2.9.15

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια…



Σε σαφή παραδοχή για την ύπαρξη σχεδίου της κυβέρνησης για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ προέβη χθες ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Καμμένος.




«Υπήρχαν σενάρια τα οποία επεξεργαστήκαμε και τα εξαντλήσαμε, αλλά όταν ήρθε η ώρα που θα χρειαζόταν να στείλουμε τα C-130 να πάρουν τις παλέτες με τα χρήματα που θα ήταν ουσιαστικά η εγγύηση για ένα νόμισμα, όλοι έκαναν τους τρελούς», επεσήμανε ο κ. Καμμένος (Alpha), προσθέτοντας: «Απόλυτα ειλικρινά θέλω να πω πως αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα όχι... αν, δηλαδή, υπήρχε περίπτωση η πατρίδα μας να μπει σε μία λογική μιας καινούργιας μέρας, με ένα καινούργιο νόμισμα και να παλέψουμε και μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα, θα το κάναμε»...



Το γιατί δεν συνέβη το περιέγραψε ο ίδιος: «Στην αρχή άφηναν ελπίδες, για να πούμε την αλήθεια. Στην αρχή υπήρχαν αρκετοί που μας έλεγαν, όπως οι Αμερικάνοι με τα πετρέλαια...», ωστόσο, όπως προσέθεσε, «πουθενά δεν υπήρχαν χρήματα... μας πούλησαν και όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι θα μας βοηθήσουν. Δεν είχαμε ούτε ρούβλια –για να λέμε τα πράγματα όπως είναι– για να βάλουμε collateral –δηλαδή εγγυήσεις– στη δραχμή, δεν είχαμε ούτε άλλο ξένο νόμισμα».
Ο αετός του Γένους!
Ο κ. Καμμένος περιέγραψε συζητήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με ένα plan B, αναφέροντας ότι ο ίδιος αμφέβαλλε για την άποψη που διατύπωνε ο κ. Παν. Λαφαζάνης ότι «θα μας βοηθήσουν οι Ρώσοι». Σύμφωνα με τον ίδιο, στα ερωτήματά του για «σχέδιο Β» «ποτέ δεν απάντησε ο κ. Βαρουφάκης. Κάποια στιγμή ψέλλισε ότι έχουν κάνει μια προετοιμασία με μία ομάδα, χωρίς διευκρινίσεις».
Αίσθηση, πέραν του «φλερτ» της κυβέρνησης με τη δραχμή, προκαλούν και οι υπαινιγμοί που άφησε ο κ. Καμμένος για τον πρώην υπουργό Οικονομικών. «Εκείνο το οποίο εμείς βλέπαμε ως μια πιθανή διέξοδο ήταν αυτό που είχαν σχεδιάσει οι δανειστές και δεν ξέρω –θα το αποδείξει η Ιστορία αυτό– εάν μέσα σε αυτό το διάστημα είχαν και συνεργούς, όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη», ανέφερε.

Γιώργος Π. Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου