιβάλλεται ΦΠΑ 23% στα … γηροκομεία!

-Προαναγγέλθηκε ότι η βασική εθνική (ταρατατζούμ) σύνταξη θα πάει στα 390 ευρώ.

-Μονιμοποιείται(!) η έκτακτη εισφορά των ελεύθερων επαγγελματιών.

-Πλέον κινδυνεύει με πλειστηριασμό ΚΑΙ η πρώτη κατοικία, ενώ έπεσε στα 100.000 ή στα 200.000 ευρώ (δεν ξέρουν ακόμη) το όριο προστασίας της.

-Κουρεύονται οι 100 δόσεις.

-Το δημόσιο ΔΕΝ πληρώνει (αλά Βαλαβάνη) τις υποχρεώσεις του σε κανέναν.

-Επιβάλλεται φορολόγηση στους αγρότες.

-Επιβάλλεται ΦΠΑ στα τουριστικά νησιά.

-Εκποιείται νησί (Μάρδας) στους ξένους «επενδυτές».

-Προχωράει ακάθεκτη η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (παρά τις πομφόλυγες του Αλέξη πέρσι τέτοιο καιρό).

-Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, και πλέον θα πληρώνουν τέλη και τα «καθαρά» ι.χ.

-Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα κόκκινα δάνεια, και ήδη άρχισε η συζήτηση για κούρεμα των καταθέσεων, οπότε το αναμένουμε και αυτό.

-Συζητείται έντονα το ενδεχόμενο επιπλέον αύξησης του φόρου στα καύσιμα, και στο φυσικό αέριο.

-Ακούγονται σαχλαμάρες περί επιβολής φόρου στα κατοικίδια!

-Συζητείται επίσης η επαναφορά του εισιτηρίου στα νοσοκομεία, και μάλιστα αυξημένου κατά 2 ευρώ.

-Αυξάνονται τα εισιτήρια στα ΜΜΜ, και υπάρχει σκέψη για αύξηση και των διοδίων.

-Χθες ανακοινώθηκε ότι 20.000 «πρόσφυγες» έφτασαν μόνο το τελευταίο 5μερο στη Μυτιλήνη, ενώ δεκάδες χιλιάδες ήδη βρίσκονται στην ενδοχώρα, και στην Ειδομένη έχει προ πολλού χαθεί ο έλεγχος.

Έτσι έχει η κατάσταση σήμερα στην περήφανη αριστερή Ελλάδα του 2015, με ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, με πάγωμα του εμπορίου αλλά και κάθε αγοραπωλησίας ακινήτων, με τεράστια ανεργία ειδικά στους νέους, με δυσκολίες εξεύρεσης ανταλλακτικών για μηχανήματα, οχήματα, κλπ, με καθημερινά λουκέτα, με τους φόρους να πέφτουν σαν χαλάζι, και με τις τράπεζες ουσιαστικά κλειστές (να το θυμόμαστε αυτό) αφού συνεχίζουν να ισχύουν τα κάπιταλ κοντρόλς, μέχρι βέβαια η κυβέρνηση να βάλει χέρι και στις καταθέσεις (πέρα από τις θυρίδες), πριν τις κλείσει οριστικά και με λουκέτο.
Ναι θα μου πείτε, αλλά τουλάχιστον γλιτώσαμε από τον Σαμαρά, ξανάνοιξε η ΕΡΤ, επαναπροσλήφθηκαν οι καθαρίστριες του υπ.Οικ. και διώξαμε τους γερμανοτσολιάδες… λίγο είναι;
Έλα ντε;

Strange Attractor

ΥΓ- Πως το είπε σήμερα ο μισάνθρωπος Φίλης; Όσοι επιλέγουν ιδιωτικά σχολεία είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους!
Και πως το είχε πει ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Παιδείας πριν από τις τελευταίες εκλογές; Ότι, επειδή δεν μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης, θα κατεβάσουν αυτό της ιδιωτικής, για να υπάρχει ισότητα στους νέους…
Με τις υγείες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου