8.1.13

Από την Ξάνθη έρχομαι, και στην κορφή….


Ενώ έχει ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές Γρεβενών, ο «δράκος» της Ξάνθης, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου , που βίασε, μαχαίρωσε και έκαψε μία νέα κοπέλα, την Ζωή πριν από μερικές ημέρες στην Ξάνθη κι ενώ η υπόθεσή του βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με την οικογένεια του ανθρωπόμορφου κτήνους να δηλώνει πως «έπρεπε να τον είχαμε βάλει από νωρίς σε ίδρυμα», αξίζει να αναφερθούμε σε πτυχές της προσωπικότητας του συγκεκριμένου ανθρωποειδούς δολοφόνου, οι οποίες διέφυγαν της προσοχής των δημοσιογράφων.


 Αποβλήθηκε από το σχολείο για επιθετική συμπεριφορά
Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε και οι οποίες αφορούν το παρελθόν του δράστη, διαπιστώσαμε πως δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του, αφού αποβλήθηκε από το γυμνάσιο Αβδήρων λόγω επιθετικής συμπεριφοράς προς τα αγόρια του σχολείου, ενώ ταυτοχρόνως είχε διαπιστωθεί και σεξουαλική επιθετικότητά του προς το αντίθετο φύλο. Γενικότερα, θεωρήθηκε επικίνδυνη η παραμονή του σε εκπαιδευτικούς χώρους, αφού διακρίθηκε για την επικίνδυνα βίαιη επιθετική συμπεριφορά του.
Λογικά, βέβαια, δημιουργείται η απορία: Και κανείς αρμόδιος δεν ασχολήθηκε με την ιδιόμορφη και επικίνδυνη συμπεριφορά του ανήλικου Παπάζογλου;
Η οικογένειά του γνώριζε το πρόβλημά του
Επίσης, επειδή η οικογένειά του ομολόγησε πως θα έπρεπε να τον είχαν εισάγει σε ίδρυμα ειδικών παθήσεων λόγω της συμπεριφοράς του, καθίσταται απολύτως σαφές πως η νομική υπεράσπιση του δράστη θα στηριχθεί σε αυτήν ακριβώς την υπερασπιστική γραμμή. Ίσως, βέβαια, ο πατέρας του «δράκου» της Ξάνθης, να γνωρίζει και καλούς δικηγόρους, αφού ο ίδιος φέρεται να είχε συλληφθεί στο παρελθόν για αρχαιοκαπηλία στην περιοχή των Αβδήρων Ν. Ξάνθης.
Ο αδελφός του «δράκου», σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (Star) είπε πως τον υποψιάστηκε από την πρώτη στιγμή.
"Τον παίρναμε τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωνε την Πέμπτη, πήγα σπίτι του και ήταν κλειδωμένα, πήγα στο μαγαζί το ίδιο, λέω αυτός θα το έκανε!"
είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας σαφέστατο στίγμα πως η οικογένεια Παπάζογλου γνώριζε πάρα πολύ καλά –και συνέχιζε να μην ζητάει την βοήθεια ειδικών- για την επικινδυνότητα του 27χρονου γιού της.
Στην ομολογία του προσπάθησε να δώσει εικόνα συναίνεσης στον βιασμό της Ζωής
«Την ήξερα φυσιογνωμικά, μου άρεσε σαν κοπέλα, ναι, γι' αυτό πήγα και την πλησίασα. Είχα βρει το θάρρος επειδή ήμουν πιωμένος!», είναι τα πρώτα λόγια του 27χρονου Δράκου της Ξάνθης, που προκαλούν αηδία και τεράστια οργή!
Την είχα δει εντελώς τυχαία πριν και μετά την είδα εντελώς τυχαία και στο δρόμο. Την έπιασα να της μιλήσω. Της είπα ότι θέλω να κάνω κάτι μαζί της και μου είπε ''δεν μπορώ, δεν γίνεται αυτό δεν σε ξέρω καν''. Και εκεί πάνω πήγα να την ακουμπήσω 'ξέρω εγώ και πήγε να με χτυπήσει κι αυτή.
Εγώ τραβήχτηκα. Και την τράβηξα παραπέρα και την είχα πιάσει να την φιλάω.
Από εκεί και πέρα εξελίχθηκε σα να το ήθελε, δηλαδή ούτε καν αμύνθηκε, ούτε φώναξε, ούτε με χτύπησε, ούτε τίποτα. Και γενικά κάναμε ότι κάναμε ξέρω ΄γω, αλλά όλα αυτά είχαν γίνει με την θέλησή της! Εγώ δεν την πίεσα σε κάτι άλλο. Και κάποια στιγμή είχα τραβηχτεί ξέρω 'γω γιατί κατάλαβα ότι αυτό που είχα κάνει δεν ήταν σωστό. Και εκεί μου είπε τώρα θα σε κλείσω μέσα.
Και εγώ φοβήθηκα. Είχα θολώσει γιατί ήμουν σουρωμένος και δεν ήθελα να πάω φυλακή γιατί ήξερα τι θα πει φυλακή. Και έγινε ότι έγινε. Είχα θολώσει τελείως!»
Στη συνέχεια περιέγραψε με απόλυτη ψυχραιμία εκείνο το βράδυ, και είπε ότι δεν την λυπήθηκε καθόλου την ώρα που την χτυπούσε γιατί … είχε πιεί!
«Εκείνη την στιγμή δεν καταλάβαινα τι έκανα, ήμουν σε άλλο κόσμο, σε άλλο πλανήτη. Δεν ήμουν φυσιολογικός. Την χτύπησα, με χτύπησε και μετά λιποθύμησε. Και για να μην αφήσω στοιχεία και τέτοια, δεν μπορούσα τίποτα διαφορετικό, σκέφτηκα να κάνω αυτό που έκανα. Παίρνοντας βενζίνη από ένα μηχανάκι και την περιέλουσα με βενζίνη και της έβαλα φωτιά. Ήταν το τραγικό μου λάθος.
Δεν ξέρω αν ήταν ζωντανή. Απλά είχα ακούσει μια τσιρίδα. Μόνο αυτό! Όταν της έβαλα φωτιά την άκουσα να φωνάζει ήταν ζωντανή!
Σας είπα δεν ήμουν στα συγκαλά μου, ήμουν κάποιος άλλος άνθρωπος. Όλο αυτό κράτησε 20 λεπτά το πολύ.
Η ποινή που μου αξίζει είναι η θανατική. Το λάθος που έχω κάνει είναι μεγάλο. Θέλω να πω ένα μεγάλο συγγνώμη και σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους γονείς της Ζωής, που ήταν μια πολύ τίμια οικογένεια. Λυπάμαι, ειλικρινά γι' αυτό που έγινε και δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ότι και να πω θα είναι πολύ λίγο».
Το παρελθόν του σε βιασμούς...
Επανερχόμενοι –και κλείνοντας την περίπτωση του «δράκου» της Ξάνθης είναι το παρελθόν του στον «τομέα» των βιασμών.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι και την πρώτη φορά που αποπειράθηκε να βιάσει την 21χρονη, τότε, φοιτήτρια, τον Απρίλιο του 2011, στο πάρκο της Ηρώων, δίπλα στην Πλατεία, τελικά καταδικάστηκε μόνο για σωματική βλάβη!!!!!
Ήταν όμως αυτό το μοναδικό ιστορικό περί βιασμού του 27χρονου «δράκου» της Ξάνθης ή υπάρχουν και άλλα;
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος με άλλους δύο νεαρούς πριν από 8 περίπου χρόνια, φέρεται να συμμετείχε στον βιασμό μίας ανήλικης σε χωριό του Ν. Ξάνθης. Η υπόθεση, όμως, δεν πρόλαβε να πάει στα δικαστήρια, αφού ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις στην νεαρή κοπέλα από το περιβάλλον του δράστη, εξαναγκάζοντάς την να ζητήσει την μη παραπομπή του στην Δικαιοσύνη.
Κι ενώ η ανήλικη δεν άντεξε στις πιέσεις, η Δικαιοσύνη νομίμως άφησε ελεύθερο τον άνθρωπο που μετά από μερικά χρόνια, βίασε, μαχαίρωσε και έκαψε μία άλλη κοπέλα, επειδή «έτσι του ήρθε»...
Τραγική η Ελληνική Δικαιοσύνη σε παρόμοια περίπτωση
Γεγονός είναι πως αυτού του είδους οι δράστες αντιμετωπίζονται –όλως παραδόξως- με υπέρμετρη ευαισθησία από τα Ελληνικά Δικαστήρια, τα οποία τελικά τους αποδίδουν ποινές που τους επαναφέρουν στην κοινωνία (με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή τους η επαναφορά) σε διάστημα έως και 12 χρόνων.
Σημειώνουμε πως στην περίπτωση του «δράκου» της Καβάλας, του Σκιαδόπουλου (ο οποίος ήταν 23 χρονών όταν δολοφόνησε και τεμάχισε την αμερικανίδα αρραβωνιαστικιά του Τζούλι Μαρί Σκάλι), η ποινή ήταν εξόχως επιεικής, με αποτέλεσμα σήμερα ο Σκιαδόπουλος -σε ηλικία 33 χρόνων- να έχει αποφυλακισθεί και να απολαμβάνει την ελευθερία του θέτοντας ταυτόχρονα σειρά λογικών και ηθικών ζητημάτων ως προς την λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Εκτός και εάν πιστέψουμε πως κάποιος με σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να γίνει απολύτως καλά μέσα σε 10 χρόνια!!!
Ελπίζουμε πως η Ελληνική Δικαιοσύνη κατανοεί όχι μόνο το μέγεθος του συγκεκριμένου τύπου εγκλήματος, αλλά και την πιθανότητα επανάληψής του από προβληματικές «προσωπικότητες» που είναι –μάλλον- άκρως επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο, όταν τους επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου