16.6.15

Μένουμε Ευρώπη vs ακροδεξιό κυβερνολήρημα…



Η πλειστόκαινος «Αριστερά» (κάνει πως;) δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.
Πρώτον μην φάμε GREXIT και δεύτερον, έτσι και το φάμε, μήπως τότε αυτό δεν θα είναι παρά το ορεκτικό, με κύριο πιάτο το GROLLAPSE της εθνικής κατάρρευσης, που λέγαμε τις προάλλες.




Γιατί, όπως έχουμε εξηγήσει, είμαστε μια άρρωστη και γερασμένη κοινωνία, χωρίς ρεφλέξ και νεύρο από την πολλή αραχτή χλίδα, σε αντίθεση με μια φτωχή νεανική χώρα όπως το Μπανγκλαντές.
Και αυτός είναι ο λόγος που δεν μας αφήνει το παραμικρό περιθώριο να συζητάμε ούτε για αστείο το ενδεχόμενο ενός GREXIT…


Δημοσκοπήσεις και GREXIT
Αυτό να το πείτε και στον παρουσιαστή της φαιδρής («πώς τα καταφέρνετε τόσο καλά, κυρία Κωνσταντοπούλου;») πρωινής ζώνης (6 με 8) της νέας ΥΕΝΕΔ. Επειδή τον πληρώνουμε παρά τη θέλησή μας, για να θεωρεί σήμερα το πρωί συζητήσιμο, τι ακριβώς θα κάνουμε όταν φύγουμε από το Ευρώ…
Και η επόμενη εκπομπή (8 με 10), σήμερα πάλι, αναλώθηκε στην καταγγελία Ρουμελιώτη ότι «το ΔΝΤ εκπαίδευε Έλληνες δημοσιογράφους»… Οκ, εδώ ο κόσμος δεν χάνεται. Και μια άλλη κυρία έλεγε ότι οι FT καταγγέλλουν πως οι δανειστές λεηλατούν την Ελλάδα, αλλά τελικά ο τίτλος ήταν ότι «ο Τσίπρας κατηγορεί τους δανειστές για λεηλασία»…
Ενώ ένας άλλος πάλι δημοσιογραφών κομισσάριος, που κατεβάζει τη γραμμή από το Μαξίμου, έλεγε πόσο θα ήθελε να βρισκόταν σε κάποιες από τις προετοιμαζόμενες φιλοκυβερνητικές λαοσυνάξεις.
Άλλος πάλι μίλαγε για «το περίεργο πόκερ» της Ευρώπης. Και όλα αυτά μέσα σε μόνο τρεις ώρες… Πιο ΥΕΝΕΔ πεθαίνεις.
Όχι ότι και τα άλλα κανάλια (που ακόμα ο οχλοπολτός αποκαλεί «συστημικά», λες και δεν είναι σχεδόν όλα ευθυγραμμισμένα με την κυβερνητική γραμμή) διαφέρουν τρελά από τη νέα ΥΕΝΕΔ, βεβαίως, βεβαίως…
Πλειστόκαινος, πάντως, είναι κυρίως η κοινωνία μας, γι’ αυτό τοιάδε είναι και η ό, τι να ‘ναι «Αριστερά» μας, να τα λέμε κι αυτά. Έτσι, μαθαίνουμε διάφορα για πρόσφατες και παλιότερες δημοσκοπήσεις, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες θέλουν και την πίττα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.
Λίγο πολύ και το Ευρώ θέλουμε, αλλά και καμία θυσία να μην κάνουμε, για είναι εφικτό να μείνουμε σε αυτό. Και στη συνέχεια, διάφορα σχετικά περιφερειακά παράγωγα θέματα εγείρονται.
Αλήθεια, θα βοηθούσε πολύ να ρωτούσε ο δημοσκόπος τον συμπατριώτη μας: «Μια που δεν θέλετε να χάσετε το Ευρώ σας, θα βγαίνατε στους δρόμους, εάν διαπιστώνατε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να πραγματοποιήσει δραχμοπροαίρετη ρήξη με τους δανειστές;».
Η ζωή μάλλον δείχνει ότι ο καμαρωτός υπερήφανος συμπατριώτης μας, λοιπόν, δεν θα έβγαινε στο δρόμο. Θα περίμενε πρώτα να φάει τη στραβωμάρα και μετά να αγανακτήσει (με πολλή κακία, όμως) και να κυνηγάει με τα γιαούρτια τον «Δεμερτζή που θα ‘φερνε το τέλος».
Τίποτε δεν του κάνει κούκου του βλάμη. Ακούει διάφορες Κασσάνδρες από έξω κι από μέσα, που δείχνουνε τη νομοτελειακή σκληρότητα της επερχόμενης ζωής, αλλά δεν ψήνεται. Προτιμάει να ψωνίζει την εκδοχή της κυβέρνησης, που του υπόσχεται τα καλυτερότερα, σχεδόν ακόμα και τώρα που όλη η Αποκάλυψη περνάει μπροστά από τα μάτια του. 




Πλέον μαθαίνουμε ότι εξυφαίνονται «Σενάρια τρόμου για την Ελλάδα». Χτες βγήκε και άλλη προειδοποίηση: «1 λεπτό για την Ελλάδα μετά το Grexit (video) - Τι θα συμβεί σύμφωνα με την Telegraph». Σιγά μην κλάψει ο Τσιφτετέλληνας.
Πρωθυπουργικά χάδια στο Ακροδεξιό Φαινόμενο
Θυμόμαστε, τότε που ακόμα ο οχλοπολτός ήταν πρόθυμος να ρουφήξει το αβγό της υπερήφανης αξιοπρέπειας και να βγει σε λαοσυνάξεις στις πλατείες για ηθική στήριξη της κυβέρνησης.
Σήμερα, πανικόβλητος για όσα διαφαίνονται, συνεχίζει ο κ. Τσίπρας να ενθαρρύνει την επανάληψη αυτού του πρωτοφανούς ολοκληρωτικού φαινομένου. Τι «μπλα μπλα μπλα δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε», σφυρίζει, δεν λέγεται. Έτσι ετοιμάζονται τα ίδια για αύριο. Για να το δούμε λίγο.
Ζητάει πάλι βέβαια από τους δανειστές να προσχωρήσουν στο δικό του ρεαλισμό, σε στυλ όλοι τρελοί εκτός από μένα. Λέει χοντρά ψέματα, όπως και όλοι οι αξιωματούχοι του, για τις προθέσεις της Τρόικας.
Κάνει πως δεν ακούει τα φιλικά λόγια του Γιουνκέρ («είμαι απογοητευμένος»), ή του Σουλτς («πιάσε το χέρι που σου δίνουμε όλοι μαζί»), ή του Ρέντζι («κόψαμε τις δικές μας πρόωρες συντάξεις, για να τις διατηρήσουμε στους Έλληνες;»).
Και εξωθεί τον ρονταρισμένο, παραπληροφορημένο, γουρλωμένο, οχλοπολτό στο φοβικό ακροδεξιό παραλήρημα τύπου «είμαστε ο αγαπημένος του θεού λαός Ισραήλ». Και προφανώς μας ζηλεύουνε οι Άλλοι Όλοι, ως εξυπνότερους, ομορφότερους και αξιότερους κληρονόμους της καλής ζωής. Και θέλουν να μας υποτάξουν, γιατί έτσι και μας ταπεινώσουν εμάς, που είμαστε τα σκληρά καρύδια, μετά θα κυριαρχήσουν επί της γης…
Δηλαδή Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και τα μυαλά στα κάγκελα και ο Μακαριστός λιγότερα έλεγε και απαυτώ τις αναλύσεις, λέμε. Πιο ακροδεξιός πεθαίνεις, κυρ πρωθυπουργέ μ’.
Υπάρχει, βέβαια, πάντοτε η ολοκλήρωση αυτής της ακροδεξιάς φοβικότητας και σε ένα άλλο αντικοινωνικό και διχαστικό πεδίο. Ο υπαινιγμός περί «Πέμπτης Φάλαγγας», περί της «Τρόικας Εσωτερικού», περί των κακών Ελλήνων δηλαδή, που δρουν αντεθνικά, κατά του «εθνικού προσήμου» και της «εθνικής προσπάθειας».
Θα αργήσει, αλλά θα έρθει κάποτε, μια νηφάλια στιγμή που θα αναγκάσει τον κ. Τσίπρα να λογοδοτήσει γι’ αυτή τη διαιρετική προσπάθεια εις βάρος όσων κάνουν κριτική στις επικίνδυνες ιδιοτελείς πολιτικές του επιλογές.
Και υπάρχουν Έλληνες, που δυσκολεύονται να δώσουν το αντιπολιτευτικό τους μήνυμα.
Ότι το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να απομονωθεί ΤΟ Σύστημα, δηλαδή ο κ. Τσίπρας και το Πελατειακό Παρακράτος, από την κοινωνία σε συνεργασία με την Τρόικα. Ο πρωθυπουργός ξεκάθαρα υπηρετεί τις ανάγκες των προνομιούχων πελατών εις βάρος της κοινωνίας.
Ενώ το χτύπημα αυτής της στρατηγικής του είναι το κοινό συμφέρον που συνδέει την ελληνική κοινωνία και την Τρόικα.
Αφού, αυτό το κοινό συμφέρον της εθνικής ανασυγκρότησης βολεύει και τους δανειστές, που θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους και τους Έλληνες, που μόνο έτσι θα ξαναευημερήσουν.
Ενώ χωρίς αυτή τη μονόδρομη ανάταξη, θα διαιωνίζεται η κυριαρχία των διαχειριστών του Πελατειακού Εθνολαϊκισμού, υπό τη διαρκή εναλλαγή χρεωκοπιών, που αδιαλείπτως πληρώνει το θύμα τους, η ελληνική κοινωνία…
Ε, όποιος λέει, λοιπόν, τέτοια φτου κακά πράματα, είναι η Τρόικα Εσωτερικού και πρέπει να μένει απομονωμένος.
Γι’ αυτό και δεν ακούγονται ποτέ στα μεγάλα ΜΜΕ, που το ίδιο ΤΟ Σύστημα αποκαλεί «βοθροκάναλα», παρά το ότι πάντοτε υπηρετούν τον Μαμωνά της εκάστοτε δημοσκοπούμενης αλήθειας. Αυτής που θέλει να ακούσει ο οχλοπολτός, αν μ’ εννοείς…
Η διαπραγμάτευση στα χέρια μας…
Έτσι φτάνουμε πάλι αύριο σε λαοσυνάξεις, τύπου «Τη υπερμάχω», για να σωθεί η πατρίδα με βοήθεια από δυνάμεις υπερβατικές. Το κεντρικό σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας, γκρεμίζουμε τη λιτότητα» έχει και άλλη ανάγνωση.
Πρώτα από όλα είναι σύνθημα φαιδρό και αντιδημοκρατικό. Φαιδρό γιατί θυμίζει τα λαϊκά δικαστήρια, όπου παίρνουνε τις τύχες των πολλών στα χέρια τους διάφοροι πολύ πιο άσχετοι και πιο ξελιγωμένοι από τους κανονικούς εξουσιαστές. Και αντιδημοκρατικό, γιατί ουδέποτε έχει προκύψει ότι ο όχλος που αυτοδικεί κάνει καλύτερα τη δουλειά από τους αρμόδιους. Φτάνει, βέβαια, να υπάρχουν και οι ελεγκτικές διαδικασίες της δημοκρατίας, που δεν είναι για τα δόντια του καθ’ ημάς εθνικού ισλάμ.
Το ότι δεν υπάρχουν εδώ τέτοια προχωρημένα στοιχεία κράτους δικαίου, όμως, πάλι δεν καθιστά δημοκρατικότερη την αυτοδικία του οχλοπολτού.
Και κατά δεύτερον, είναι διττά ψευδές. Όσον αφορά στις αιτίες που θα φέρουν λιτότητα, γιατί λέμε ότι οι δανειστές θέλουν να μειώσουν τη σύνταξη της γριούλας, κάτι που διαψεύδει σκληρά η Τρόικα.
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί, διευκρίνισε χτες σε σκληρούς τόνους ότι «οι πιστωτές δεν ζητούν τη μείωση των συντάξεων, αλλά των δαπανών, μέσω του εκσυγχρονισμού του συστήματος, με την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων, καθώς και τις συγχωνεύσεις ταμείων».
Δηλαδή, αν ζητείται ανατρεπτική αριστερότητα, τότε αριστερή είναι η Τρόικα και Δεξιά η κυβέρνηση, για όποιον επιμένει εδώ και χρόνια να μην είναι κορόιδο. Ποιος είναι με τους φτωχότερους και ποιος με τους προνομιούχους, κάνει μπαμ, ακόμα και αν δεν έχεις διαβάσει τη συγκροτημένη και επιστημονικά στηριγμένη ερευνητική τριλογία του Μάνου Ματσαγγάνη (εδώ, εδώ και εδώ).
Στο ίδιο κλίμα, ήταν νωρίτερα σήμερα εμφατικός και ο Σταύρος Θεοδωράκης, βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, οπότε και αποκάλυψε όσα του εκμυστηρεύτηκαν ο Σουλτς και ο Γιουνκέρ…
Οι απίστευτοι πολιτικοί απατεώνες, που διασπείρουν αντιευρωπαϊκό μίσος, μόνο και μόνο για να σπεκουλάρουν πολιτικά τοκίζοντας στον καλλιεργούμενο πόνο της γριούλας, κάποτε θα λογοδοτήσουν.
Αλλά είναι ψέμα επίσης και όσον αφορά στο «δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού για τερματισμό της λιτότητας».
Αφού λίγη επαφή με την πραγματικότητα να είχαν οι φωστήρες, θα ήξεραν ότι «η ευρωπαϊκή λιτότητα που θα γκρεμίσουμε προχωρώντας σε ρήξη με τους δανειστές» είναι απόλυτη απάτη.
Γιατί με τη ρήξη θα χάσουμε μεν την «ευρωπαϊκή λιτότητα», αλλά στη θέση της θα φέρουμε την μπαλκανική λιτότητα που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του 50… Κάτι σε Αλβανία του Χότζα θα φέρνει η λιτότητα που μας ετοιμάζουν οι «αριστεροί» βλαχοδήμαρχοι, προκειμένου να γλιτώσουμε την «ανάλγητη ευρωπαϊκή λιτότητα». Ε, ας προσθέσουμε ως κερασάκι και την σχετική κατάθεση Τατσόπουλου.
Είτε, λοιπόν, από άγνοια που καθοδηγεί η ιδεοληψία τους είτε από δολιότητα που υποδαυλίζει η δραχμοπροαίρετη φύλαξη των Ευρώ τους στην Εσπερία, οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Και φέρνουνε τη χώρα πολύ κοντά, ξυστά, από ένα ατύχημα.
Εκτός εάν στοχεύουν στην αντ χοκ καταστροφή, που τους εξασφαλίζει αέναη πολιτική κυριαρχία δια της ελεγχόμενης κινδυνολογίας στα αυτιά του υπανάπτυκτου οχλοπολτού. Φοβικότητα, εσωστρέφεια, απομόνωση, διχασμός, να η καλή ακροδεξιά συνταγή για μια ακόμα Μικρασιατική καταστροφή. Θα ψωνίσουμε;

 
Ιπτάμενο υποβρύχιο; Χμμμμμ......

Μένουμε Ευρώπη!
Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί το κορυφαίο στρατηγικό αγαθό, που προσκτήθηκε στην πατρίδα από τον υψηλό οραματισμό και τις ρεαλιστικές προσπάθειες του Καραμανλή, κάποιοι αντιστέκονται. Σα να λένε απολογητικά, αφού δεν αντισταθήκαμε στην ως εδώ κατρακύλα, τουλάχιστον ας κρατήσουμε τώρα το τελευταίο ανάχωμα κατά της δυναμικής μιας νέας εθνικής καταστροφής.
Ούτως ή άλλως, ως τώρα ήταν δύσκολο να κινητοποιηθούν οι περισσότεροι. Ο κυριότερος λόγος, πιστεύουμε, ήταν πως όλα τα παλιά κόμματα που τους καθοδηγούσαν, προκειμένου να διασωθούν, άτυπα κρατούσαν ως τώρα στον πυρήνα τους ένα μικρό ή μεγαλύτερο μερδικό στη συμπαιγνία του Πελατειακού Παρακράτους.
Έτσι, οι λεγόμενες «ευρωπαϊκές» δυνάμεις το σκεφτόντουσαν να αντισταθούν στην αντιμνημονιακή πιπερολογία. Αφού σου έλεγαν «κι αν του κάτσει του Τσίπρα» και πετύχει την ανώδυνη ολική επαναφορά στο 2009;». Ή, έστω, αν διασώσει τις αντικοινωνικές πρόωρες συντάξεις κάποιων προνομιούχων πελατειακών δικτύων; Άσχημα θα είναι;
Έτσι ελάχιστες δεκάδες έβγαιναν στους δρόμους και διασύρονταν ως χλεύη των αλαζόνων Ανεξυριζαυγιτιστών.
Τώρα, όμως, που ξεκαθαρίζει η απάτη και δεν φαίνεται να βγαίνει ο λαγός από το καπέλο του κ. Τσίπρα, πριν ακόμα η Κυριακή των Βαΐων γίνει Μεγάλη Τετάρτη, κάποιοι δίνουν τον τόνο.
Σιγά σιγά, μετά από τόσο τηγάνισμα, η αλήθεια άρχισε να αχνίζει. Και όλοι βλέπουν πως ήταν φρούδες οι ελπίδες ότι ο κ. Τσίπρας θα κατάφερνε να πραγματοποιήσει τις ψευδείς προσδοκίες, πως θα τη σώσει την παρτίδα του Πελατειακού Παρακράτους.
Και αυτός ο τόνος μπορεί να είναι η απαρχή για μια σκληρή αντιπολίτευση / μήτρα εθνικής ανασυγκρότησης.
Αυτή θα ζητάει να κοπεί ο Πελατειακός Εθνολαϊκισμός. Και θα την πετύχει η λαϊκή απαίτηση για συνέχιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και σταθερότητας στον τόπο μας. Αλλιώς είναι σαφές πια πως θα συμβεί το κακό της άτακτης χρεωκοπίας και θα χαθούν όλα.
Μια κρίσιμη δοκιμή, λοιπόν, ψήνεται τώρα. Είναι ψοφίμι η κοινωνία μας ή κάτι τώρα γυρίζει και αλλάζει;
Και ξεκινάει την Πέμπτη. Αφού αρχικά ήταν για αύριο, αλλά άλλαξε ημερομηνία γιατί καπελώθηκε από την κυβερνητική λαοσύναξη, που πήγε εκ των υστέρων και κόλλησε μισή ώρα πριν στο ίδιο μέρος. Έτσι θα γίνει μεθαύριο, την ώρα του κρίσιμου Γιούρογκρουπ, με αίτημα να μην διανοηθεί ο κ. Τσίπρας να πειράξει το νομισματικό μας στάτους, που εξασφαλίζει ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα.
Και δεν ζητάνε πολλά οι διοργανωτές. 



 
Δεν θέλουν να πάρουν τη διαπραγμάτευση στα χέρια τους, όπως οι αυριανοί τη-υπερμαχίτες, απλώς θέλουν να δηλώσουνε το παρών στις εξελίξεις. Να ασκήσουν πίεση στις πολιτικές ηγεσίες ΤΟΥ Συστήματος και κυρίως στην κυβέρνηση, που τώρα είναι απόλυτος κυρίαρχος στη διαχείρισή ΤΟΥ. Να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα ιδιοτελή εθνολαϊκιστικά ψέματα που ξεστομίζει ΤΟ Σύστημα, βάζοντας σε κίνδυνο τη χώρα.
Δια ταύτα
Προτείνουν οι διοργανωτές, λοιπόν, τα εξής. Να αφήσουμε τις κυρίαρχες κατσαπλιάδικες ακροδεξιές αναλύσεις της Πλειστόκαινης και της Παΐσιας «Αριστεράς», της μιζέριας και της κατρακύλας.
Να απαρνηθούμε τα αδιέξοδα και καταστροφικά θέλγητρα του Πελατειακού Ιδιωτικού Παρακράτους και τις εθνολαϊκιστικές μεθόδους του Ποικιλόχρου Ακροδεξιού Φαινομένου. Και να πιέσουν αυτοί οι Άλλοι Έλληνες, να το πάρουμε αλλιώς.
Η Ευρώπη είναι ό, τι επαναστατικότερο έχουμε στα χέρια μας ως εργαλείο, για να διώξουμε την χρεωκόπο καμαρίλα του πελατειακού εθνολαϊκιστικού κοτζαμπασισμού και των μπουλουκιών του. Και ο δρόμος τώρα είναι για πρώτη φορά λιγότερο δύσβατος.
Καλό κάνει, κακό δεν κάνει, να βγούνε, λοιπόν, οι τολμηρότεροι στο δρόμο, να ανοίξουν με τα κλειδιά τους τη λεωφόρο της εθνικής ανασυγκρότησης. Εάν αποτύχει και αυτή η προσπάθεια πίεσης από πλευράς λαϊκού παράγοντα, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, θεωρώντας ότι ο κ. Τσίπρας το πάει καλά το εθνικό κάρο...
Η συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη!»  θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ. Αν βρείτε την ιδέα νόστιμη, διαιδόσται…

Σακελλάρης Σκουμπουρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου