15.9.13

Η Wall Street Journal και οι άγαμες θυγατέρες!




Το δράμα της Γιούλας Μπουρδόλη και της διακοπής των συντάξεων προς τις άγαμες θυγατέρες (μαζί με άλλα ύπουλα χτυπήματα της κυβέρνησης) απασχόλησε και τα διεθνή ΜΜΕ, όπως είχαμε πει εδώ και μέρες.



Έτσι, ακόμη και η διάσημη εφημερίδα Wall Street Journal ασχολήθηκε με το καυτό αυτό θέμα που απειλεί με κατάρρευση την κυβέρνηση της χώρας….
Ειδικά μετά την δέσμευση του Αλέξη να επαναφέρει αυτές τις συντάξεις μόλις αναλάβει πρωθυπουργός.


Όπως αναφέρει λοιπόν, το 1989 η τότε ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν την ατυχία να εργάζονται μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν έξι επιπλέον ημέρες άδεια το χρόνο, πέραν της κανονικής.
Η εν λόγω απόφαση βασίζονταν σε κανονισμό της ΕΕ, που θέλει τον κάθε εργαζόμενο με κομπιούτερ να δικαιούται ένα δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα κάθε δυο ώρες.
Σύμφωνα με το αρμόδιο ελληνικό υπουργείο κάτι τέτοιο δεν ήταν καθόλου πρακτικό, οπότε και αποφασίστηκε αυτά τα δεκαπεντάλεπτα να αντικατασταθούν από μια ημέρα άδειας το δίμηνο.
Με τη πάροδο του χρόνου, και καθώς οι υπολογιστές έγιναν πλέον συνηθισμένο φαινόμενο σε κάθε σχεδόν υπηρεσία του δημοσίου, φτάσαμε στο σημείο να δικαιούνται την άδεια σχεδόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας.
Αυτά όλα όμως μέχρι χθες!
Η κυβέρνηση Σαμαρά, που ψάχνει να κόψει από παντού, αποφάσισε να καταργήσει αυτή την άδεια, που θεωρείται αναχρονιστική.
Από την πλευρά τους τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων αντιδρούν, και σκοπεύουν να πολεμήσουν, πλην όμως όπως όλα δείχνουν η μάχη τους είναι εκ προοιμίου χαμένη.
Μάλιστα, κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν ένα ακόμη προνόμιο που απολάμβαναν, με τη μορφή ειδικού επιδόματος για να προσέρχονται στην εργασία … στην ώρα τους.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήδη διακόπηκε η παροχή σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες των δημοσίων υπαλλήλων!
Αυτό κι αν δεν είναι χτύπημα κάτω από τη μέση…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου