18.9.17

Η κούκλα του Μητσοτάκη…



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπατάει με τη συνοδεία του σε κάποιον κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Χαιρετά κάποιον ο οποίος βρίσκεται μέσα σε ένα μαγαζί. Αν προσέξεις καλά μπορείς όχι μόνο να ακούσεις τη φωνή του μαγαζάτορα αλλά και να τον διακρίνεις στην άκρη της εικόνας ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσπερνά το μαγαζί και συνεχίζει τον δρόμο του.




Ένα βιντέακι ρουτίνας που διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα έγινε ξαφνικά viral. Ο λόγος; Επειδή, λέει, ο "Κούλης" χαιρετάει μια κούκλα βιτρίνας! Αυτό το σουρεαλιστικό "αφήγημα" πλασάρουν από προχθές όλα τα συριζοsite (με επικεφαλής το Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου). Από κοντά φυσικά και τα συριζοτρόλ που κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά σε αυτές τις περιπτώσεις…


Η "κούκλα του Μητσοτάκη" συγκεντρώνει πλέον χιλιάδες κλικ, share και retweet.
Παρότι, επαναλαμβάνω, πρέπει να είσαι τυφλός ή να πάσχεις από βαριά νοητική υστέρηση για να μη βλέπεις πως ο Μητσοτάκης απευθύνεται σε κάποιον που βρίσκεται μέσα στο μαγαζί. Παρότι πρέπει να είσαι παρανοϊκός για να πιστεύεις πως ξαφνικά ο Μητσοτάκης έστριψε το κεφάλι του για να μιλήσει σε μια κούκλα βιτρίνας.
Κάποιοι θα πουν πως κακώς ασχολούμαι. Πως ουδείς ασχολείται με φαιδρούς ανθρώπους που διαδίδουν ένα εξίσου φαιδρό καλαμπούρι. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η φαινομενικά αθώα ιστοριούλα μας εντάσσεται σε ένα γενικό διαχρονικό πλάνο συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: "Θα εμπιστευθείς για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που ανοίγει κουβέντα με κούκλες βιτρίνας;" Ο Κυριάκος πρέπει να περάσει σε ένα συγκεκριμένο τάργκετ γκρουπ ως ηλίθιος. Είναι αναγκαίο να κλονιστεί η αξιοπιστία του.
Είναι απλώς το τελευταίο θύμα της πρακτικής αυτής. Από το '10 και μετά, μέσα από ένα καλοστημένο δίκτυο διαστρεβλώσεων, επιλεκτικής "λογοκρισίας" και "πειραγμένων" φωτογραφιών και βίντεο, εκατοντάδες πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες παρουσιάζονται στον απαίδευτο και προκατειλημμένο όχλο ως κρετίνοι, φασίστες, ρατσιστές, διεφθαρμένοι. Όσες διαψεύσεις και αν προκύψουν στην πορεία αρκετοί συμπατριώτες μας θα έχουν χάψει αμάσητη την συριζαίικη προπαγάνδα.
Στην περίπτωση της κούκλας του Μητσοτάκη δε ο βομβαρδισμός λάσπης αποφέρει διπλό όφελος: Πέρα από την αποδόμηση του ηγέτη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ένα κομμάτι της κοινής γνώμης θα ξεχάσει την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας.

Θανάσης Χειμωνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου