22.11.14

Παιδιά ενός ανωτέρου Θεού;



Ανάμεσα στα χίλια μύρια κακά της μοίρας μας που μας ταλανίζουν δεκαετίες τώρα ως κοινωνία και ως χώρα, υπάρχουν και κάποια δευτερεύοντα, που περνούν απαρατήρητα από τους πολλούς, πλην όμως τραυματίζουν την έννοια της ισονομίας.



Αναφέρομαι σε ένα φαινόμενο άνισης και διακριτικής μεταχείρισης κάποιων ευνοούμενων γόνων, που «παρακάμπτουν» την ουρά της εισόδου στα ΑΕΙ…



Το θέμα δεν το γνώριζα, αλλά μου το ανέφερε χθες βράδυ φίλος, που το έχει ζήσει στο πετσί του.
Και κουφάθηκα… αφού αν αληθεύει, είναι κρίμα και ντροπή.
Πρόκειται για τη κατηγορία των διάφορων υπαλλήλων του ΥΠΕΞ, οι οποίοι εκτός των παχυλών μισθών που εξακολουθούν να λαμβάνουν, παρά τις κάποιες περικοπές, εξακολουθούν να απολαμβάνουν και σειρά άλλων προνομίων που για τον απλό πολίτη αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός.
Έτσι λοιπόν στα τέκνα των υπάλληλων του ΥΠΕΞ που υπηρετούν στα «ξένα», παρέχεται το δικαίωμα εισόδου στα ελληνικά πανεπιστήμια σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες, εξεταζόμενα μόνον στο μάθημα της έκθεσης την ίδια στιγμή που τα παιδιά απλών βιοπαλαιστών καλούνται να δώσουν σειρά δύσκολων και επίπονων εξετάσεων ώστε να εξασφαλίσουν μια «θέση στον Ήλιο».
Αρκούν λοιπόν μόνο δυο (2) χρόνια φοίτησης σε ιδιωτικό κολέγιο (κατά προτίμηση αμερικάνικο) το οποίο εδρεύει στην χώρα όπου υπηρετεί ο κάθε υπάλληλος του ΥΠΕΞ (διοικητικός , διπλωμάτης, κλητήρας , στρατιωτικός , αστυνομικός κ.λ.π ), και σε κάποιες περιπτώσεις ενώ τα παιδιά αυτά αρχίζουν σχολείο στην Ελλάδα, στη συνέχεια μετεγγράφονται σε ιδιωτικά κολέγια που εδρεύουν στη χώρα υπηρέτησης του γονέα τους, ώστε να συμπεριληφθούν σε ειδική κατηγορία εξετάσεων δηλαδή ... μόνο στο μάθημα της έκθεσης!
Τόσο απλά.
Υπάρχουν δηλαδή τα κορόιδα, ή αλλιώς οι απλοί Έλληνες, που παρά τη κρίση, την ανεργία, κλπ πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα, κλπ μπας και καταφέρουν τα παιδιά τους να μπουν σε ΑΕΙ, την ίδια ώρα που κάποιοι προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι (ακόμη και κλητήρες) έχουν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους φοιτητές, με μια απλή μετεγγραφή, επειδή απλά είναι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ!!!!
Ας ελπίσουμε πως μέσα στις διάφορες μεταρρυθμίσεις που με χίλια ζόρια προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, κόντρα στους λαϊκισμούς κάποιων εντός και εκτός αυτής, θα σκύψει και πάνω από αυτό το πρόβλημα, από αυτή τη καταφανέστατη αδικία, και θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Έστω κι αν χρειαστεί και πάλι η περίφημη πλέον «εντολή Σαμαρά».
Αλλιώς οι πολίτες θα συνεχίζουν να χωρίζονται σε επιτήδειους και κορόιδα.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου